Реклама
Реклама
Реклама

Графічні оголошення в Яндекс.Директ. Банери. Відео. Заходи!

  1. Які є вимоги до графічних оголошеннях у Яндекс.Директ:
  2. Які вимоги від модерації Яндекс.Директ до графіку, яку ми завантажуємо в графічні оголошення?
  3. Як же вам зараз вчинити, після появи графічних оголошень?

У цій невеликій статті ми з вами поговоримо про графічні оголошення Яндекс.Директ.

22 серпня в акаунтах Яндекс 22 серпня в акаунтах Яндекс.Директ з'явився новий формат оголошень, який називається Графічні оголошення. Тепер для реклами наших товарів і послуг, наших мобільних додатків ми можемо використовувати в РСЯ банери. Нагадаю, що раніше ми могли використовувати текстово-графічні оголошення - це велике або невелике зображення і йде заголовок, опис і посилання на наш сайт. Тепер же ми можемо додати одне велике зображення без будь-якого опису, і посилання на наш сайт.

Які є вимоги до графічних оголошеннях у Яндекс.Директ:

  • працюють вони тільки в РСЯ,
  • при цьому вага зображення повинен бути до 120 кб,
  • приймаються формати файлів - PNG, GIF і JPG,
  • розміри зображень, які ми можемо завантажити в наші рекламні кампанії, такі - 240 × 400, 300 × 250, 300 × 500, 300 × 600, 336 × 280, 640 × 100, 640 × 200, 640 × 960, 728 × 90, 960 × 640, 970 × 250.
  • працюють графічні оголошення тільки в кампаніях типу "Текстово-графічні оголошення" та "Реклама мобільних додатків", тобто не працюють в динамічних рекламних кампаніях.

Рекомендую запам'ятати найпопулярніші розміри для персональних комп'ютерів: 240х400, 300х250 і 728х90. Якщо ви хочете почати використовувати цей тип оголошень, то перші розміри, які вам варто завантажити - такі.

При цьому зверніть увагу, що на мобільних пристроях розміри такі: 640х100, 640 × 200, 640 × 960, 960х640. Чому вони значно більше екранів мобільних пристроїв? Справа в тому, що на пристроях з екранами типу Retina, щоб ваші банери виглядали добре, потрібно додавати зображення рівно в два рази більше, ніж сам формат.

Які вимоги від модерації Яндекс.Директ до графіку, яку ми завантажуємо в графічні оголошення?

  • графіка повинна мати чіткі межі і непрозорий фон, тобто потрібно використовувати якусь заливку.
  • якщо ви використовуєте формат файлу GIF, то не можна використовувати різко переміщаються і мелькають графічні елементи, миготливий фон. Якщо є текст, який змінюється анімацією, то час має бути достатня для прочитання тексту.

Які переваги нам дають нові графічні оголошення?

  • Тепер, якщо ваш товар добре упакований, будь то фізичний товар або послуга, то ви можете досить крупно його розмістити на зображенні, і швидше за все, він буде краще продаватися.
  • Також ми тепер можемо використовувати такий тип реклами, як бредірованіе в РСЯ, тобто зробити наш бренд більш впізнаваним.
  • І тепер у банерної реклами є хороший таргетинг: раніше, якщо ми хотіли розмістити банерну рекламу, то нам доводилося шукати майданчики, де приймають цей тип, і швидше за все, якщо ми домовлялися, то наше оголошення показувалося всім відвідувачам цього майданчика, що не завжди відповідає нашому бажанню, як рекламодавця. Тепер же ми можемо використовувати в рекламних кампаніях ключові фрази і поведінковий таргетинг, тобто наші банери ми можемо показувати більш вузької цільової аудиторії, що звичайно ж, збільшить ефективність реклами. Також нагадаю, що тепер для банерної реклами не потрібен якийсь карколомний бюджет, достатньо всього лише 354 рубля (це 300 рублів плюс ПДВ, якщо ви з Росії рекламуєте в Яндекс.Директ).

Які є недоліки у формату графічних оголошень?

Тепер фахівцям з реклами та рекламодавцям доведеться вчитися створювати ефективні банери і володіти якимось графічним редактором, наприклад Adobe Photoshop, що звичайно ж, тягне невелике навантаження.

Правила ефективних банерів

Однак, якщо ви вже вмієте працювати з графічним редактором, то хочу вам підказати правила ефективності банерів:

  1. принцип безперервності (той фон, ті зображення, той текст, який у вас є на сторінці приземлення, треба частково перенести на банер, в тому ж колірному рішенні). Тоді у користувача, який клацне по вашому банеру і перейде на сторінку приземлення, створиться повне відчуття, що він потрапив туди, куди хотів.
  2. якщо ви хочете підвищити кликабельность ваших банерів, то додайте на банер кнопку із закликом до дії, при цьому кнопка повинна бути із закликом так званого другого рівня - не "Клікай!", "Тисни!", а із закликом "Купіть", "Замовте "," Зателефонуйте ", і таким чином, ви з більшою ймовірністю досягнете від користувача, який перейшов на вашу сторінку приземлення, бажаного ефекту, тобто, швидше за все, він замовить ваш товар.

Як же вам зараз вчинити, після появи графічних оголошень?

Потрібно почати створювати банери популярних розмірів (нагадаю, що для ПК їх всього лише три), і почати додавати їх в ваші рекламні кампанії. І можливо, для вашого бізнесу банерна реклама буде просто знахідкою. Рекомендую обов'язково спробувати.

Практика

Що ж, давайте перейдемо в рекламну кампанію і подивимося, як додавати графічні оголошення в Яндекс.Директ.

Ось ми знаходимося в рекламному обліковому записі Ось ми знаходимося в рекламному обліковому записі. У мене рекламна кампанія Текстово-графічна, націлених на РСЯ, зверніть увагу, що тепер з'явився такий чек-бокс, як Тип оголошення. Ми можемо вибрати вже знайоме для нас Текстово-графічне, або просто Графічне.

Якщо вибираємо Графічне, то у нас з'являється два поля, Зображення і Посилання на сайт. При цьому рекомендую додавати посилання з utm-мітками , І зображення ви можете завантажити з комп'ютера, з інтернету, і коли у вас вже є кілька зображень, які ви завантажили в рекламну кампанію, то ви можете Вибрати з раніше завантажених.

Ось давайте спробуємо завантажити з комп'ютера, вибираємо, при цьому моя графіка має розміри 240х400 і важить 30 кб, що повністю відповідає правилам Яндекс.Директ. Далі ми його завантажуємо, також ми можемо таргінг як текстово-графічні оголошення, тобто ви можете додавати сюди ключові фрази, мінус-слова, умови підбору аудиторії, тобто ви можете використовувати ретаргетінг або Яндекс.Аудіторіі , Можете обмежувати показ оголошень геотаргетингом, необхідне коригування ставок, можливо, вам треба якось позначити це оголошення, і йдете далі, виставляєте ставки для ключових фраз або для вашого способу орієнтування, і відправляєте на модерацію.

Ось, в принципі, і все.

Зазначу тільки те, що необхідно для кожного розміру створювати своє окреме зображення, свою окрему графіком, і ви можете в одну рекламну групу в кампанії додавати ці графічні оголошення.

Наприклад, тут 240х400, а тут вже інші розміри. І таким чином, ці оголошення будуть показуватися на сайті в залежності вже від блоків, які розмістив веб-майстер на своєму сайті.

Ось такі чудові графічні оголошення з'явилися в Яндекс.Директ, рекомендую вам обов'язково їх використовувати.

З вами був Денис Герасимов. Якщо стаття вам сподобалася, то обов'язково ставте лайк. Підписуйтесь на мій канал, до побачення!

Нещодавно, до речі оновився і Google AdWords - з'явився новий формат оголошень - Розгорнуті оголошення. Більш докладно можете прочитати в минулій статті .

↓ Завантажити презентацію

Підпишіться на YouTube канал

Директ до графіку, яку ми завантажуємо в графічні оголошення?
Як же вам зараз вчинити, після появи графічних оголошень?
640. Чому вони значно більше екранів мобільних пристроїв?
Директ до графіку, яку ми завантажуємо в графічні оголошення?
Які переваги нам дають нові графічні оголошення?
Які є недоліки у формату графічних оголошень?
Як же вам зараз вчинити, після появи графічних оголошень?