Реклама
Реклама
Реклама

Петровський острів захоплює елітна забудова

вадим різночинців

Місто

Цей острів перетворюється в територію дорогою забудови. На Петровський острів з недавніх пір відкривається вид з висоти нового моста Бетанкур, що з'єднав в цьому році Василівський і Петроградський острова. Всякий раз, проходячи по цій переправі, мимоволі спостерігаєш, як змінюється перш тиха і малоповерхова частина міста. Тут розгорнулося одразу кілька будівництв, а перші будинки вже готуються до введення в експлуатацію.

вадим різночинців   Місто   Цей острів перетворюється в територію дорогою забудови

ФОТО Олександра Дроздова

На березі Малої Неви видніються залишки виробничих корпусів, але їх розбирання, очевидно, справа часу. Під забудову віддано все узбережжя на схід від мосту Бетанкур, аж до кінця Петровського парку. Колись ця територія була зайнята судоремонтним заводом.

Тепер забудовником виступає фірма «ЛСР. Нерухомість - Північно-Захід », яка, за даними сайту www.kartoteka.ru , Входить в холдинг «ЛСР». Дозволи на будівництво було видано в грудні 2016 року. Західну частину новобудов оформили як житло, а східну, що навпроти парку, як апартаменти. Восени минулого року, за спостереженнями очевидців, на території велися активні демонтажні роботи. Поки будівництво, судячи з усього, залишається на стадії підготовки ділянки. Втім, час у підприємців ще є: ввести будівлі в експлуатацію повинні в 2021 році.

Холдинг цей поки зосередився на забудові північного берега Петровського острова - узбережжя річки Жданівки. Роботи розгорнулися на території заводу «Баварія».

Тут зводять близько десятка житлових корпусів сучасної архітектури, оздоблення яких відсилає до краснокирпичное заводським корпусам. За інформацією забудовника, на майданчику ведеться влаштування перших поверхів. Ввести новобудови хочуть в другому кварталі 2021-го. Уздовж кварталу обіцяють відкрити прогулянкову набережну.

Нещодавно стало відомо, що на протилежній від «Баварії» стороні Петровського проспекту (на південь від цього проспекту і на захід від моста Бетанкур) збирається будувати житловий комплекс інший холдинг, «Росстройінвест». Поки тут розташовуються будівлі канатного заводу. Те, що стоїть на червоній лінії проспекту, датується 1920-ми роками. На ділянці буде зведено три 8-поверхові корпуси, об'єднаних підземним паркінгом. Ввести їх в експлуатацію планують у третьому кварталі 2021 року.

На сусідній з цими проектованими новобудовами території, ближче до Петровської площі, з початку минулого року розгорнув своє містечко холдинг Setl Group. Він освоює територію суднобудівного заводу «Алмаз» (близько двох десятків його корпусів були знесені в минулому році). Натомість зведуть кілька житлових будинків з незвичайними дахами - у вигляді мансард «драбинкою». Новобудови будуть виходити не тільки на Петровський проспект, але і до Малої Неві (там хочуть влаштувати зелену зону). Ввести перші будівлі, як раніше повідомлялося, планується в 2019 році.

А в західній частині острова, на Петровській косі (біля яхт-клубу), реалізує свій проект холдинг «Еталон - ЛенспецСМУ». Під нього придбали територію експериментальної судноверфі. Навесні нинішнього року знесли 4-поверхова недобудована будівля, що відносилося до верфі. На ділянці планують звести три житлові будинки. Дозвіл на будівництво закінчується в 2021 році.

Нарешті, як ми вже розповідали, на протилежному кінці Петровського острова, на берегах безіменної протоки Малої Неви, вже піднялася житлова забудова. Тут звів апартаменти холдинг «Кортрос». У коментарі «Санкт-Петербурзьким відомостями» підприємці запевняли, що організовуються по сусідству спортивні події не завадять новоселам, оскільки житло побудовано «на досить великій відстані від стадіону« Петровський »в оточенні парків і води, які є буферною зоною під час проведення масових заходів» .

З промислового та рекреаційного (з яхт-клубом і парком зі ставками) Петровський швидко перетворюється в територію дорогою житлової забудови, повторюючи новітню історію сусіднього Крестовського острова.

Матеріал опублікований в газеті «Санкт-Петербургские ведомости» № 177 (6286) від 25.09.2018 під заголовком «Обживаючи Петровський».