Реклама
Реклама
Реклама

Холодні батареї за повну вартість? Платити чи не платити?

На тлі прохолодних батарей, високих тарифів за опалення і поки що ефемерних загальнобудинкових приладів обліку тепла хочу дати жителям упорядкованих квартир кілька порад На тлі прохолодних батарей, високих тарифів за опалення і поки що ефемерних загальнобудинкових приладів обліку тепла хочу дати жителям упорядкованих квартир кілька порад. Головна мета цієї теми - не платіть за те, чого вам не дають.
Правовідносини між споживачами і ресурсоснабжающими організаціями (керуючою компанією) регулюються Правилами надання комунальних послуг, затверджених Постановою Уряду РФ від 23.05.2006 №307 в редакції від 29.07.2010 р №580. (Дуже раджу уважно прочитати, роздрукувати, дати друзям, сусідам, колегам).

Головне завдання споживача, якщо у нього холодні батареї - зробити заявку в диспетчерську службу, записати номер і дату заявки, бажано прізвище диспетчера. Перерахунок платежу в подальшому буде зроблений тільки з цієї дати. Адже виходить, що поки ви не робите заявку - вас все влаштовує.

У додатку №1 до Правил є таблиця - Умови зміни розміру плати за комунальні послуги при наданні послуг неналежної якості. У п.15 (Забезпечення температури повітря) дивимося - температура в квартирах повинна бути не нижче +18, (в кутових квартирах + 20С), а при зовнішній температурі -31С і нижче: + 20С (22С). Відхилення температури не допускаються.

За кожну годину (сумарно за розрахунковий період) розмір щомісячної плати знижується на 0,15% виходячи з нормативів споживання послуг, за кожен градус відхилення температури (приладів обліку на опаленні в Могоча практично немає). Тобто через 27 днів при температурі нижче 18 градусів плата вашого опалення знизиться до 0 рублів 0 копійок. Ви скажете: такого не буває - 18 градусів. Ні, буває. Приклад: Анікінская, 9, кв. 50,53,56,59. Там взимку температура не піднімається вище 15 градусів. Тому вони не повинні платити взагалі. Пенсіонер Брюханов уже всю взуття потоптав подорожуючи по чиновникам. Адже він не платить, а йому носять повідомлення на десятки тисяч боргу. А холод як був, так і залишився (про цю історію напишу пізніше і докладніше).

У комунальників є улюблений прийом - споживач дзвонить диспетчеру і вимагає провести заміри температури. Диспетчер обіцяє. А технік з актом не приходить. Споживач дзвонить, потім йому набридає лаятися і так до тих пір, поки не набридне остаточно. В цьому випадку дивимося главу 8 Правил.

Отже, ви подзвонили в аварійно-диспетчерську службу, повідомили про низьку температуру (відсутності води і т.д.). Диспетчер ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ повідомити вам номер заявки і час її прийому. Не забудьте представитися самі і повідомити адресу і телефон. Далі диспетчер зобов'язаний узгодити з вами точний час і дату для встановлення факту ненадання послуг, а за результатами перевірки повинен бути складений акт. Акт - підстава для перерахунку. У вас повинен залишитися на руках один екземпляр. Період надання послуг неналежної якості вважається закінченим тільки тоді, коли ви особисто підписали акт про усунення недоліків. Постарайтеся, щоб це не зробив недієздатний член сім'ї (хвора або стара бабуся, наприклад).

Але все добре лише в законі. Ви ж можете просто нікого і не дочекатися. В цьому випадку з моменту реєстрації заявки можете сміливо самостійно робити перерахунок за платіжний період. У бухгалтерії або в касі вас, швидше за все, відправлять подорожувати в пошуках начальників для отримання дозволу на перерахунок. Ці вимоги є незаконними. За вашою заявкою зобов'язані розбиратися комунальні служби, а не ви - бігати в пошуках дозволів.

Хочу відзначити, що багато хто платить за гарячу воду під час проведення профілактики. Це теж невірно. Як кажуть комунальники, вони дійсно мають право проводити профілактичні роботи раз на рік. Однак вони зовсім забувають додати, що за цей період оплачувати гарячу воду не потрібно. Адже ви не платите за ковбасу, яку побачили на вітрині, але не купили?

Згідно п.61 Правил при перервах в наданні комунальних послуг, а також при проведенні 1 раз в рік профілактичних робіт, плата за комунальні послуги (при відсутності приладів обліку) знижується на розмір вартості ненаданих комунальних послуг. Зробіть собі замітку на літній сезон: Якщо профілактика в котельні тривала наприклад 21 день, то ви за ці дні платити за гарячу воду не повинні!

Не забувайте, що в правовідносинах в сфері комунальних послуг у вас є не тільки права, але й обов'язки. Намагайтеся їх виконувати і знати, щоб потім при виникненні конфлікту або судового спору не опинитися в невигідному становищі. І взагалі не зайвим буде надрукувати собі ці Правила і прочитати (і не викидати). Повірте, це поверне ваші відносини з комунальниками в інше русло.

І найголовніше - всі наші проблеми, по-моєму, від нашої власної пасивності. Якщо вам ліньки перераховувати власні платежі, зателефонувати диспетчеру, повоювати в касі, то не чекайте, що за температуру у вашій квартирі почне переживати Державна Дума або Національна гвардія.

Адже ви не платите за ковбасу, яку побачили на вітрині, але не купили?