Реклама
Реклама
Реклама

Машина в заставі у банку

  1. Машина в заставі у банку На сьогоднішній день технологія видачі автокредитів в Росії має один великий...
  2. Що стосовно двох шляхів розвитку подій.

Машина в заставі у банку

На сьогоднішній день технологія видачі автокредитів в Росії має один великий недолік - ПТС часто залишається на руках у позичальника. Виходить, що офіційно машина в заставі у банку, але продати її позичальникові, не погасивши повністю кредит, нічого не заважає тому як ПТС на руках.

У цій статті ми постараємося розповісти, як вийти з ситуації, коли ви купили автомобіль, і з'ясувалося, що він в заставі у банку переможцем.

Отже, настав той день, годину, коли ви продали свій дорогий серцю, старий автомобіль.

Поставили собі за мету придбати апарат новіше, потужніший або і те й інше. Довго і ретельно вибирали, порівнювали і, нарешті, знайшли те, що шукали. Автомобіль - казка, пробіг, відсутність видимих ​​пошкоджень, відколів, заміри товщиноміром пошкодження кузова не показали. Ціна мінімальна, причина продажу - їду за кордон, купили новий авто та інше. Як підсумок - ви власник автомобіля, про який так давно мріяли. Поставили собі за мету придбати апарат новіше, потужніший або і те й інше

Пройшов місяць, два після покупки автомобіля, вас все влаштовує, але раптово вам дзвонять з якогось банку, представляються якимось співробітником безпеки, або співробітником по роботі з простроченою заборгованістю і кажуть, що машина в заставі у банку, а кредит не платять , готуйте авто до вилучення і продажу на користь банку. Пройшов місяць, два після покупки автомобіля, вас все влаштовує, але раптово вам дзвонять з якогось банку, представляються якимось співробітником безпеки, або співробітником по роботі з простроченою заборгованістю і кажуть, що машина в заставі у банку, а кредит не платять , готуйте авто до вилучення і продажу на користь банку

Ви судорожно починаєте шукати контактний телефон людини, який продав вам транспорт і навіть якщо він знайдений, у відповідь на спробу дзвінка з трубки чується: «Абонент недоступний». З цього моменту ви є щасливим володарем заборгованості по кредиту.

Є два шляхи вирішення питання, відразу відзначимо, що продати авто не вийде, тому як машина в заставі у банку, та й ще й пристави, швидше за все, наклали арешт на майно.

Що стосовно двох шляхів розвитку подій.

  1. Погасити заборгованість по кредиту за якогось негідника, це буде мінімум 300-400 тисяч рублів. Плюс відсотки, плюс пеня на прострочений основний борг, плюс пеня на прострочені відсотки і так далі, сума часом буває просто неймовірна. Для нас це не варіант, не для того ми збирали, щоб за свій авто ще й чийсь кредит гасити.
  2. Спосіб номер два. Це єдиний спосіб, який вам може допомогти. Перевірено досвідченим шляхом. Скажімо так, з одним знайомим це все таки сталося. Розпишемо дії подетально, щоб не допустити осічки.
  • Якщо вам надійшов дзвінок від служби безпеки якогось банку, і ви чуєте: «Машина в заставі у банку», не намагайтеся ховатися, відключати телефони, міняти сімки - не допоможе. Машину у вас можуть вилучити при банальному порушення ПДР;
  • Погоджуйтеся на зустріч із співробітником банку, але диктуйте свої умови. Бажано витримуйте тимчасової мінімум 1,5-2 тижні до зустрічі і ВАЖЛИВО, нічого не пояснюйте по телефону, пояснимо для чого це потрібно: одночасно починаємо шукати СТО, яке готове буде розібрати ваш транспорт до скелета, чим менше залишиться на кузові, тим краще;
  • Що ми маємо в підсумку: кузов авто в гаражі, всі інші складові автомобіля в надійному місці. Зустріч через пару днів зі співробітником банку, щоб обговорити всі нюанси з приводу виниклої проблеми.
  • Настав день зустрічі зі співробітником банку. Повірте, це не страшно. Співробітник безпеки розповідає, як вам не пощастило, що машину потрібно повернути, а потім подати в суд на необов'язкового позичальника. Все це - виїденого гріш. У кращому випадку, якщо виграєте суд, то будуть вам платити по 500 рублів довго і щасливо. Сміливо відповідайте, так, купив, але не машину, а кузов, тому що була така ж, але потрапив в ДТП. Готовий повернути, або як варіант, готовий викупити його у банку за 20-30 тисяч в обмін на зняття арешту і визнання майна вашою власністю. На жаль, зовсім без витрат не обійтися, але це, на наш погляд, дрібниці, якщо враховувати, що адвокат в цьому процесі зовсім не допоможе. Так ось, співробітник банку буде думати, але вибору то, в принципі у нього немає! Плани по стягненню заборгованості у нього стоять, регулярно їх за нього засуджують, тому 90% з 100% він на це погодиться.
  • Вносьте невелику суму в рахунок погашення кредиту;
  • Чи отримуєте документ про відкликання з арешту і, що банк не претендує на ваш «автомобіль», тобто зняття заставного обтяження;
  • Збираєте його назад, своїми силами, або силами співробітників СТО;
  • Чи користуєтеся далі без побоювання, що машина в заставі у банку.

Сподіваємося, що наша стаття допоможе читачам відновити справедливість, тому що автокредитування в країні - недосконале.

Вступайте в нашу групу вКонтакте