Реклама
Реклама
Реклама

Візова політика Азербайджану

  1. Подорож в Азербайджан з дітьми: що важливо?
  2. Автомобільна поїздка: як уникнути помилок?
  3. Які документи потребують прикордонник?
  4. Де і як потрібно зареєструвати своє перебування в країні?
  5. Тонкощі візиту в Нагорний Карабах

Незалежно від цілей візиту, громадянам Росії і жителям з СНД тепер віза для відвідин Азербайджану до 90 днів не буде потрібно

Незалежно від цілей візиту, громадянам Росії і жителям з СНД тепер віза для відвідин Азербайджану до 90 днів не буде потрібно. Для в'їзду в країну потрібен лише закордонний паспорт, терміном дії на весь період перебування в державі.

У разі необхідно залишитися в країні, доведеться звернутися в Посольство в Москві.

Оскільки для в'їзду візовий документ не вимагається, гостю не доведеться витрачати сили і час на оформлення медстраховки, доводити рівень фінансового благополуччя, броньований номер готелю. На кордоні поставлять позначку з датою в'їзду і числом виїзду. Не забороняється наявність страхового поліса, але це не строго обов'язково. Ніхто не потребують оплати зборів при сухопутному або повітряному прикордонний контроль.

Туристи з інших країн повинні придбати візову дозвіл, що отримується в Посольстві, в консульському відділі.

Подорож в Азербайджан з дітьми: що важливо?

Підліткам, які мають паспорт, не варто його забувати в поїздку. Дітям молодше можна подорожувати по батьківським документам і зі свідоцтвом про народження в оригіналі. Бажано мати фото дитини в паспорті із зазначенням інформації про нього.

Якщо батько подорожує з дитиною без «другої половини», доведеться заручитися письмовим її згодою. Таке ж згода від батьків знадобиться, якщо дитина подорожує без батьків або у супроводі іншої особи.

Автомобільна поїздка: як уникнути помилок?

Зміни в правила в'їзду на транспортному засобі були сформульовані в 2014 році. Автомобіль повинен бути сертифікований на предмет узгодження з паливним екологічним стандартом «Євро-4», що регулює вміст небезпечних речовин у вихлопах машин. При відсутності оного доведеться заплатити від 30 до 40% від ринкової вартості «залізного друга». Не варто панікувати - заставних грошей власник авто не втратить, вони лежать на певному рахунку і йому їх повернуть при виїзді з держави. Що якщо не вносити гроші? Тоді буде потрібно письмове поручительство від жителя Азербайджану, згідного брати на себе відповідальність за машину на час перебування транспортного засобу в Республіці. Сертифікат потрібен для машин до 2005 року випуску американських, європейських виробників, а також японські машини, вироблені до 2011 р

Які документи потребують прикордонник?

  • Автомобіль повинен мати державну реєстрацію.
  • Потрібно не забути пред'явити посвідчення водія.
  • Дозвіл на вивезення авто, отримане у нотаріуса, якщо за кермом не власник транспортного засобу.

Для перетину азербайджанського кордону також слід подумати про поліс ОСАГО, його можна придбати на КПП при в'їзді. За законами кожен водій зобов'язаний мати страховку. Термін дії поліса - 1 рік або 30 днів. У скільки обійдеться така страховка? Близько 30 $ потрібно заплатити за документ, він буде дійсний протягом 30 днів.

Що стосовно транспортного податку, на кордоні оплата складе від 15 $. Азербайджанська влада забороняють пересування на авто з тонуванням стекол.

Де і як потрібно зареєструвати своє перебування в країні?

Кожен іноземець зобов'язаний пройти процес реєстрації і стати на міграційний облік. Зробити це потрібно не пізніше 10 днів з дня в'їзду. При меншій кількості днів проживання в Азербайджані реєструватися не обов'язково. В обов'язки приймаючої сторони, будь то санаторій, родичі, турбаза або готель, входить процедура реєстрації гостя. Які документи повинні бути подані?

  • У відділенні потрібно взяти бланк заяви про взяття на облік.
  • Знадобиться копія закордонного паспорта.

Існує кілька способів подачі документів:

  1. Можна зайти на сайт Міграційної служби Азербайджану і направити через відповідну форму.
  2. Скористатися електронною поштою служби.
  3. Особисто з'явитися орган.
  4. Надіслати документи поштою.

Реєстрація - запорука легального перебування на території країни. У разі зміни місця перебування, необхідно пройти повторну процедуру і подати документи для становлення на міграційний облік.

Після чого, господарям, що розмістили гостей, направляється лист-повідомлення. Чи потрібно оплачувати реєстраційні заходи? Ні, державних мит не стягується з туриста. Що відбувається, коли гість покидає країну? Приймаюча сторона зобов'язана повідомити у відповідну службу.

На сьогоднішній момент туристичний потенціал Республіки експлуатується лише на 20%. Спрощення процедури в'їзду привертає масовий потік туристів і сприяє відкриттю шляху інвестиційним вкладами. Приплив валюти сьогодні вкрай важливий для побудови готелів бюджетного характеру. Природа, цікаві місця, особлива кухня та гостинність Азербайджану, гарне географічне положення сприятимуть розвитку туристичної галузі. Сучасний Баку - це широкі проспекти і потопають у зелені будівлі, стильні готелі і комфортний транспорт для пересування по вулицях.

Тонкощі візиту в Нагорний Карабах

Це невизнана самостійну державу, що вважається незалежним з 1991 року. За фактом Нагірно-Карабахська Республіка належить адміністративному регіону Азербайджану, однак вийшла з-під контролю влади.

В'їхати в республіку можливо виключно з боку Республіки Вірменія. Сьогодні кордон перекрита між Азербайджаном і Нагірно-Карабахської Республікою. Як росіяни відвідують НКР? Тут запитають тільки закордонний паспорт. Консульська служба зареєструє туриста з Росії вже по приїзду. Без реєстрації перебування в Республіці заборонено і загрожує видворенням, спричинить за собою конфіскацію фотографій, відеоматеріалів або друкованих видань.

Закордонний паспорт не торкнуться позначки, робиться це з метою уникнення можливих конфліктних ситуацій з владою Азербайджану, якщо шлях туриста лежить в АР. Однак в'їзд буде заборонений в разі відсутності у мандрівного людини підтвердних документів про перебування в НКР, чеків, штампів, реєстраційних даних в Міністерстві закордонних справ Нагірно-Карабахської Республіки.

Грошовою одиницею Азербайджану є манат: курс легко запам'ятати - 1 манат дорівнює 1 євро. Ввозити або вивозити валюту можна, її можуть возити через кордон тільки громадяни Республіки і не більше 500 тисяч. Широкі проспекти з ідеальними дорогами, таксі, аналогічними лондонським створюють комфорт для туриста в країні. Спрощення схеми в'їзних заходів, безсумнівно, позитивно позначаться на динаміці міст, на розвиток туризму і збільшення грошових потоків.

Спрощення схеми в'їзних заходів, безсумнівно, позитивно позначаться на динаміці міст, на розвиток туризму і збільшення грошових потоків

Подорож в Азербайджан з дітьми: що важливо?
Автомобільна поїздка: як уникнути помилок?
Які документи потребують прикордонник?
Де і як потрібно зареєструвати своє перебування в країні?
Подорож в Азербайджан з дітьми: що важливо?
Автомобільна поїздка: як уникнути помилок?
Що якщо не вносити гроші?
У скільки обійдеться така страховка?
Де і як потрібно зареєструвати своє перебування в країні?
Які документи повинні бути подані?