Реклама
Реклама
Реклама

Сонячні станції, побутові, будинкові, сонячні панелі, інвертор гібридний, мережевий інвертор, як вибрати, підключення зеленого тарифу, блискавкозахист, Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Вінниці, Житомирі, Україна

Нещодавно сталася подія, яке було мало помітно для громадськості: національна комісія регулювання в енергетиці України (НКРЕ) затвердила нові ціну на кіловат-годину електроенергії, яка виробляється сонячними електростанціямі.Ету новина з радістю сприйняли власники сотень домашніх сонячних електростанцій, розташованих на дахах будинків. Нещодавно сталася подія, яке було мало помітно для громадськості: національна комісія регулювання в енергетиці України (НКРЕ) затвердила нові ціну на кіловат-годину електроенергії, яка виробляється сонячними електростанціямі

Причина проста: власники сонячних станцій заробляють на «зелений» тариф, продаючи в розподільні мережі електроенергію, яка виробляється сонячними станціямі.С юридичної точки зору «зелений» тариф для домогосподарств залишився таким же, оскільки на рівні законодавства він закріплений в євроцентів. Саме з цієї причини НКРЕ щокварталу переглядає гривневий еквівалент тарифу.

Кількість тих, хто уважно стежить за тарифом, власників домашніх електростанцій, швидко зростає. Бізнес на виробництві «зеленої» електроенергії стає привабливим для багатьох українців середнього достатку. Цифри говорять самі за себе: якщо в 2015 році кількість домашніх сонячних електростанцій не перевищувало 300, то в 2016 році їх стало понад 1 тис.

Причини зростання кількості сонячних станцій

Таке швидке зростання кількості сонячних станцій в Україні має свої причини. Напевно, найпершою серед них є «зелений» тариф для домогосподарств. Законодавство зобов'язує обленерго купувати 1 кВт-год електроенергії від домашніх сонячних електростанцій за ціною 0,18 євроцентів (521,09 коп).
Інший фактор - велика доступність обладнання, необхідного для побудови сонячної електростанції. Динаміка цін на обладнання, перш за все на сонячні батареї, дуже сприятлива. Ціна встановленого кВтгод в Україні - близько 1тисячі доларів. Це означає, що станцію на 10 кВт можна встановити за 10 тисяч доларів. Значить, при сучасному рівні "Зеленого тарифу" для домогосподарств така електростанція, встановлена ​​в 2017 році окупиться за 5-6 років.

Звичайно, термін окупності сонячної електростанції залежить від споживання вдома. власнику сонячної електростанції оплачують не кожен вироблений кіловат, а лише різницю між виробленим і спожитим.

Власник сонячної електростанції встановлює так званий двонаправлений електролічильник. Він вважає електроенергію, яку сонячна станція віддає в мережу, і ту, яку споживає будинок. Саме за різницю обленерго платять споживачам за "зеленим тарифом". Найбільш вигідно встановлювати сонячну електростанцію на будинок з мінімальним споживанням.

Термін окупності домашньої ФЕС (фотоелектрична станція) залежить від її потужності. Максимальна дозволена потужність сонячної станції для домогосподарств - 30 кВт. Велика потужність означає більший масштаб і більше виробництво електроенергії по "Зеленим тарифом" . Тому період окупності сонячної електростанції потужністю 20-25 кВт буде істотно більш короткий ніж станції потужністю 10 кВт.

Додатковим фактором зростання кількості домашніх сонячних електростанцій стало і те, що на перших проектах якість монтажу сонячних електростанцій було добре відпрацьовано і тепер такі проекти не дивують обленерго і монтажників, кількість яких швидко зростає разом з ринком.

Пропонуємо переглянути відео термін дії зеленого тарифу в Україні на нашому каналі Пропонуємо переглянути відео термін дії зеленого тарифу в Україні на нашому каналі   : :

На порозі буму по монтажу сонячних станцій

Вище згадані обставини з високою ймовірністю спричинять в 2017-2018 роках бум малої сонячної енергетики в Україні. Цьому сприяє і те, що ставки "Зеленого тарифу" для домогосподарств знижуються з дворічним «кроком».

Сонячні станції, які будуть встановлені і підключені до мережі до 31 грудня 2019 року, будуть отримувати «зелений» тариф в розмірі 521,09 коп за 1 кВт-год без ПДВ. Ті, хто встановлять станції після цієї дати і до 31 грудня 2024 року отримуватимуть відчутно меншу ціну за "зелений кіловат" - 468,36 коп за 1 кВт-год без ПДВ.

Іншими словами, встановлювати електростанції зараз українцям вигідніше, ніж в 2020 році, адже зелений тариф гарантований до 2030 року.


Якщо Ви сумніваєтеся у виборі сонячної станції або Вам необхідно купити окремо сонячну панель, сонячний інвертор, виконати монтаж сонячних панелей , Звертайтеся за нашими телефонами. Ми будемо раді відповісти на всі Ваші вопроси.Заказать сонячні панелі Ви можете через онлайн форму або за телефонами вказаними на нашому сайті www.energomag.net

(095) 235-49-95, (096) 262-98-48, (063) 103-80-04, (044) 362-92-50

Телефонуйте, пишіть ми Вам підкажемо.

Статті по категорії "Сонячна енергетика"