Реклама
Реклама
Реклама

- Останні новини - Офіційний інтернет ресурс акімату міста Уральська

Північно-східний напрямок є основою для перспективного розселення, має хороші транспортні зв'язки з центром міста і інженерне забезпечення. У північно-східному напрямку місто буде розвиватися між річками Урал і Чаган в сторону Зеленовського району. Основний планувальною віссю стане продовження проспекту Абулхаир хана в північному напрямку. Уздовж основний вулиці забудова передбачена среднеетажние житловими будинками, а в переважній частині - малоповерховими житловими будинками з присадибними ділянками.

Друге перспективний напрямок розвитку міста - південно-західне. У західному напрямку будуть освоюватися нові території в районі селищ Деркул і Зачаганськ. У цій частині забудова буде представлена ​​малоповерховими житловими будинками з присадибними ділянками.

Важливим аспектом розвитку міста є впорядкування забудови, що склалася з максимальним збереженням історичних об'єктів і знесенням ветхого, малоцінного житла, висновком за межі міста виробництв з шкідливими викидами.

За словами керівника відділу архітектури та містобудування акімату г.Уральска Віталія Кушнера, згідно з генеральною схемою організації території країни до 2020 року, затвердженої Указом Президента Республіки Казахстан, до швидко розвиваються великих міст Казахстану, крім Алмати і Астани, Шимкента і Актобе, відносяться такі міста, як Караганда, Атирау, а також г.Уральск.

- Приплив населення в місто з інших населених пунктів області в даний час йде досить активно, що вимагає розвитку соціальної, інженерної інфраструктури та ринку праці, - говорить В.Кушнер. - Тому затверджений в 2005 році Генеральний план міста вичерпав себе по проектної чисельності населення, території і підлягає коригуванню.

У акімату також стверджують, що новий Генеральний план необхідний, як найважливіший стратегічний документ, який визначає довгострокові перспективи розвитку міста, формування архітектурно-планувальної структури, розвиток інженерної інфраструктури, вулично-дорожньої мережі та транспортного обслуговування.

Новий генеральний план передбачає максимальне збереження існуючих зелених насаджень в околицях міста і заплавах, формування в місті зелених зон: парків, скверів, бульварів.

Планується створення нових мікрорайонів і магістралей. Прогнозована система магістральних вулиць і міських доріг передбачає створення трьох транспортних кілець: зовнішнього, призначеного для руху транзитного вантажного автотранспорту; середнього півкільця - пробивання вул. Чагаєв-Набережній в північному напрямку до перетину з вул. Шолохова (21 км); малого півкільця - вул. Айтієва - пр.Абулхаір хана до перетину з вул. С. Датова (10 км). Крім того, будеут організовані нові магістралі: в меридіональному напрямку, як продовження вул. Ружейнікова і вул. М.Маметовой в західному напрямку до об'їзної автодороги.

Генеральним планом резервуються території під будівництво транспортних розв'язок в різних рівнях в місцях перетину зовнішніх автодоріг між собою, з общегородскими автомагістралями і між собою основних загальноміських магістралей.

У генеральному плані намічається побудувати в цілому п'ять мостів: три через Р. Чагаєв і два - через Урал.

Варто також відзначити, що місто буде розвиватися в західному напрямку за межами кільцевої дороги і в північному - на територіях, найбільш сприятливих для містобудування з точки зору екологічних, інженерно-геологічних і економічних умов. Розвиток буде здійснюватися в південно-західному і південному напрямках.

Природно, що вдосконалення обласного центру потребують і подальшого прогресу транспортних зв'язків, розвитку нових індустріальних зон. При цьому будівництво повинне бути спрямоване на задоволення потреб населення в різних видах житла, впевнені в акімату Уральська.

Марина ІВАНОВА

газета «Пульс міста»

Північно-східний напрямок є основою для перспективного розселення, має хороші транспортні зв'язки з центром міста і інженерне забезпечення