Реклама
Реклама
Реклама

Видовище, від якого зносить вежу. Вибираємо кращі точки огляду для екатеринбуржцев

Для інших вежа стала стрілою, простромила серце, тому її знесення чіпає їх до глибини душі

Найвищий довгобуд в країні скоро зникне з лиця землі: на місці недобудованої телевежі біля цирку побудують льодову арену. Деякі городяни сприймають цю подію з натхненням, адже сіра вишка заважала їм як колода в оці.

Для інших вежа стала стрілою, простромила серце, тому її знесення чіпає їх до глибини душі. Так чи інакше, знищення телевежі не залишає байдужим нікого. Крім того, видовище обіцяє бути по-справжньому вселяє - навіть найдорожчі голлівудські фільми можуть позаздрити такому спецефекту.

Ще не відомо, підірвуть чи вежу 20 лютого або після виборів президента 18 березня. Зате точно ясно, що падіння вежі буде видно здалеку: розгледіти вежу можна і з вікна уралмашевской висотки. І все ж є місця, звідки відкривається найкращий вид на будову. Ми знайшли ці оглядові майданчики і відзначили на карті.

Плотінка

Давно помічено подібність виду на телевежу Єкатеринбурга з видом на монумент Вашингтона в США. Ось чому Плотінка - не близьке до телевежі місце - все-таки вдалий плацдарм для фотографів і простих спостерігачів. У них на очах впаде сполучна ланка уральської столиці з американської!

Це вид з Плотінка. Безкоштовно і зручно

царський міст

Навколо вежі багато історичних пам'яток. В УГМК обіцяли не зачепити жодного з них, за цим стежитимуть окремо. Вціліти повинен і міст, який назвали Царським в честь візиту в Єкатеринбург імператора Олександра I. З моста відкривається гарний вид на вишку, лише трохи закритий деревами.

Набережна під мостом розташована нижче, але і з неї буде видно падіння вежі. Уздовж річки від вулиці Декабристів до вулиці Народної волі, буде стояти оточення, яке не пустить людей в небезпечну зону, але можна розташуватися поруч з ним.

За червоним квадратом можна буде спостерігати за тим, що відбувається За червоним квадратом можна буде спостерігати за тим, що відбувається   З моста відкривається гарний вид на вишку, лише трохи закритий деревами З моста відкривається гарний вид на вишку, лише трохи закритий деревами

"Саміт"

Подивитися на те, що відбувається можна з БЦ Саміт на 8 березня, 51. Але потрапити туди гулящі буде не так просто. Але можна придумати привід, наприклад, попроситися на екскурсію на радіостанцію "Срібний Дощ - Єкатеринбург". У будівлі є відкриті тераси, з яких видно і вежу, і майданчик біля неї.

- На вежу відкривається шикарний вид з нашої тераси на дев'ятому поверсі бізнес-центру "Саміт". Відстань близько 150 метрів, - розповів Е1.RU гендиректор радіостанції "Срібний дощ - Єкатеринбург" Костянтин Штейн. - Потрапити на терасу можна вже зараз - щовівторка та щочетверга у нас безкоштовні екскурсії, записатися можна на нашому сайті або по телефону. Зрозуміло, що в день знесення ми не зможемо прийняти всіх бажаючих, тому скоро запустимо пряму відеотрансляцію - ви зможете цілодобово стежити за всіма роботами на майданчику. А ще там же на сайті і у себе в Instagram ми створюємо віртуальний музей телевежі. Уже почали збирати архівні фото, відео та інші матеріали про телевежі. Пропонуємо приєднатися до нас всім жителям Єкатеринбурга, у яких є фото та історії.

Це вид з БЦ "Саміт"

Artek

Непоганий вигляд буде у постояльців апарт-комплексу Artek на вул. Степана Разіна, 2. Але в самому готелі адміністратор попередила, що можливо в день знесення вежі всіх евакуюють. А зняти номер тут можна тільки на кілька діб. Так що цей варіант для заможних: доведеться бронювати номер з видом на телевежу заздалегідь.

Так що цей варіант для заможних: доведеться бронювати номер з видом на телевежу заздалегідь

Це вид з вікон апарт-комплексу Artek

"Висоцький"

Вид згори на вежу відкриється з оглядового майданчика БЦ "Висоцький" на вул. Малишева 51. Вона знаходиться на 52 поверсі - на висоті 186 метрів. Вартість вхідного квитка від 250 рублів. У вихідні і вечорами дорожче. Можна навіть записатися на нічну екскурсію або орендувати оглядовий майданчик.

Оглядовий майданчик у "Висоцького" буде працювати в день передбачуваного знесення (тобто в суботу 24 березня) з 8 ранку. Про всяк випадок телефон попереднього запису: +7 (343) 378-45-45.

Це вид з панорамного майданчика Висоцького

"Панорама"

Ще варіант - поселитися в одному з номерів 24-поверхового готелю "Панорама" на перетині вулиць Белінського і Куйбишева. В готелі розповіли, що у них немає оглядового майданчика, але з номерів на вежу відкривається прекрасний вид. "Номери з видом на вежу від 6 600 рублів, це апартаменти", - пояснив адміністратор. Втім, вежу непогано видно і тому, хто стоїть на сходах готелю.

Втім, вежу непогано видно і тому, хто стоїть на сходах готелю

Вид з вікон готелю "Панорама"

небо

Вище недобудованої телевежі в Єкатеринбурзі - тільки вежа "Ісеть", але городянам чи дозволять піднятися на неї, щоб подивитися на знесення. Мабуть, найкращий вид на грандіозне видовище відкривається з неба. Піднятися туди можна на вертольоті, правда задоволення це не з дешевих. Як розповіли нам в компанії Uralhelicom, годину над містом обійдеться в 60 000 рублів. У кабіну входить чотири пасажири, причому не дуже великих.

Щоб злетіти над центром Єкатеринбурга, потрібен дозвіл від адміністрації міста. Отримувати його треба заздалегідь - зазвичай узгодження займає тиждень. Раніше у компанії такий дозвіл було - вертольоти літали по маршруту від Верх-Ісетським ставка, мимо "Космосу", "Висоцького", телевежі до ЦПКіВ. Зараз пілотам дозволено проводити свої машини навколо міста. Так що організовувати політ в районі цирку потрібно заздалегідь. Орендувати машину можна по телефону 375-15-76.

Вид на вежу з неба. Якщо летіти на вертольоті

Нагадаємо, поки точно не відомо, в який день підірвуть недобудовану телевежу. Згідно з планом-графіком компанії РВС, знесення заплановано на 20 лютого, проте глава PR-управління холдингу Олексій Свалов, "всі дії по вежі будуть проводитися після виборів президента " . Щоб повністю демонтувати вежу, буде потрібно півроку .

Тим часом, в Єкатеринбурзі досі є люди, які сподіваються врятувати телевежу. Одні побоюються наслідків вибуху, як геомеханіки УрО РАН Анатолій Сашурін , Інші переживають за символ міста і підписують лист до Путіна , Треті чекають транспортного колапсу після будівництва льодової арени . Нарешті, є чимало уральців, які колись проводили на вишці багато часу і піднімалися нагору .

Текст: Анастасія МОСКВІНА
Фото: Артем Устюжаніна / Е1.RU