Реклама
Реклама
Реклама

Австрія зацікавлена ​​в економічному співробітництві з Гагаузією »GAGAUZMEDIA.MD

Австрія зацікавлена ​​в економічному співробітництві з Гагаузією Дата публікації: 8-07-2015, 10:18 Австрія зацікавлена ​​в економічному співробітництві з Гагаузією Дата публікації: 8-07-2015, 10:18   Уряд Австрії зацікавлене у налагодженні економічних взаємин з регіонами Республіки Молдова, в тому числі з Гагаузією

Уряд Австрії зацікавлене у налагодженні економічних взаємин з регіонами Республіки Молдова, в тому числі з Гагаузією. Про це в рамках свого візиту в автономію заявив комерційний радник посольства Австрії Рудольф Лукарскі.
Башкан Ірина Влах зустрілася з австрійською делегацією. Сторони обговорили можливості участі Гагаузії в проектах, що реалізуються в нашій країні посольством Австрії.
Лукарскі нагадав, що з метою налагодження економічного співробітництва два роки тому столицю Гагаузії відвідала група підприємців з Австрії. Ознайомлення іноземних бізнесменів з інвестиційним кліматом Гагаузії буде продовжено, запевнив радник австрійського посольства.
Він також представив ряд проектів, які фінансуються австрійською стороною.
«Ця некомерційні проекти. Вони спрямовані на розвиток інфраструктури, системи охорони здоров'я і соціального забезпечення. У Молдові в цю програму також входять проекти з водозабезпечення », - пояснив Рудольф Лукарскі.
Чиновник також поінформував керівництво автономії про можливості кредитування сільськогосподарських підприємств Гагаузії.
Глава автономії Ірина Влах підкреслила важливість регіонального співробітництва між сторонами: «Протягом довгого часу вся увага дипломатичних місій, акредитованих в Молдові, залишалося в центрі. Радує той факт, що міжнародні партнери Республіки Молдова стали безпосередньо співпрацювати з регіонами ».
Також башкан виступила з клопотанням про відкриття в автономії Агентства регіонального розвитку та зазначила, що в цьому питанні Гагаузія вже заручилася підтримкою посольства Німеччини.
Влах висловила зацікавленість в участі в проектах уряду Австрії. «На території Гагаузії залишився один населений пункт, в якому немає централізованої подачі води. Це село Кірієт-Лунга », - підкреслила вона.
Глава Гагаузії також запросила дипломатів спільно з групою підприємців з Австрії взяти участь в інвестиційному форумі, який пройде в листопаді поточного року.


Фото: gagauzia.md