Реклама
Реклама
Реклама

Мінський зоопарк прийме пензенську ведмедицю, з якою не справляються власники

Пенза, 15 листопада 2018. PenzaNews. Керівництво зоопарку білоруського міста Мінська погодилося прийняти ведмедицю Нюру, яку власникам стало занадто важко утримувати в Пензі. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті пензенського зоопарку. Пенза, 15 листопада 2018

© Фото з архіву ІА «PenzaNews» купити фотографію

У ньому наголошується, що раніше тварина виступало в цирку, проте потім виявилося у звичайних жителів Пензи.

«Господарі ведмедиці містять її легально, з її раннього дитинства, але перестають з нею справлятися в плані харчування і утримання. Вони звернулися в пензенський зоопарк з проханням забрати клишоногого, в іншому випадку обіцяли Нюру застрелити. Розмістити ведмедицю у себе ми не можемо, так як в нашій колекції вже є два брата - Матвій і Захар . Підселити Нюру до них не можна - поява пані в їх компанії призведе до постійних сутичок. Окремої ж вольєра, куди можна було б помістити великого і сильного хижака, у нас немає, а побудувати новий нешвидко, і недешево », - пояснюється в тексті.

У ньому додається, що директор Пензенського зоопарку Андрій Воскресенський обдзвонив багато зоопарків Росії і ближнього зарубіжжя, поки не знайшлося установа, готове прийняти звіра.

«Взяти Нюру погодився мінський зоопарк. Дорога їй належить неблизька, але це найкращий для неї вихід. Мінський зоопарк - природоохоронна установа з чудовою репутацією і величезним досвідом утримання диких тварин. Його площа - 15 га, він працює 34 роки. Зараз у них міститься самець бурого ведмедя на прізвисько Трістан. Він знаходиться в старому вольєрі, але вже найближчим часом житло планують розширити до 100-150 кв. метрів », - уточнюється в повідомленні.

У ньому говориться, що в даний час вирішуються питання по вакцинації і транспортуванні хижачки.

«Нюре будуть оформлені всі належні документи. Колишня циркачка буде поставлена ​​на карантин, а потім відправиться в свій новий будинок », - наголошується на сайті.