Реклама
Реклама
Реклама

«Коли син розповідав свої сни про війну - вони часто збігалися з реальністю»,

«Коли син розповідав свої сни про війну - вони часто збігалися з реальністю», - переселенка з Авдіївки

Сім'я з Авдіївки, мама з 6-річним сином, отримала притулок на базі Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, в одному з пансіонатів Бердянська.

Зірватися в невідомість Тетяну змусило занепокоєння за маленького сина. 6-річний Богдан, хоч, на вигляд, і стійко переносив страшні обстріли Авдіївки, ночами мучився кошмарами. За словами мами, дитина трохи заспокоївся в «мирної» обстановці: «Коли син розповідав свої сни про війну - вони дуже часто збігалися з реальністю. Дивно, як дитяча психіка може все інтерпретувати. Хоча я, спочатку, думала, що син не так сильно боїться, і розповідала йому лише про запобіжні заходи під час обстрілів. Але не згадувала, про саму подію, причини. А наші діти часто мудрішими, ніж ми думаємо ».

Залишатися під цілодобовими обстрілами, вже було нестерпно. Без зарплати Тетяни, вона педагог початкових класів, сім'я прожила кілька місяців, витративши всі запаси. Допомагали батьки - співробітники Авдіївського коксохімзаводу.

«Містоутворююче підприємство підтримує своїх співробітників. Ми дуже вдячні. Саме від батьків я і дізналася, що завод і Гуманітарний штаб Ріната Ахметова проводять евакуацію людей, і розселяють в пансіонатах, - розповідає Тетяна. - Я теж зважилася їхати. В першу чергу думала про Боде. Але дуже переживаю за батьків, які залишилися вдома. У них є робота і зарплата, але немає ніяких гарантій безпеки будинку. Це страшно усвідомлювати. Хоча вони говорять, що вже звикли ».

Тетяну з сином і іншими авдіївців поселили на базі Гуманітарного штабу для переселенців в Бердянську. Хлопчик потихеньку приходить до тями, грає з однолітками, а мама, як і тисячі інших переселенців, робить болісний вибір: повернутися чи починати все з початку на новому місці. «Через рік Боде в школу. Про це теж треба думати. Поневірятися по містах і селах без роботи і певної мети немає сенсу. Постійну роботу тут знайти поки не виходить, тільки підробітку. Але я рада і цього ».

Share this news: To top Home