Реклама
Реклама
Реклама

Найголовніший сержант ВДВ

Сергій Миронов зустрівся з членами Союзу десантників Росії

Сергій Миронов зустрівся з членами Союзу десантників Росії

Сергій Михайлович служив в ВДВ і є головою Наглядової ради Союзу десантників Росії. На цій зустрічі були присутні також амурський губернатор Олег Кожемяко, депутати Законодавчих зборів і представники ряду громадських ветеранських організацій.

Треба відзначити: в робочому графіку спікера Ради Федерації цієї зустрічі заплановано не було.

- Але коли до Сергія Михайловича довели інформацію про те, що ми з ним хочемо зустрітися, - розповів Олександр Боржко, голова Амурського регіонального відділення Союзу десантників Росії, - він відразу погодився. Нам хотілося з перших вуст дізнатися про те, які пріоритети ставить Союз десантників, і розповісти про виконану роботу.

Місцеве відділення СДР в Приамур'ї було засновано всього три місяці тому, але, за словами його лідера, зроблено вже чимало: проведено військово-спортивні ігри серед студентів АмГУ, створено два районних відділення, одне з яких взяло шефство над школою-інтернатом і Юхтінской спецшколою для важковиховуваних підлітків.

- Ми запланували багато заходів, які будемо здійснювати спільно з регіональним відділенням Спілки ветеранів Афганістану. Наше завдання - не говорити школярам гарні слова про те, як треба батьківщину любити, а реально займатися військово-патріотичної підготовкою хлопців до служби в армії, взаємодіючи з військовими частинами і училищем, - доповів Миронову полковник Боржко.

Сергія Миронова шанобливо називають «найголовнішим сержантом ВДВ». Його солдатські університети почалися в прибалтійській Гайжюнае з десантної «учебки».

Потім була нелегка служба в азербайджанському Кіровабаді. 337-й гвардійський парашутно-десантний полк 104-ї повітряно-десантної дивізії. Марш-кидки, кілометри бетонних доріг, парашутні стрибки - і навіть без запасного парашута, караули, в яких так хочеться спати, тяжкі виходи в гори ... Він все витримав з четью, закінчив службу старшим сержантом.

Будучи третьою особою в державі, Сергій Михайлович, незважаючи на зайнятість, приділяє увагу консолідації ветеранів ВДВ для допомоги нужденним десантникам і сім'ям загиблих, передачі військам безцінного бойового досвіду, участі у патріотичному вихованні молоді.

- Сьогодні в Росії дуже слабка молодь, практично вона нікому не потрібна: формування здорової особистості, патріотичного духу - це все відбувається тільки на словах, для відписки, - сказав глава верхньої палати парламенту. - А коли молоді люди займаються реальною справою, це виховує дух, здорові бажання і прагнення. Незважаючи на сьогоднішні труднощі, це все реально.

Голова Наглядової ради Союзу десантників Росії Миронов нагородив чотирьох ветеранів бойових дій, в тому числі й Івана Важенка, про який недавно писала «АП», медалями на честь 79-ї річниці ВДВ і відповів на питання.

Голова координаційної ради громадських об'єднань ветеранів Амурської області Валерій Вощевоз підняв «пільгову проблему»: «З тих пір як вступив в силу горезвісний 122-й федеральний закон, ветеранів бойових дій чомусь вже не ставлять на пільгову чергу на отримання житла. Про який патріотизм після цього можна говорити? »Пропозиції щодо вирішення цієї та ще ряду інших актуальних проблем Валерій Васильович передав спікеру СФ РФ.

Ще одну гостру тему для далекосхідників - про долю ДВВКУ - озвучив депутат Законодавчих зборів області, Герой Радянського Союзу Юрій Кузнєцов. Для Юрія Вікторовича, який майже 10 років очолював військове училище, - це особлива біль.

- Навіть за часів розвалу СРСР, коли армія переживала важкі часи, нам зуміли зберегти училище, його навчально-матеріальну базу, кадровий потенціал, а сьогодні це, виявляється, нікому не потрібно. В цьому році набір скоротили - з 90 курсантів спочатку до 30, а потім і зовсім до 23 чоловік! Чому?

Як сказав Миронов, він «сам вперше про це чує». Спікер верхньої палати російського парламенту поставив завдання Віктору Кузнецову: написати лист, де докладно викласти суть проблеми, підкріпивши їх вагомими аргументами.

- Я особисто піду з цим листом до Верховного головнокомандувача, - запевнив глава Ради Федерації, - і поставлю перед ним це питання.

Перед відходом Сергій Миронов зупинився біля Івана Важенка. Виконуючи на Північному Кавказі бойове завдання, хлопець залишився без ноги. Сергій Михайлович поцікавився, які у нього проблеми, як вирішується питання з протезуванням. Він залишив ветерану свою візитку.

- За дві війни в Чечні десантники явили безліч зразків високої доблесті. У них особлива морально-психологічна гарт, і вони завжди йдуть попереду. Найчастіше тільки ВДВ рятували в складних ситуаціях і йшли в бій. Так було в Афганістані, Чечні, Косово, в інших «гарячих точках». І десантники, як відомо, своїх не кидають, - підкреслив Сергій Миронов.


Про який патріотизм після цього можна говорити?
Чому?