Реклама
Реклама
Реклама

Маркування хутряних виробів: рітейлери задають питання

  1. Про правила і терміни
  2. Про збої системи
  3. Проблеми доставки Кіз
  4. якість Кіз
  5. Що робити з товаром, що не має митної декларації?
  6. ПО для маркування

У серпні в рамках виставки MosFur-2016 року для власників хутряних салонів і виробників хутряних виробів пройшов семінар по маркуванню товарів з хутра. Представники держ. органів і фірма «1С», на програмному забезпеченні якої працюють більшість представників роздробу, відповідали на питання рітейлерів і розбирали проблемні ситуації, що виникли в зв'язку з початком маркування продукції з хутра. Що саме питали продавці, і які відповіді вони отримали - читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що з 12 серпня 2016 року став обов'язковою маркування хутряних виробів радіочастотними чіпами (RFID) на території Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), до складу якого входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан і Киргизія. Учасникам ринку було дано всього 45 робочих днів, щоб промаркувати залишки товару.

До такого повороту подій ринок готувався заздалегідь: майже рік тому, у вересні 2015 року, країни ЄАЕС домовилися про посилення заходів контролю за обігом хутряних виробів на території союзу. А вже в квітні 2016 року в Росії стартував експеримент по маркуванню товарів з хутра, в якому могли взяти участь усі без обмеження гравці ринку. За два місяці до експерименту приєдналися понад 500 компаній, а до серпня 2016 роки кількість учасників збільшилася до 1200 . До цього часу вже було замовлено більше 1,5 млн контрольних (ідентифікаційних) знаків.

Всі учасники пілотного проекту передають відомості про маркування хутряних виробів в Інформаційний ресурс маркування, оператором якого є Федеральна податкова служба. Для підключення до цього ресурсу необхідно зареєструватися в особистому кабінеті на сайті ФНС, де фізична або юридична особа має можливість укласти договір з Держзнаком, виробником контрольних (ідентифікаційних) знаків (Кіз) хутряних виробів.

Власник продукції з натурального хутра може вибрати тип необхідного йому Кіз: навісний, вшивний або клейовий. Для вітчизняних товарів передбачені Кіз зеленого кольору, а для імпортних - червоного. Виготовлення марки можливо тільки після схвалення заявки податковою службою та оплати. Далі замовник отримує Кіз, маркує товар і повідомляє про це в особистому кабінеті.

Про правила і терміни

Представник Федеральної податкової служби Володимир Мальцев відзначив, що відповідно до нових правил всі підприємці повинні не тільки «повісити» марку на товар, але і занести опис товару в систему.

Немаркований товар не можна зберігати, купувати і продавати.

Спочатку для підготовки залишків до нового, легальному обігу планувалося відвести 30 днів, але були враховані побажання бізнесу та термін збільшили до 45 робочих днів (починаючи з 12 серпня).

Боржники залишаться без Кізов

Відповідаючи на питання аудиторії, більшу частину якої складали продавці хутряних виробів, Володимир Мальцев підкреслив, що мають податкову заборгованість (в будь-якому розмірі) кізи видаватися не будуть.

Про збої системи

Претензії на Неоперативне роботу системи з боку слухачів представник ФНС відхилив, пояснивши, що система «Маркування» періодично оновлюється і тільки в ці моменти можлива її некоректну роботу.

Володимир Мальцев розповів, що співробітники ФНС готові відповідати на будь-які питання, в тому числі по спеціально виділеному для цього телефону call-центру, опублікованому на сайті ФНС. І нагадав, які товари підлягають маркуванню.

Маркувати слід предмети одягу з натурального хутра (норки, нутрії, песця, лисиці, кролика, зайця, єнота, овчини та інших видів хутра), включаючи частини одягу та приладдя до одягу (муфти, боа, краватки, коміри і т.д.) , виготовлені з натурального хутра; одяг, що має підкладку з натурального хутра, а також предмети одягу, у яких натуральне хутро прикріплено із зовнішнього боку (крім випадків, коли хутро є тільки оздобленням).

Проблеми доставки Кіз

Деякі замовники RFID-міток скаржаться на тривалі терміни доставки.

Андрій ступає, директор з продажу ФГУП "Гознак", емітента і виробника Кізов розповів: «На сьогоднішній день в системі зареєстровано 1800 договорів. З кимось виходить працювати без проблем, з ким-то виникають технічні помилки, такі як доставка, стан рахунку тощо. Слід звернути особливу увагу на точність оформлення договору з виготовлення Кізов і на доставку, у якій існують розрахункові терміни, при цьому має значення і віддаленість замовника ».

Слід звернути особливу увагу на точність оформлення договору з виготовлення Кізов і на доставку, у якій існують розрахункові терміни, при цьому має значення і віддаленість замовника »

Найбільш вдалим способом якнайшвидшого отримання Кізов, спікер позначив самовивезення, який можливий також кур'єрськими службами по наданої довіреності від заявника. Однак варто пам'ятати, що оформлений в заявці спосіб доставки зміні не підлягає.

якість Кіз

Що робити, якщо отримані ідентифікаційні знаки не зчитуються? «Перевірити якість (зчитування і можливість реєстрації в системі ФНС) виготовлених Кізов неможливо. Заявникам самим необхідно вишукувати способи перевірки Кізов на RFID - обладнанні », - розповів Андрій ступала.

Що робити з товаром, що не має митної декларації?

Начальник головного управління митного контролю після випуску товару ФТС РФ Валерій Селезньов розповів про хід реалізації програми з боку митниці:

«При реалізації проекту по маркуванню хутряних виробів передбачено дуже щільне взаємодія з усіма країнами учасниками митного союзу як по лінії митної, так і податкової служби. Завдання проекту - максимальне обілення і легалізація товарів і всього бізнесу.

Всі питання технічної реалізації та адміністрування по КіЗам митною службою зараз вирішуються в першочерговому порядку. Ми розуміємо, що система вдосконалюється і впроваджується в стислі терміни, але етап пілотного проекту показав, що логіка впровадження системи зрозуміла і реалізовується. Існують ще питання технічного і методичного характеру, які можна вирішити на старті впровадження.

Всіх хвилює питання залишків з митною декларацією та без неї. Залишки товару необхідно легалізувати законним способом, щоб отримати схвалення ФНС на видачу Кіза. Для цього передбачені 45 днів з моменту вступу в силу постанови. Що стосується питань про товар, що не має митної декларації, ми, митна служба, готові працювати індивідуально з кожним випадком.

До нас в митні органи не було жодного звернення по товарах, виробленим 5 років тому. Якщо є поклади п'ятирічних шуб - ритейлу треба з ними розібратися, поки є час ».

Щодо перевірок торгових точок

Волков Олексій Олександрович, заступник начальника управління організації діяльності системи державного контролю Росспоживнагляду особливо підкреслив важливий для аудиторії момент перевірок Росспоживнаглядом за скаргами: «Перевірки за скаргами можуть проводитися тільки за погодженням з прокуратурою, яка повинна підтвердити законність скарги. Тільки в цьому випадку ініціюється додаткова перевірка ».

ПО для маркування

Рітейлерам, які беруть участь в проекті «Маркування», зручно оснастити свої торгові точки програмним забезпеченням, що підтримує обмін даними з ГІСМ (Державної інформаційної системою маркування). ПО має забезпечувати передачу інформації про залишки і наступних рухах промаркірованій продукції в магазині.

Щоб виключити збої, виробники ПЗ постаралися оперативно внести зміни в свої програми.

Керівник напрямку автоматизації роздрібної торгівлі «1С» Ольга Салимова розповіла про програмні продукти компанії «1С» і їх сумісності з інформаційним ресурсом маркування ФНС »:« Фірма «1С» вже випустила оновлення для своїх програм , Реалізувавши функціонал, який дозволяє вирішити завдання по маркуванню товарів і обміну даними з ГІСМ. Передані дані підписуються кваліфікованої підписом, яка може використовуватися також для подачі звітності. У програмах можна відразу ж оформити заявку на отримання і доставку Кізов, зробити найбільш актуальну на сьогоднішній день операцію по маркуванню залишків ». Інструкції користувачів про роботу з маркуванням хутряних виробів входять в поставку програм.

Ірина Баскакова, спеціально для Retail.ru

Що робити з товаром, що не має митної декларації?