Реклама
Реклама
Реклама

Документи для іпотеки в Ощадбанку 2019: весь перелік документів

  1. Оформляємо заявку на кредит
  2. Документи для оформлення кредитного договору
  3. Іпотека для покупки квартири в новобудові
  4. Документи для іпотеки на новобудову
  5. Документи для продавців нерухомості в іпотеку
  6. підводимо підсумок

Вітаємо! Отже, сьогодні тема нашої зустрічі: документи для іпотеки в Ощадбанку в 2019 році. Ви дізнаєтеся про перелік документів для оформлення іпотеки в Ощадбанку для різних категорій позичальників. Розповімо про пакет документів для іпотеки по об'єкту нерухомості в новобудові і на готове житло від продавця і покупця, а також корисні поради від експертів.

Оформляємо заявку на кредит

Оформляємо заявку на кредит

Які документи для іпотеки в Ощадбанку знадобляться потенційному позичальникові? Спробуємо розібратися. Щоб гарантовано отримати іпотечний кредит на житло в Ощадбанку потрібно дотримуватися ряду простих правил. Важливо добре представляти, як приймається рішення про видачу кредиту, і зробити все, щоб у банківських співробітників не залишилося ні тіні сумнівів у вашій благонадійності в якості позичальника. Необхідно вчасно надати обов'язковий перелік запитуваних банком для отримання позики документів.

Спочатку потрібно переконатися в тому, що банк згоден видати вам іпотечний позику. Для цього потрібно звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і потрапити на прийом до фахівця за кредитами. Він попросить вас заповнити заявку для схвалення потрібної вам суми.

Завантажити заяву-анкету на іпотеку в Ощадбанку можна у нас на сайті. Також є її зразок заповнення .

Для цього вам потрібен паспорт і довідка про ваші доходи за останні півроку (форма 2-ПДФО або за формою банку).

Завантажити довідку за формою Ощадбанку і зразок можна прямо у нас на сайті. Довідка складна і банк до неї грунтовно чіпляється.

Зрозуміло, що в момент подання такої заявки ви повинні мати постійний дохід не менше ніж за 6 останніх місяців і мати загальний стаж роботи від року за останні 5 років (бути працевлаштовані або вести підприємницьку діяльність). Для підтвердження даної інформації ви повинні надати:

  1. Копію трудової книжки (обов'язково завірену правильно) - для працюючих офіційно.
  2. Завірену копію декларації з відміткою про оплату податків за останній звітний період, але не менше ніж за півроку. Свідоцтво про реєстрацію ІП та про взяття в податкову - це для індивідуальних підприємців.

Важливо! Власники бізнесу в Ощадбанку оформляються як звичайні фіз особи, але документи їм повинні завіряти співзасновники або інша відповідальна особа.

  1. Довідку про термін служби і завірену копію контракту - для військовослужбовців і співробітників силових структур.
  2. Зарплатну карту - для учасників зарплатного проекту. На цю карту повинно бути не менше шести зарахувань. Також, часто співробітники банку при їх відкритті роблять різні помилки, через які приходить відмова по іпотеці, тому ми рекомендую готувати відразу повний пакет для заявки з довідками та трудової.
  3. Довідку з пенсійного фонду або виписку з пенсійного рахунку (обов'язково завірену банком) про розмір нарахованої пенсії - для пенсіонерів. Якщо пенсія приходить на рахунок або карту Ощадбанку, то досить в анкеті просто вказати номер рахунку або карти.

Якщо у вас невисока офіційна зарплата, то турбуватися не варто. Важлива особливість Ощадбанку - непідтверджені документами доходи враховуватися при розгляді заявки на видачу кредиту будуть. Сбербанк дає саму максимальну суму по іпотеці серед всіх інших банків. Це перевірено багаторазово.

Присутність поручителя позитивно позначиться на вашій платоспроможності та заявка, швидше за все, буде схвалена, тому якщо є така людина в оточенні, то обов'язково зберіть по ньому пакет документів для банку.

В Ощадбанку можлива іпотека за двома документами (паспорт + СНІЛС, водійське або закордонний на вибір). ПВ за таким кредитом від 50%.

Добре, коли у вас є у власності інша нерухомість. Це вплине на позитивне рішення про надання вам кредиту. Вкажіть це в анкеті.

Якщо шлюб зареєстрований, то обоє обов'язково повинні бути учасниками угоди. Один з них буде позичальник, а інший созаемщик. Про те хто такий созаемщик по іпотеці, його права та обов'язки ми докладно описали в минулому пості.

Якщо ви не хочете, щоб чоловік брав участь в угоді, то потрібно буде зробити позначку в анкеті, що у вас є шлюбний договір. Тоді під час розгляду заявки чоловік враховуватися не буде, але паспорт його потрібен буде в будь-якому випадку. Після схвалення іпотеки потрібно буде підготувати шлюбний договір і завірити його у нотаріуса. Даний брачнік надається разом з повним пакетом документів по об'єкту нерухомості.

Якщо один з подружжя іноземець, то укладення шлюбного договору обов'язково. У Сбербанк надається паспорт іноземного громадянина.

Якщо в паспорті є відмітка про чинне шлюбі, а фактично потенційний позичальник в розлученні, то потрібно надати свідоцтво про розлучення.

Під час першого візиту в банк постарайтеся отримати максимум інформації, не соромтеся задавати питання. Це допоможе уникнути помилок і прискорить проходження всієї процедури. Бажано записати ім'я і прізвище фахівця, який вас консультував, годинник його роботи. Тоді у вас буде можливість, у разі якщо виникнуть складності, звернутися до співробітника банку, який вже вас знає.

Перш ніж подавати заявку, ви добре повинні собі уявляти суму, яку хочете взяти в кредит. Вона повинна бути для вас підйомної. Попросіть співробітника підрахувати ваші щомісячні платежі. Розмірте їх з вашими доходами. У вас повинні залишитися гроші на оплату комунальних платежів, харчування, інші повсякденні витрати. Також рекомендуємо використовувати наш іпотечний калькулятор для розрахунку платежів.

Банк розглядає заявку не довше п'яти робочих днів (зазвичай 2-3 робочих дня, а пенсіонерів та зарплатников за добу). Відповідь вам співробітник повідомить по телефону і прийде СМС. Якщо кредит схвалили і погодилися видати заявлену вами суму, то тоді потрібно переходити до наступного етапу - вибору відповідної квартири. Банк дає на це два місяці.

Зазвичай Сбербанк схвалює максимально можливий ліміт. Це означає, що позичальник може придбати житло дорожче ніж те, що вказано в анкеті. Уточніть точну суму у іпотечного фахівця.

При наступному візиті в банк, у вас на руках вже повинен бути підписаний двома сторонами (продавцем і покупцем) договір купівлі-продажу нерухомості. Оскільки купівля відбувається із залученням кредитних коштів Ощадбанку, це обов'язково повинно бути відображено в договорі окремим пунктом із зазначенням точної суми.

Крім того, в документі повинно бути зафіксовано, що з моменту державної реєстрації договору, придбана вами квартира знаходиться в заставі у банку. Щоб відразу правильно скласти договір купівлі-продажу, візьміть його зразок у кредитного фахівця.

Детальніше про договір іпотеки і його зразок ми писали в минулому пості.

Документи для оформлення кредитного договору

Документи для отримання іпотеки в Ощадбанку повинні подати не тільки покупець, але і продавець нерухомості. Що зажадають від покупця? Наводимо список документів.

Для покупця:

  • Звіт про оцінку, що купується в іпотеку нерухомості. Список акредитованих в банку оціночних компаній візьміть у кредитного фахівця. Оцінювач повинен особисто оглянути об'єкт, тому потрібно узгодити його візит до продавця.
  • Документи, які б підтверджували, що у вас є необхідні кошти на початковий внесок. Це може бути ощадна книжка, виписка з банківського рахунку, розписка продавця про те, що він вже отримав від вас обумовлений аванс.
  • Якщо потенційний позичальник перебуває у шлюбі, потрібно буде згода другої половини на передачу іпотечної квартири в заставу банку (нотаріально завірена).
  • Особисті документи: загальногромадянський паспорт, копія трудової книжки, завірену керівником підприємства.
  • пакет документів, які підтверджують платоспроможність позичальника. Сюди відносяться довідка форми 2-ПДФО або за формою банку. Вона підтвердить ваш офіційний щомісячний дохід. Якщо у вас виникли якісь фінансові джерела (працюєте за сумісництвом, здаєте квартиру в оренду), то для підтвердження надайте договір оренди, трудовий договір або декларацію про доходи, завірену податковими органами.
  • Якщо до моменту подачі заявки на отримання іпотечної позики, у вас є невиплачені кредити, то доведеться взяти довідку про те, яку суму вам доведеться погасити.

При подачі документів для іпотеки в Ощадбанку важливо попередньо обговорити їх повний перелік з менеджером по іпотеці. Як правило, це інший фахівець, так як угоди проходять в центрі іпотечного кредитування співробітниками, що спеціалізуються тільки на цьому процесі.

Якщо в угоді є материнський сертифікат, то він обов'язково повинен бути прикладений разом з довідкою з ПФ.

Іпотека для покупки квартири в новобудові

Іпотека для покупки квартири в новобудові

Порядок отримання іпотечного кредиту на житло, яке ще тільки будується, відрізняється від звичайної процедури. В Ощадбанку є умова - квартира придбавається у будівельній компанії, яка у нього акредитована. Багато в чому умови кредитування будуть залежати від стадії будівництва. Простіше отримати позику на квартиру в будинку, який практично побудований, а ще краще, прийнятий держкомісією. Тоді банк без проблем видасть позику під заставу новобудови.

Коли ж позичальник хоче придбати нерухомість в будинку, будівництво якого знаходиться ще на стадії котловану, то банк може зажадати від нього внести додаткову заставу, наприклад, передати йому в забезпечення кредиту іншу нерухомість, якою той володіє на праві власності або додати поручителя.

Діє універсальне правило: чим ближче до завершення знаходиться будівництво, тим менше вимог пред'являють до позичальника.

Іпотека на новобудову більш детально розписана в нашому минулому пості. Рекомендуємо прочитати, щоб зрозуміти ряд нюансів.

Визначившись із забудовником, акредитованим в Ощадбанку, потрібно зробити наступні кроки:

  1. Укласти ДДУ. У документі вказати параметри споруджуваної квартири, умови її придбання, терміни будівництва, розмір початкового внеску, порядок оплати.
  2. Звернутися в банк і оформити заявку на кредит.
  3. Після того як її схвалять, підписати іпотечний договір і зареєструвати його і ДДУ.
  4. Отримати в банку обумовлену в заявці суму і перевести її забудовнику.

Як правило, заявку на новобудову можна подати через іпотечного брокера прямо на території забудовника. Це заощадить вам купу часу, а також дозволить в ряді випадків отримати додаткові преференції.

Документи для іпотеки на новобудову

Потенційний позичальник повинен зібрати і надати в кредитну організацію такі документи:

  • Договір пайової участі або його проект.
  • Договір переуступки (якщо купується квартира в новобудові від інвестора) + перший ДДУ і документи по повній оплаті + довідка від забудовника.

Робить, як правило, це сам забудовник. Позичальнику нічого додатково робити не треба.

Важливо розуміти! Якщо ви купуєте квартиру у забудовника, і вона вже оформлена у власність, то забудовник самостійно повинен підготувати вищеописані пакет документів на вторинку і надати його в банк.

Щоб вам видали кредит на новобудову потрібно додатково подати до кредитної установи наступні офіційні папери (оригінали):

  • Посвідчення особи або паспорт громадянина.
  • Довідку, що підтверджує ваш дохід.
  • Копію трудової.
  • Копію податкової декларації або трудового договору.
  • Документ, що підтверджує оплату першого внеску (пріходнік).

Документи для продавців нерухомості в іпотеку

Документи для продавців нерухомості в іпотеку

Якщо продавець нерухомості юрособа.

Щоб продати новобудову юридичне має подати в банк такі документи:

  • Установчі документи (статут, установчий договір).
  • Рішення керівного органу продажу нерухомості з зазначенням умов угоди: ціни, термінів здійснення, порядок розрахунків.
  • Документ, який підтверджує повноваження представника підписати договір від імені компанії.
  • У представника компанії повинен бути паспорт.

Якщо квартиру продає фізособа.

У банк власник подає такі документи:

  • Свідоцтво про те, що нерухомість зареєстрована на нього.
  • Документ, на підставі якого власність виникла (свідоцтво про приватизацію, договір дарування, міни або купівлі-продажу).
  • Виписка з ЕГРП (державного реєстру прав). Її беруть в місцевому відділенні Росреестра. Вона дійсна тільки місяць.
  • Якщо нерухомість перебуває у спільній частковій власності, то потрібно заручитися нотаріально завіреним відмовою співвласників від першочергового права покупки.
  • Якщо продавець перебуває в шлюбі, то його друга половина повинна дати згоду на продаж спільної власності. Воно теж засвідчується нотаріусом. Якщо продавець купив нерухомість в момент, коли ще не перебував у подружніх стосунках, то він зобов'язаний підтвердити це нотаріально завіреним заявою. Коли квартира була отримана в дар, спадщину або безкоштовно приватизована, то ці документи не будуть потрібні.
  • Якщо одним із співвласників нерухомості виступає неповнолітній, то на продаж потрібно дозвіл органів опіки.

З 1 січня 2017 року свідоцтво про державному праві на власність видаватися громадянам більше не буде. Держреєстрація буде засвідчуватися випискою з Єдиного державного реєстру нерухомості (ЕГРН), який об'єднає існуючі зараз Єдиного держреєстру прав на нерухоме майно (ЕГРП) і земельний кадастр нерухомості (ГКН) ».

підводимо підсумок

Щоб гарантована отримати іпотечний кредит в Ощадбанку потрібно дотримуватися кількох простих правил. Важливо добре підготуватися до першого візиту до кредитної установи, чітко визначитися з сумою кредиту, грамотно заповнити заявку, надати кредитного спеціаліста документи, які на сто відсотків підтверджували б вашу платоспроможність.

Якщо ви отримуєте невелику офіційну зарплату, то можна включити в заявку ваші додаткові доходи. Якщо цього немає, то потрібно привести з собою в банк поручителя. Чим більше доказів того, що ви вчасно погасите позику ви представите банку, тим вище будуть ваші шанси на схвалення іпотеки.

Отримати юридичну підтримку з іпотекою ви можете у нашого юриста. Консультація безкоштовна. Заповніть спеціальну форму. Допомагаємо зі складними проблемами: іпотека без початкового внеску і іпотека з поганою кредитною історією .

Чекаємо ваших запитань в коментарях. Підписуйтесь на оновлення і тисніть кнопки соціальних мереж.

Що зажадають від покупця?