Реклама
Реклама
Реклама

Клубна карта Лукойл

  1. клуб ЛУКОЙЛ
  2. Як накопичити бонусні бали
  3. Як використовувати бонусні бали
  4. Віртуальна карта клубу Лукойл
  5. Часто задавані питання

Лукойл - велика нафтогазова компанія, що надає клієнтам паливо високої якості. Зростання конкуренції на роздрібному ринку визначає стратегію розвитку підприємства, орієнтовану на споживача. Залучення і утримання клієнтів є основними напрямками роботи Лукойл. З цією метою організація створила мотивуючу програму, що сприяє зростанню популярності бренду і підвищує рівень лояльності користувачів.

клуб ЛУКОЙЛ

При вступі в клуб Лукойл постійні клієнти мають можливість користуватися додатковими привілеями:

  • економити на паливі;
  • оплачувати покупки накопиченими бонусами;
  • брати участь в акціях з цінними призами;
  • цілодобово отримувати кваліфіковану допомогу і підтримку.

Так виглядає карта клубу Лукойл
Так виглядає карта клубу Лукойл.

Стати учасником програми заохочення може будь-яка людина, яка досягла 18-річного віку. Для цього необхідно оформити договір і безкоштовно отримати однойменну карту на будь-якій автозаправній станції компанії або в офісі продажів. Також доступні кобрендові карткові продукти, що представляють собою синтез банківської карти і дисконту. Вони реалізуються через банки-емітенти, наприклад, «Відкриття» або «Уралсиб». Повний перелік представлений на офіційному сайті - www.auto.lukoil.ru .

Після отримання накопичувальну карту необхідно зареєструвати. Це можна зробити на автозаправній станції, шляхом передачі анкети c особистими даними оператору. Також передбачена активація через інтернет на сайті ЛІКАРД. Для цього потрібно заповнити поля реєстраційної онлайн-форми.

Для зручності учасники клубу можуть використовувати особистий кабінет на сайті www club lukoil ru , Де можна перевірити інформацію про поточний бонусному балансі, операції, здійснені по карті, а також про заходи та подієвих заходах. Вхід до акаунту здійснюється за логіном і паролем, які надаються держателю після реєстрації карткового продукту.

Як накопичити бонусні бали

За кожні 50 рублів в чеку, сплаченому клієнтом з пред'явленням брендового дисконту, нараховується 1 бонус. Наприклад, за покупку на суму 1000 рублів учасник отримає 20 балів. Бонусні одиниці надходять на рахунок протягом 14 робочих днів з моменту здійснення операції.

Для кобрендовою карт коефіцієнт нарахування визначається типом карткового продукту і тарифним планом.

Для кобрендовою карт коефіцієнт нарахування визначається типом карткового продукту і тарифним планом

Додаткові бонуси можуть бути нараховані за участь в акціях, актуальний перелік яких розміщений на сайті .

Як використовувати бонусні бали

Тримач активованого клубного дисконту може обміняти бонуси на знижку. Для цього в момент оплати товару на касі необхідно повідомити співробітника АЗС про бажання використовувати бали і внести не менше одного рубля готівкою або безготівковими коштами. Наприклад, клієнт нагромадив як 1000 бонусів. Сума до оплати на заправній станції становить 800 рублів. Підсумкова знижка - 799 рублів. 1 бонус дорівнює 1 рублю. Бонусні одиниці доступні до використання протягом 1 року з моменту нарахування.

Віртуальна карта клубу Лукойл

Бажають мінімізувати кількість знижкових карт в гаманці можуть використовувати віртуальний аналог дисконту. Він являє собою картковий продукт без фізичного носія, який використовується в додатку «АЗС-Локатор». На поточний момент такий вид доступний власникам пристроїв на базі Android 4.4.х +. Для оформлення картки необхідно завантажити та встановити утиліту з магазину додатків . Можливості віртуального клубного продукту ідентичні пластиковому і мають на увазі накопичення і подальший обмін бонусів на знижки.

Часто задавані питання

Скільки клубних карт може бути у одного клієнта?

Учасник клубу може випустити на своє ім'я тільки один дисконтний картковий продукт.

Як подивитися залишок на бонусному балансі?

Дізнатися кількість балів власник картки може в особистому кабінеті або на заправній станції Лукойл, запросивши чек з цікавою інформацією.

Який термін дії карти?

Картка безстрокова.

Що робити, якщо карту Licard не приймають на АЗС?

Якщо виникли складнощі при використанні дисконту необхідно звернутися за телефоном гарячої лінії 8-800-1000-911.

Що робити, якщо карта загублена або пошкоджена?

У разі втрати карткового продукту або його виходу з ладу слід отримати нову карту. Для відновлення балансу необхідно звернутися за телефоном гарячої лінії 8-800-1000-911.

Де можна витратити бонуси?

Бали доступні до списання на заправних станціях мережі ЛУКОЙЛ на території Російської Федерації.

Як подивитися залишок на бонусному балансі?
Який термін дії карти?
Що робити, якщо карту Licard не приймають на АЗС?