Реклама
Реклама
Реклама

На території промзони на Видубичах відкриють арт-кластер

На території покинутого заводу на Видубичах, де у вересні цього року проходив «ГогольFest», з'явиться арт-кластер. З такою ініціативою виступив художній керівник фестивалю Влад Троїцький .

Проект арт-кластеру вже розробляють - ним займаються архітектори, які створили на місці гаражів московської кондитерської фабрики «Червоний Жовтень» культурний центр « АРТ-Стрілка ». Перетворити експериментально-механічний завод на Видубичах в культурний простір планують протягом двох років. Перший етап реконструкції проведуть цієї зими: територію навколо заводу облаштують, зроблять парковку.

У квітні наступного року арт-кластер почне працювати в тестовому режимі. Влітку в «Видубичах» організовують захід, присвячений візуальному і театрального мистецтва. 13-22 вересня тут проведуть черговий «ГогольFest». Очікують, що фестиваль буде більш масштабним, ніж в цьому році. Також на території арт-кластеру хочуть відкрити Центр інноваційної режисури, де іноземні режисери, рекомендовані провідними театральними фестивалями Західної Європи, будуть ставити спектаклі за участю українських акторів. Уже є домовленості з фестивалями Берліна, Парижа, Вроцлава і Москви.

Через півтора місяці у «Видубичів» з'явиться сайт, де буде опублікований проект майбутнього арт-кластеру.

На території покинутого заводу на Видубичах, де у вересні цього року проходив «ГогольFest», з'явиться арт-кластер
Влад Троїцький

Художній керівник «ГогольFest»

Говорити про те, яким буде арт-кластер в остаточному вигляді, поки рано. Зараз створюється піклувальна рада, яка буде займатися пошуком джерел фінансування «Видубичів». Паралельно ми ведемо переговори з усіма галереями Києва, щоб запросити їх до співпраці. Ті десять вистав, які наступного літа поставлять у співпраці з європейськими режисерами, плануємо показати на «ГогольFest». На нього в наступному році приїдуть і директора європейських фестивалів, це допоможе українському театру розвиватися.


фото: Teatre.com.ua