Реклама
Реклама
Реклама

Житомир.info | Міноборони пояснило, чому не може віддати Житомиру 48 га землі

Депутати Житомирської міської ради на сесії 6 листопада направили звернення на адресу міністра оборони Юрія Єханурова з проханням передати 48 га земель в передмісті Житомира на території Зарічанська військового лісництва, на яких розташовані 22 бази відпочинку до складу земель запасу Житомира.

Історія питання така: ще в радянські часи на березі річки Тетерів в передмісті Житомира на території Зарічанська військового лісництва промисловими підприємствами міста було побудовано 22 бази відпочинку для співробітників підприємств і жителів міста. А ось після закінчення будівництва приналежність землі була оформлена законодавчо.

Як наслідок, в останні роки Міноборони неодноразово ініціювало закриття баз, в яких тільки протягом літа 2008 року відпочили та поправили здоров'я більше 3,5 тисяч городян і близько 3 тисяч дітей.

Депутати просили встановити термін до 2010 року "для узгодження питання приналежності землі і припинити перевірки, які проходять в зв'язку з невирішеністю земельного питання.

«З метою збереження зеленої зони відпочинку городян просимо Вас передати 48 гектарів військових земель, на яких працюють бази відпочинку до складу земель запасу міста Житомира», - йдеться у зверненні.

В кінці 2008 року депутати міської ради отримали з Міністерства оборони відповідь: мовляв, землі передати не можемо, закон не велить.

Якщо цитувати текст відповіді військових чиновників, то вирішувати це питання в квітні 2008 року заборонив Кабмін.

«Розпорядженням Кабміну від 10.04 08 призупинено прийняття рішень про вилучення лісових ділянок, їх передачу у власність та оренду зі зміною цільового призначення. Роком раніше, з кінця січня 2007 року відповідно до доручення Кабміну Міноборони припинило операції з реалізації та передачі земель оборони до прийняття окремого рішення, крім безкоштовної передачі в комунальну власність земельних ділянок під об'єктами соцкультпобуту і житлом ».

Висновок Міністерства однозначна: передача 48 гектарів в Зарічанах до складу земель запасу Житомира - неможлива.

Житомир.info