Реклама
Реклама
Реклама

Кажуть, що на час Чемпіонату світу з футболу автобусам заборонять в'їзд в Єкатеринбург. Це правда?

Сьогодні в ряді обласних ЗМІ з'явилася інформація, що через Чемпіонат світу з футболу (ігри якого пройдуть і в Єкатеринбурзі) міжміським автобусам в червні заборонять заїжджати в Єкатеринбург. Цього вимагає указ президента Володимира Путіна, підписаний в минулому році. Журналісти повідомляють, що заборона не торкнеться лише автобусів, оснащених системою «ЕРА-ГЛОНАСС». У Єкатеринбург їздять і автобуси з ревда. Причому, для перевізника - «Пасажирської автоколони» - це напрямок ключове. Розбираємося, що правда, а що ні в цих повідомленнях.

Володимир Путін підписав указ про безпеку під час мундіалю 9 травня 2017 року. Заходи, в ньому перераховані, поширюються на період з 25 травня по 25 липня 2018 року. В тому числі, п. 5 цього документа говорить:

«Заборонити з 1 червня по 17 липня 2018 в'їзд на території Казані, Москви, Нижнього Новгорода, Ростова-на-Дону, Самари, Санкт-Петербурга, Сочі і з 1 червня по 30 червня 2018 року - на території міст Волгограда, Єкатеринбурга, Калінінграда , Саранська автобусів, за винятком:

  • автобусів, які здійснюють регулярні перевезення пасажирів по муніципальним, міжмуніципальний маршрутами регулярних перевезень та суміжних міжрегіональним маршрутами регулярних перевезень, які проходять в межах названих міст;
  • автобусів, оснащених апаратурою супутникової навігації, ідентифікованої в державній автоматизованій інформаційній системі «ЕРА-ГЛОНАСС»;
  • автобусів, яким уповноваженим територіальним органом МВС Росії дозволений в'їзд на територію названих міст.

Що таке «ЕРА-ГЛОНАСС»

«ЕРА-ГЛОНАСС» - це державна супутникова система екстреного реагування. У разі аварії необхідна інформація про транспорт, включаючи його точні координати, автоматично передається диспетчерам системи-112. Диспетчер зв'язується з водієм, підтверджує інформацію про аварію і організовує виїзд на місце спецслужб: МНС, ДАІ, швидкої допомоги.

Сьогодні в ряді обласних ЗМІ з'явилася інформація, що через Чемпіонат світу з футболу (ігри якого пройдуть і в Єкатеринбурзі) міжміським автобусам в червні заборонять заїжджати в Єкатеринбург

На автобуси, що курсують між Ревда і Єкатеринбургом, заборона не поширюватиметься, розповіли в ДАІ. Фото // Володимир Коцюба-Білих, Ревда-інфо.ру

Рейсові автобуси, які їздять в Єкатеринбург з ревда і назад, вважаються приміськими, а не міжміськими і все оснащені системою «ЕРА-ГЛОНАСС». Про це розповіли в Ревдінскій відділенні ГИБДД. Таким чином, заборона їх не торкнеться, добиратися до столиці Середнього Уралу ревдінци зможуть безперешкодно.

Однак застереження пасажироперевізників ревда і Дегтярска (їх всього шість) все одно видали. Воно - «про неприпустимість порушення обов'язкових вимог», прописаних в указі президента. Як пояснили в Ревдінскій відділенні ГИБДД, керівникам підприємств настійно рекомендували під час ЧС ставитися до безпеки пасажирів ще більш серйозно. Так, наприклад, рекомендовано: щоб уникнути терактів не підсаджувати в автобуси пасажирів з траси, перевіряти у пасажирів наявність квитків і так далі.

Директор «Пасажирської автоколони» Олег Клочков повідомив, що в зв'язку з мундіалем підприємству на вимогу ФСБ «довелося вжити цілий комплекс захисних заходів», але будь, говорити не став. «Це секретна інформація», - сказав він.

  • Деякі пасажироперевізники не хочуть витрачатися на установку системи «ЕРА-ГЛОНАСС». Наприклад, в Кургані перевізники повідомили , Що на час ЧС припиняють поїздки пасажирів в Єкатеринбург. Про це пише інформагентство «Інтерфакс-Урал» з посиланням на Департамент промисловості, транспорту, зв'язку та енергетики Курганської області.
  • У Єкатеринбурзі пройдуть чотири гри ЧС з футболу. 15 червня - матч Єгипту і Уругваю, 21 червня - Франції та Перу, 24 червня - Японії та Сенегалу, 27 червня - Мексики та Швеції.
  • В рамках мундіалю на груповому етапі Росія проведе матчі зі збірними Саудівської Аравії (14 червня, Москва), Єгипту (19 червня, Санкт-Петербург) і Уругваю (25 червня, Самара).
comments powered by HyperComments