Реклама
Реклама
Реклама

Лічильники тепла

Лічильники тепла дозволяють контролювати споживання за умови, що вузол виконаний коректно, а терморегулятор контролює температуру. Зменшивши температуру перед відходом з будинку, до кінця місяця ваша раціональність призведе до приємного бонусу. Так для порівняльного розуміння, зниження 1С економить до 6% теплової енергії. Лічильник тепла вдає із себе - прилад для визначення спожитої або переданої теплоенергії в ваш будинок, квартиру. Конструкція такого лічильника складається з витратоміра, температурних датчиків і обчислювача. Саму установку лічильника тепла в Одесі найкраще залишити фахівцям уповноважених фірм, які мають відповідний дозвіл ..


Принцип роботи лічильника тепла

Принцип роботи лічильника тепла влаштований на вимірі обсягу тепла, яке визначається шляхом використання показників одержуваних від датчика споживання і двох датчиків температури. Лічильник тепла стежить за кількістю води, що надходить в систему опалення, і також за температурою води на вході і виході з системи.
Чисельність тепла обчислюється як множник витрати минулого теплоносія в системі опалення і різницю температур між входом і виходом з неї.
Q = G · (t1 - t2), Гкал / год
де
G - споживання теплоносія, т / год;
t1 і t2 - показники температур теплоносія на вході і виході системи опалення ° C.

Отримані дані про спожите тепло надходять на вимірювач від датчика споживання, дані про температуру надходять з датчиків температури, один з них, вбудований в надходить, а інший в зворотний трубопровід.
Вимірювач лічильника тепла на підставі одержуваних даних обчислює використана кількість тепла, записує ці показники в базу даних. Після чого отримані дані про спожитої теплоенергії виводяться на ЖК екрані, або знімаються за допомогою звичайного оптичного циферблата.
Важливим моментом для вибору установки лічильника теплової енергії є його похибка. На похибка в роботі впливають такі моменти:

  1. Лічильники тепла дозволяють контролювати споживання за умови, що вузол виконаний коректно, а терморегулятор контролює температуру Різниця в температурі між входом і виходом води з системи опалення досягає менше 3 ° C.
  2. Споживаний теплоносій нижче мінімальної витрати заявленого в техпаспорті теплового лічильника.
  3. Установка була проведена з недотриманням умов виробника (як правило гарантійні зобов'язання після некоректно виконаних робіт сторонніми, неліцензованими компаніями втрачають свою актуальність і не беруться до уваги виробниками теплолічильників ..

Обгрунтування для установки лічильника тепла

Ставити лічильник тепла або заощадити і жити як жили раніше, кожен вибирає сам. Але якщо Ви хочете розуміти за що платите, і бажаєте платити тільки за спожите і отримане тепло, то необхідною умовою є встановлення лічильника тепла.

Установка лічильника теплової енергії не гарантує зменшення витрат в оплаті за опалення. Тепловий лічильник дасть можливість визначити - скільки Ви вжили в реальності.

Необхідно ще раз відзначити, що установка лічильника теплової енергії сама по собі економію не дасть. Але, він дозволить заощадити на оплаті за опалення рівно стільки, скільки це реально виконати в ваших конкретних умовах.

Купити лічильник тепла в Одесі і іншому місті України, довідатися про ціни і характеристики можна в нашому інтернет-магазині Instal Trade.

Порядок установки лічильника теплової енергії

Процедура монтажу лічильника має ряд особливостей. Вона пов'язана з тим, що має певну нормативну базу яка регулює даний процес. Зараз ми опишемо з яких етапів вона складається. Також більш детальну інформацію Ви завжди зможете отримати у технічних фахівців нашої компанії Instal Trade в Одесі.

процедура установки лічильника тепла має на увазі:

  1. отримання дозволу від теплопостачального підприємства на його установку;
  2. отримати у теплопостачального підприємства техумови для монтажу лічильника тепла;
  3. розрахувати проект для вузла обліку споживання теплоенергії з урахуванням обраного лічильника теплової енергії відповідно до чинних нормативних документів;
  4. провести установку вузла обліку відповідно до існуючого проектом;
  5. укласти з організацією теплопостачання додаткову угоду до договору;
  6. передати акт виконаних робіт теплового лічильника підприємству надає теплоенергію.

В цілому всі ці пункти не уявляють особливих складнощів і деякі етапи можна об'єднати в один. Підіб'ємо підсумки, зв'язатися з теплопостачальною організацією і отримати дозвіл, додаткову угоду і домовитися про встановлення. В цілому процедура дуже схожа з установкою водоміра

Види лічильників тепла

Лічильники тепла існує декількох видів. Перш ніж здійснювати покупку приладу обліку тепла необхідно розуміти їх відмінності. Нижче ми розповімо які вони існують і на що необхідно акцентувати увагу при покупці. Або зателефонуйте в нашу компанію і ми з радістю підкажемо Вам найбільш оптимальний варіант для вашого будинку, квартири, підприємства.

  1. Лічильник тепла тахометричних
    Це теплосчетчик дешевше інших аналогів. Принцип його роботи полягає у врщеніі крильчатки, яка фіксує проходить теплоносій.
  2. Лічильник ультразвуковий
    На відміну від тахометрических - даний вид лічильника найбільш точний, надійний, але на порядок дорожче попереднього в силу дорогих складових частин. Відмінною рисою його є те, що відсутній контакт деталей безпосередньо з теплоносієм. Зняття показань відбувається шляхом проникнення ультразвукових хвиль в сторону руху потоку і назад нього. Має автономне живлення від батареї, в середньому її вистачає на 10 років.
  3. електромагнітний теплосчетчик
    Пристрій даного лічильника теплової енергії засноване в використанні електромагнітного поля для визначення кількості проходить теплоносія. Як правило такий лічильник тепла використовується на промислових підприємствах.

Наша компанія є офіційним представником провідних заводів в Україні. Ціни у нас завжди на порядок нижче ніж у інших конкурентів. Всі лічильники мають гарантію і техобслуговування.

Автор: Панченко Віктор