Реклама
Реклама
Реклама

база банкрутств

  1. Що таке база банкрутств? визначення 1 база банкрутств - це електронний майданчик в мережі Інтернет,...
  2. Які відомості вносяться в базу банкрутств і як відбувається пошук інформації
  3. Недоліки бази банкрутств в РФ

Що таке база банкрутств?

визначення 1

база банкрутств - це електронний майданчик в мережі Інтернет, яка містить реєстр відомостей про підприємства, які визнані судом банкрутами.

У Росії запущений інтернет-портал Єдиного Федерального Реєстру Відомостей про банкрутство, де можна отримати різні необхідні відомості не тільки про ініціалах тих підприємств, які втратили свою платоспроможність і ліквідовані, а й про торгах та аукціонах, на яких за допомогою конкурсного виробництва здійснюється продаж активів, а також відстежити актуальні новини в даній сфері - неспроможності юридичних осіб, огляди, експертні думки, а також отримати інформацію про конференціях і семінарах.

зауваження 1

Звичайно, основна мета такої бази банкрутств - це інформування зацікавлених осіб, що підприємство знаходиться під процедурою банкрутства.

Роль і значення бази банкрутств

згідно з нормами права і закону відомості про тих підприємствах, які мають ознаки неспроможності і на яких відкрито справу в арбітражному суді і винесено рішення про банкрутство, публікуються в офіційних відкритих джерелах як друкованих, так і електронних (в термін три дні з винесення рішення).

згідно з нормами   права і закону   відомості про тих підприємствах, які мають ознаки неспроможності і на яких відкрито справу в арбітражному суді і винесено рішення про банкрутство, публікуються в офіційних відкритих джерелах як друкованих, так і електронних (в термін три дні з винесення рішення)

Нічого не зрозуміло?

Спробуй звернутися за допомогою до викладачів

З 2008 року таким друкованим виданням є газета «Коммерсант», а електронний джерело - це сайт Єдиний Федеральний Реєстр Відомостей про банкрутство.

Роль відкритого опублікування такої інформації дуже висока, так як підвищується прозорість процесу, є можливість оповістити зацікавлених осіб про те, що їх дебітор знаходиться на грані втрати платоспроможності і вчасно заявити свої вимоги. Перевага електронного ресурсу очевидно, так як не завжди є можливість скористатися газетою і тим більше збирати архів, якщо раптом знадобляться більш пізні відомості.

Які відомості вносяться в базу банкрутств і як відбувається пошук інформації

Арбітражний керуючий відповідальний за публікацію інформації про банкрутство. Вноситься вся інформації про всіх призначуваних процедурах, інформація про арбітражного керуючого і його статус (відсторонений, тимчасово відсторонений, призначений, замінений), наміри сплатити борг підприємства, інформації про торги. Дані надаються безпосередньо через електронний сайт за допомогою електронно-цифрового підпису та особистого кабінету:

  1. пошук можна здійснити по боржникам (юридичні, фізичні особи, їх найменування, адресу, регіону, категорії (виду господарської діяльності ), ІПН, ОКПО, ОГРН, по організаційно-правовій формі)
  2. по саморегульованим організаціям арбітражних керуючих (їх найменування та реєстраційний номер).
  3. по арбітражному керуючому (його ініціалами, і номеру в реєстрі);
  4. по організаторам торгів, за їх найменуванням і адресою.
  5. по союзу торгових електронних майданчиків (по найменуванню та реєстраційним номером). Але на 2017 рік таких майданчиків за все три.
  6. по торговим майданчикам, за їх найменуванням і навіть сайту.
  7. по дискваліфікованим особам (директора, голови, керівники). Важливо, що так можна визначити, з якої причини ця особа відсторонено від посади і наскільки років, його місце звільнення, а також його ініціали.
  8. за повідомленнями газети «Коммерсант». Тут важливо, що з'явилася можливість фільтра з тимчасового періоду, проте, тему публікації відомостей про банкрутство і причину вибрати, інші фільтри вибрати не можна.

Також здійснюється дуже великий пошук по торгах, звітів арбітражних керуючих.

Недоліки бази банкрутств в РФ

Недоліком при пошуку інформації в базі банкрутств є такий факт, що при пошуку інформації неможливо поставити часовий проміжок, так як іноді відомості можуть знадобитися за якийсь певний період.

зауваження 2

Але, незважаючи на цей факт, база банкрутств є дуже інтерактивної і є необхідним інструментом для реалізації процесу банкрутства.

Що таке база банкрутств?
Нічого не зрозуміло?