Реклама
Реклама
Реклама

Як вибрати підставку для дров, розглянемо основні види

  1. ковані дровници
  2. Дровници-бляшанки
  3. Підставки-плетінки
  4. м'які дровници

1. На чому зупинитися, вибираючи підставку для дров

2. Які кімнатні підставки для дров затребувані сьогодні

3. ковані дровници

4. Дровници-бляшанки

5. Підставки-плетінки

6. м'які дровници

7. Дерев'яні підставки для дров

Дров'яної камін або піч - це можливість проводити довгі вечори, спостерігаючи за грою вогню. Але щоб цей самий вогонь горів досить довго, в топку потрібно підкидати дрова.

Їх можна носити з підсобного приміщення або звалити купкою прямо у топки - але, як показує практика, власники камінів або печей воліють не обтяжувати себе подібними походами і не люблять псувати інтер'єр.

Їх можна носити з підсобного приміщення або звалити купкою прямо у топки - але, як показує практика, власники камінів або печей воліють не обтяжувати себе подібними походами і не люблять псувати інтер'єр

Запас дров на 1-2 розпалювання вони зберігають в спеціальних підставках, їх ще називають «Дровници» . Як вибрати відповідну саме вам підставку для дров дізнаєтеся, прочитавши нашу статтю.

Благо, сьогодні подібні вироби випускаються у величезній різноманітності. Тому, є з чого вибрати. Особливо розбірливі (або просто економні і з творчою жилкою?) Господарі можуть зробити їх і самі.

Справедливості заради варто відзначити, що бувають і каміни зі спеціальною нішею для дров, а також може бути встановлена ​​спеціальна полиця поруч з каміном.

Але багато домовласників воліють все-таки мати окремі дровници, які виконують свою роль в інтер'єрі приміщення. Крім того, такі подставкімогут служити ще і перенесенням для дров.

Крім кімнатних, існують і вуличні підставки для дров. Зазвичай вони представляють собою досить об'ємний контейнер з отворами, через які поліна обдуваются повітрям, що дозволяє зберігати дрова сухими. Але асортимент вуличних підставок не такий широкий і цікавий, тому в даній статті ми розглянемо кімнатні варіанти.

ковані дровници

Без сумніву, це найкрасивіший і благородний варіант. Причому кований метал - це не тільки класичні завитки. Така підставка може виглядати цілком сучасно, якщо буде прикрашена, наприклад, оригінальним геометричним візерунком.

Кований ажур в будь-якому виконанні, особливо якщо він використовується і в інших деталях інтер'єру, зокрема, в решітці самого каміна, створює особливу атмосферу.

Виглядають такі підставки для дров дорого - однак і цінник на них відповідний. Також слід враховувати, що важить кований метал чимало, а значить і в якості перенесення навряд чи будуть зручні. Труха і шматочки кори, що обсипаються на підлогу через решітку, у вигляді якої зазвичай виконуються ковані підставки, теж можуть створювати собою проблему.

Дровници-бляшанки

Ємності в вигляді латунних або мідних відерець або коритець - варіант для любителів вінтажу. А звичайні оцинковані, які можна купити в будь-якому господарському магазині або на ринку -для невибагливих любителів економії і простоти. Щоб вони не виглядали зовсім просто, такі відерця і коритця можна пофарбувати, розписати, обклеїти чим-небудь - в загальному, зробити з ними те, на що вистачить фантазії.

Підставки-плетінки

Вони продаються в спеціалізованих магазинах в широкому асортименті. Крім того, їх можна зробити самим.

Матеріалом для плетіння можуть послужити:

м'які дровници

Останнім часом стають популярними перенесення для дров, виконані з зваляність вовни, пальтової тканини або з будь-якого іншого подібного матеріалу. Виглядають вони досить своєрідно і вписуються не в будь-який інтер'єр, хоча в сучасній обстановці можуть виявитися цілком доречним рішенням. Їх безсумнівний плюс - мала вага при високій міцності, тобто переносити в них дрова найзручніше.

Ще одне досить оригінальне рішення, особливо якщо в ролі підставки виступає звичайний ящик на коліщатах, зграя для лазні або нарочито неакуратно, ніби збита наспіх, конструкція з самих полін. Однак зустрічаються і більш витончені варіанти, оформлені у вигляді саночек Санта-Клауса, човники і т.п.

Слід пам'ятати, що плетінки (крім металевих), а також м'які і дерев'яні дровници можуть виявитися не самим вдалим вибором через небезпеку їх загоряння, якщо розміщувати їх в безпосередній близькості від каміна або печі. Однак при дотриманні техніки безпеки користуватися ними досить зручно. Остаточне рішення, яку ж підставку для дров вибрати, як завжди, за вами!

Або просто економні і з творчою жилкою?