Реклама
Реклама
Реклама

Ідеальне місце на дачі для мангала: альтанка під мангал або відкритий майданчик?

  1. альтанка
  2. Як правильно встановити вогнище в альтанку?
  3. відкритий майданчик
  4. Садові меблі та аксесуари
  5. Літня кухня
  6. Тераса

Існує безліч варіантів розташування вуличного вогнища. Ви можете поставити його під відкритим небом, зробити навіс, або ж встановити його в окрему споруду. Вибір території обмежується лише площею вашої дачі і вашою фантазією. У цій статті ми поговоримо про те, як підібрати ідеальне місце на дачі для мангала - красиве, зручне і затишне. Ви також дізнаєтеся про те, де можна купити аксесуари до мангалу, які допоможуть вам створити неповторний дизайн вашого дачної ділянки.

альтанка

Одним з найпопулярніших місць розташування мангала на дачі є альтанка. Тут ви зможете відпочивати в будь-який час року: в теплий літній вечір альтанка захистить вас від настирливих комарів, а в холодну осінню пору допоможе сховатися від дощу і вітру. Ця споруда також зможе захистити вашу жаровню від негативних погодних умов. Можна зробити засклену конструкцію, або ж встановити рами на алюмінієвому профілі - тут вибір за вами. Якщо ви вирішили засклити альтанку, потурбуйтеся про те, щоб правильно вивести димар через її дах.

Якщо ви вирішили встановити мангал без димоходу, зробіть відкриту конструкцію, щоб дим не заповнював ваше простір для відпочинку.

Як правильно встановити вогнище в альтанку?

Якщо ви вирішили поєднати стаціонарний мангал з альтанкою, необхідно зробити для них загальний фундамент. В іншому випадку, піч почне просідати, а вся конструкція буде «плавати». Якщо ж у вас переносний вогнище, варіант з його установкою в готову альтанку НЕ буде найкращим.

Ви запитаєте чому?

Справа в тому, що звичайна альтанка має невеликі розміри, а тому вона не призначена для установки мангала. Якщо у вас вже є альтанка, ви можете прилаштувати до неї майданчик з навісом. Така споруда буде дуже зручним і оригінальним. А, головне, у вас з'явиться цільна робоча площадка, поєднана з місцем для відпочинку на дачі.

Розробляючи дизайн альтанки, обов'язково зверніть увагу на те, щоб вона гармонійно вписувалася в загальний стиль ландшафту.

відкритий майданчик

Якщо ви плануєте відпочивати тільки влітку, досить практичним варіантом може стати для вас патіо - відкритий майданчик, облицьована плиткою або каменем. Ви можете експериментувати, використовуючи для облицювання різні матеріали - наприклад, викласти з них гарний візерунок. Тут у вас з'являться простори для фантазії, адже майданчик не буде обмежена стінами і перегородками. Основна її перевага полягає в тому, що ви кожен раз зможете встановлювати нові елементи, змінюючи дизайн і розташування предметів. Тут можна поставити садові меблі, мангал , Розкладачку, парасольки і все, що тільки побажаєте!

Садові меблі та аксесуари

Якщо ви хочете, щоб ваша майданчик для відпочинку виглядала стильно, аксесуари і меблі краще купити разом з мангалом. Таким чином, ви створите цільну композицію, в якій елементи будуть гармонійно поєднуватися один з одним.

У нашому магазині ви можете замовити набір для барбекю, витяжні парасолі і садові меблі, яка буде відмінно поєднуватися з красивим вуличним вогнищем. Крім того, в каталозі наших товарів ви можете вибрати будь-яку піч - від невеликої і витонченої моделі до габаритної елітної конструкції.

Існує безліч варіантів розташування вуличного вогнища

Комплект садових меблів для барбекю

Літня кухня

Якщо ви хочете, щоб у вас було додатковий простір для творчості в кулінарії, побудуйте у себе на дачі літню кухню. Її можна поставити окремо, або ж прибудувати до будинку.

Краще встановлювати її ближче до житлового приміщення, щоб у вас була можливість провести в кухню електрику і воду. Якщо ви вирішили зробити окрему споруду, встановіть дві стіни так, щоб вони могли захищати вас і вашу конструкцію від вітру і садового сміття.

Що можна поставити в літній кухні? Мангал, мийку, стіл, стільці, холодильник і навіть телевізор - тут все залежить від вашої фантазії. Кухня у дворі може бути використана не тільки як місце для приготування страв, а й як майданчик для відпочинку. Можна зробити її невеликій і затишній, а можна спорудити довгий павільйон, в якому будуть встановлені лавки і столи для гостей. Тут все залежить від того, наскільки велика площа у вас на дачі.

Тераса

Якщо у вас на дачі до будинку прибудована тераса, ви можете розташувати мангал на ній. Якщо ж ви ще плануєте будівництво тераси, зверніть увагу на те, щоб її площа була досить просторою для установки вогнища і меблів. Найоптимальніші розміри - 12 кв. м. Краще робити прямокутну конструкцію - її простір дозволить вам розмістити з зручністю якомога більше елементів. І тут важливо не перестаратися, щоб у вас залишилося місце для вільного переміщення.

Ви можете зробити вихід на терасу з вітальні або кухні, можете розділити її на дві частини і зробити два виходи. Поруч з терасою можна зробити зелене насадження - дерева, чагарники і квіти. Це дозволить вам і вашим гостям повністю зануриться в атмосферу відпочинку.

Як правильно встановити вогнище в альтанку?
Ви запитаєте чому?
Що можна поставити в літній кухні?