Реклама
Реклама
Реклама

Як дізнатися баланс карти Ощадбанку через СМС 900 по мобільному

  1. Визначення балансу за допомогою SMS
  2. спеціальні команди
  3. вартість відправки
  4. У відповідь СМС з банку
  5. Перевірка балансу в інтернет-банкінгу
  6. висновок

Щоб правильно розпоряджатися своїми коштами, необхідно стежити за залишком на банківських рахунках: вкладах, пластикових картах. Дізнатися баланс карти Ощадбанку через СМС на номер 900 можна за допомогою певного текстового повідомлення, USSD-запиту. Це один із способів контролю за наявністю коштів на картковому рахунку. Щоб правильно розпоряджатися своїми коштами, необхідно стежити за залишком на банківських рахунках: вкладах, пластикових картах

Визначення балансу за допомогою SMS

Щоб дізнатися залишок, потрібно набрати на смартфоні текст запиту: «БАЛАНС ХХХХ», де чотиризначний код позначає 4 останні цифри номера карти. Замість першого слова можна використовувати один з наступних варіантів:

  • ЗАЛИШОК 01;
  • OSTATOK 01;
  • BALANS;
  • BALANCE.

ЗАЛИШОК 01;   OSTATOK 01;   BALANS;   BALANCE

Головне, щоб номер телефону був підключений до карткового продукту. Провести підключення можна при оформленні картки в банківському відділенні (потрібен паспорт РФ) або самостійно через банкомат. За допомогою мобільного банку можна перевіряти залишок коштів, поповнювати рахунок телефонного номера, переказувати кошти на інші карти, отримувати повідомлення про поповнення або списання грошей при оплаті послуг, купівлі товарів.

Через повідомлення «ІСТОРІЯ ХХХХ» можна запросити міні-виписку по картковому рахунку, де будуть коротко відображені видаткові та прибуткові операції.

спеціальні команди

За допомогою USSD можна безкоштовно запитувати інформацію по картах, здійснювати перекази, оплату в режимі реального часу. Набравши на телефоні коротку команду: * 900 * 01 # і натиснувши кнопку виклику, - перевірити баланс дебетової або кредитної карти Ощадбанку. У відповідь прийде SMS-повідомлення. Послуга доступна для абонентів Білайн, Мегафон, Теле2.

Якщо підключений економний пакет мобільного банку, то сервіс буде тарифікуватися відповідно до банківськими тарифними планами.

вартість відправки

Для того щоб дізнатися, скільки коштує відправити СМС на номер 900 з телефону МТС, Білайн або Мегафон, потрібно ознайомитися зі своїм тарифом. При виникненні додаткових питань щодо вартості можна зателефонувати оператору.

Ціна на SMS залежить від підключеного пакета мобільного банку. Він буває двох типів:

  • «Повний». Суть полягає в безкоштовній відправці запитів, щомісячної оплати в розмірі 30 рублів - для карт Momentum, Maestro, ПРО100-Стандарт (або 60 рублів - для MasterCard і Visa). Інформація за операціями з використанням картки Ощад приходить у вигляді текстового повідомлення.
  • «Економний». Немає абонентської плати, але кожен раз при відправленні повідомлення з балансу телефону знімається 3 рубля.

В інтернет-банкінгу відображається вартість запиту балансу і мінівиписки, 3 і 15 рублів відповідно на економному тарифі.

У відповідь СМС з банку

У відповідь СМС з банку

У відповідь на мобільний запит приходить повідомлення, що містить:

  • назва карти;
  • останні 4 цифри;
  • залишок за рахунком;
  • посилання для отримання докладної інформації.

Це стосується дебетового карткового продукту. При перевірці залишку коштів на кредитній карті замість слова «БАЛАНС» може бути «ДОСТУПНЕ», «ЛІМІТ ПОКУПОК» або «ЛІМІТ ГОТІВКОВИХ».

Перевірка балансу в інтернет-банкінгу

Якщо мобільний банк заблокований, то подивитися кількість грошей на рахунку можна через офіційний сайт Сбербанк Онлайн або мобільний додаток. У першому випадку для авторизації необхідно отримати логін і пароль в банкоматі, в другому - завантажити, зареєструватися. У додатку та на сайті є більшу кількість операцій і є можливість за формою зворотного зв'язку дізнатися, чому була встановлена ​​блокування.

висновок

Таким чином, дізнатися баланс карти Ощадбанку можна через СМС, відправлене на номер 900 з мобільного телефону. З цією метою можна відправити текстове послання або набрати короткий запит. Тарифікація відбувається в залежності від пакета мобільного банку.

Підключити мобільний банк можна, звернувшись безпосередньо в банківське відділення з паспортом громадянина РФ, або самостійно провести процедуру через банкомат.