Реклама
Реклама
Реклама

У жовтні поточного року в Жовтневому районі м Барнаула буде зведений житловий будинок із застосуванням енергозберігаючих технологій

17 червня 2010 р 13:36

Про це повідомив в ході прес-конференції начальник управління по житлово-комунальному господарству краю Микола Целищев.

Він зазначив, що для переселення з аварійного житлового фонду жителів г.Барнаула в рамках крайової програми передбачено будівництво триповерхового житлового будинку на 19 квартир із застосуванням енергозберігаючих технологій. Енергозберігаючі будинки припускають інший рівень технологічного забезпечення. Вартість одного квадратного метра будівництва такого будинку вище на 50-60%. 50% витрат на будівництво будинку оплачує Фонд сприяння реформуванню житлово-комунального господарства. Витрати в сумі понад 21,5 млн. Рублів бере на себе крайової бюджет. 1 млн. 400 рублів - частка муніципалітету. Надалі експлуатація таких будинків передбачає економію ресурсів, як наслідок, які проживають в них люди будуть істотно економити на комунальних платежах.

Микола Целищев також уточнив, що будівництво будинку почнеться в червні поточного року і вже в жовтні буде завешено. Відомо, що будівля буде зводитися «КЖБІ-2», так як запропоноване будівельною компанією проектування було кращим.

У проекті Фонду зі зведення таких додому в країні беруть участь 6 регіонів Росії, повідомив начальник управління краю по житлово-комунальному господарству.

Алтайський край, за словами Миколи Целищева, підтримує ініціативу створення регіональних фондів капітального ремонту багатоквартирних будинків. Це дозволить створити ефективні механізми акумулювання коштів власників житла, їх збереження та ефективного використання для вирішення завдань з капітального ремонту та модернізації багатоквартирних будинків. Крім того, створення фонду капітального ремонту багатоквартирних будинків дозволить комплексно підійти до вирішення проблеми підвищення енергетичної ефективності будинків, проведення ресурсозберігаючих заходів. Планується, що формування Фонду буде проходити на громадських засадах, з залученням коштів міських і муніципальних утворень під керівництвом Адміністрації краю. Найближчим часом муніципалітети повинні внести свої пропозиції по роботі Фонду. Очікується, що такий орган в краї з'явиться в краї вже в 2011 році.

Прес-реліз


17 червня 2010 р 13:36   Про це повідомив в ході прес-конференції начальник управління по житлово-комунальному господарству краю Микола Целищев