Реклама
Реклама
Реклама

Після суду по кредиту, що буде позичальникові?

  1. Заборгованість за кредитами, підготовка до суду
  2. Банк виграв суд по кредиту, що далі?
  3. Після суду по кредиту як платити?
  4. Коли приходять пристави
  5. Банк продовжує дзвонити
  6. дзвонять колектори
  7. Стягнення боргу за рішенням суду
  8. підсумок

Клієнти банків бояться розглядів, пов'язаних з позиками. Люди вважають, що закони їх не захистять. Таку ж думку нав'язують і колектори, які всіляко залякують боржників, щоб швидше отримати прибуток. Насправді, це не зовсім вірно. Судова система дозволяє закрити свої рахунки і вилізти з боргової ями, але платити все ж доведеться. Після суду по кредиту у позичальника може з'явитися реальна можливість почати життя з чистого аркуша.

Банки ж, навпаки, хочуть забрати свої гроші назад і як можна швидше. У хід йдуть всі засоби, наприклад, людини переконують, що суд по несплаті кредиту перекреслить його кар'єру або сімейні стосунки, а зробити він нічого не зможе. Але якщо він сплатить сьогодні, то все буде добре і можливо, добрі банкіри спишуть частину неустойки.

Не потрібно вірити всьому, що вам говорять і обіцяють. Існують чіткі нормативи, за якими людину судитимуть і за якими він може захищатися. Стаття 333 Цивільного кодексу вказує на можливість списати неустойку, при цьому необов'язково оплачувати весь борг відразу ж.

Багатьох хвилює питання, а що робити після суду по кредиту? Адже дійсно, на роботі можуть виникнути проблеми, та й в родині теж.

Тут потрібно врахувати, що роботодавцю все одно буде ваша зарплата перераховуватися на карту або в службу ФССП. Це не його проблеми. Якщо на роботі скажуть звільнятися через борги, то ці дії незаконні і порушують трудове право. Можна сміливо скаржитися до інспекції з праці.

А ось родичам необхідно пояснити, що суд, це законне рішення проблеми і будь-яке втручання з боку колекторів, є підставою для звернення до прокуратури .

Що може постановити суд по невиплачені кредити? Рішення тільки одне - платити. Винятком є ​​страхові випадки, за умови, що страховка оформлялася. Навіть якщо компанія не визнає факт настання проблеми, це можна оскаржити, і в більшості випадків на користь боржника.

Навіть якщо компанія не визнає факт настання проблеми, це можна оскаржити, і в більшості випадків на користь боржника

Головним плюсом суду, є зупинка всіх нарахувань на борг. Сума фіксується і передається приставам. Але тут ховається неприємний підводний камінь для відповідача.

Банк, направляючи позов, вказує борг і суддя цю суму приймає. Але в той же час кредитор продовжує нараховувати відсотки поки йде розгляд. Суддя фіксує одну цифру, а у банку вже інша. На жаль, це законна практика. залишок продають колекторам .

Важливо! В інтересах боржника вказати суду на цю обставину. І якщо вже був суд по кредиту, то далі необхідно оскаржити залишок боргу.

Заборгованість за кредитами, підготовка до суду

Готуватися до суду необхідно заздалегідь. Щоб усе виглядало правильно з боку закону.

  1. Звертаємося до банку за реструктуризацією .
  2. Повідомляємо банк про фінансові труднощі в письмовому вигляді.
  3. Звертаємося до суду самостійно на розірвання договору або чекаємо даних дій від кредитора.
  4. Оплачуємо заборгованість через приставів.

Що буде після суду за несплату кредиту?

Рішення суду попрямує приставам, а ті на підставі ст. 30 Федерального Закону №229 (Про виконавче провадження), порушать ВП.

Далі, згідно ФЗ почнуть примусове стягнення:

  • обмежать виїзд за кордон ;
  • поставлять заборону на реєстраційні дії з майном;
  • справлять опис речей ;
  • утримуватимуть 50% від офіційного доходу.

Банк виграв суд по кредиту, що далі?

Якщо пройшов суд по кредиту і банк його виграв, то далі необхідно зробити наступні кроки:

  1. Якщо рішення суду виражено наказом, то його слід скасувати . В даному випадку пристави не будуть вас турбувати.
  2. При позовній заяві, необхідно скласти заперечення і написати клопотання на скасування неустойки.
  3. Бажано, попросити у суду розстрочку терміном до двох років.
  4. Якщо позика була застрахований, потрібно зобов'язати компанію виплатити компенсацію.
  5. Домовитися з приставами про графік платежів. У більшості випадків боржнику йдуть назустріч.

Після суду по кредиту як платити?

Згідно з Федеральним законом 229 ви зобов'язані внести всю суму в повному обсязі. Саме цей варіант вважається ідеальним в системі стягнення. Але таке буває рідко. Якщо у людини немає грошей, значить, і оплачувати не з чого.

Найпоширеніший спосіб, це оплата частинами приставам або за домовленістю з кредитором. Залежно від ситуації, вносити кошти необхідно на рахунок ФССП або позивача.

Залежно від ситуації, вносити кошти необхідно на рахунок ФССП або позивача

Зберігайте платіжні документи, поки борг не буде погашений. Пристави люблять не переводити гроші кредитора роками. Поширена ситуація - ви сплатили борг, а через рік банк дзвонить і вимагає його повернути.

Ваші гроші в цей час перебувають на рахунках служби стягнення. Будьте обережні і контролюйте їх своєчасне зарахування.

Коли приходять пристави

Згідно ст. 64 ФЗ 229, пристави проводять виконавчі дії, якщо боржник відмовився вносити кошти в добровільному порядку. Відведений для цього термін, дорівнює десяти днів з моменту порушення виконавчого провадження (ст. 30 закону).

ФССП не встановлює точної дати свого візиту додому до відповідача. Важливу роль відіграє ефект несподіванки. Зазвичай пристави приходять рано вранці, щоб застати відповідача будинку.

Порада! Щоб пристави не ходили до вас додому, внесіть невелику оплату (100 р.) В період п'яти днів з моменту порушення ВП. Це дасть можливість не брати до уваги вас злісним неплатником і зв'яже руки співробітникам ФССП. Згідно із законом вони не зможуть здійснити опис та арешт майна.

Банк продовжує дзвонити

Якщо у вас відбувся суд, то кредитор на законних підставах має право вимагати повернення грошових коштів. Тому не розраховуйте, що після суду дзвінки припиняться. Навпаки, це буде приводом не тільки набрати вас по телефону, але і нанести візит ввічливості.

Судовим рішенням прикриваються всі служби стягнення. Але, якщо вам надходять погрози, зверніться в прокуратуру. Це порушує ваші права.

дзвонять колектори

Колектори відносяться до стягнення і мають право звернутися до суду. Після виграного справи вони почнуть телефонувати з потроєною силою.

Не забувайте, що з 1 січня 2017 року набрав чинності закон про колекторську діяльність ФЗ 230, який забороняє здійснювати дзвінки боржнику більше двох разів в тиждень.

Якщо ваші права були порушені, ви можете звернутися до суду на підставі ст. 3 ЦПК РФ.

Стягнення боргу за рішенням суду

Рішення суду повинно виконуватися приставами. На його підставі порушується виконавче провадження (ст. 30 ФЗ 229).

Але і сам позивач може віднести виконавчий лист вам на роботу не звертаючись в ФССП. Зазвичай цим користуються банки, щоб знімати гроші з вашої зарплатної картки.

Важливо! Сума списання по боргу не повинна перевищувати 50% від вашого доходу. Якщо списують більше напишіть відповідну заяву в ФССП.

Відео:

підсумок

Якщо виникають питання, задавайте їх черговому юристу сайту або залишайте коментарі до статті. Ми постараємося відповісти вам в найкоротші терміни.

Після суду по кредиту як платити?
Багатьох хвилює питання, а що робити після суду по кредиту?
Що може постановити суд по невиплачені кредити?
Що буде після суду за несплату кредиту?
Банк виграв суд по кредиту, що далі?
Після суду по кредиту як платити?