Реклама
Реклама
Реклама

Вплив комп'ютерних ігор на здоров'я дитини

  1. Вплив на здоров'я

З самого появи комп'ютерних ігор з'явилися статті про шкоду комп'ютерних ігор на здоров'я. У них лікарі стверджують, що ігри можуть викликати у людей відмирання нейронних клітин головного мозку, що є банальним отупінням. Однак, ніколи і ніхто не говорив, що від такого проводження часу є якась користь. Так які ж, насправді, можуть бути наслідки від частої гри в комп'ютерні ігри? Невже вони можуть загрожувати здоров'ю?

експертами сайту Casino Guru були проведені дослідження, в яких було проведено дуже цікавий експеримент. Взяли групу людей, які зовсім не грали в комп'ютерні ігри, і запропонували їм пройти ряд тестів на визначення їх реакції, пам'яті і вміння концентруватися. Було вирішено, що кожен з випробовуваних повинен грати в певні жанри на вибір протягом 5 місяців. Одні люди вважали за краще спортивні ігри, інші вибрали стандартні стратегії і шутери, які всім відомі: Heroes of might and magic III, Counter-Strike, Diablo.

По закінченню терміну випробовувані пройшли тести аналогічні тим, які були на початку експерименту. І було відзначено, що зміна навичок безпосередньо залежало від обраного жанру. Так, ті люди, які грали в головоломки, поліпшили своє вміння концентрувати увагу, поліпшили своє критичне мислення і пам'ять. А любителі так званих "стрілялок" змогли стежити одночасно за великим числом об'єктів, поліпшили свою реакцію і здатність стратегічного мислення. Так само у всієї групи випробовуваних покращилася дрібна моторика, в зв'язку з тим, що необхідні було управляти мишкою або джойстиком. Причому поліпшення в цих показниках були набагато більшими за очікувані, після чого вчені зробили висновок, що таке захоплення є хорошим і швидким способом для тренування мозку.

Чи означає це, що бабусі мами і лікарі були не праві? Безумовно, немає! Тому що варто взяти до уваги той факт, що випробовувані приділяли ігор по два, а то і одній годині в день, і не ставили це захоплення на перше місце. Вони робили розминку для очей, тримали поставу прямо і не сиділи дуже близько до монітора. І якщо грати не так часто, не розвивається Компьютерна залежність .

Але ігрова індустрія в наш час розвинула не малі обороти. Є цілі турніри по Але ігрова індустрія в наш час розвинула не малі обороти комп'ютерних ігор, де можна виграти великі гроші. Є безліч інтернет-магазинів з іграми та різними послугами в сфері ігрової індустрії. Варто відзначити і велику різноманітність ігор різних жанрів. Щороку графіка поліпшується і відкриває для гравців нові можливості.

Все це розмаїття робить ігровий світ захоплюючим і змушує проводити в ньому дуже багато часу.

Вплив на здоров'я

  • Комп'ютерні ігри є найбільш небезпечними для дітей і завдають першого удару психічному здоров'ю. Постійні програші викликають у дитини агресію, роздратування. Через це псується і настрій. Приклад ми можемо побачити відео в Youtube , Це добірка, де показано, як діють комп'ютерні ігри на психіку.
  • Серцево-судинна система так само страждає. Постійні викиди адреналіну, які відчуває людина під час гри в небезпечні ігри, призводить до порушення серцевих ритмів. Таким чином може легко розвинутися тахікардія.
  • Недосипання - відчувають люди, які проводять багато часу за комп'ютером у нічний час.
  • Отупіння - людина граючи в комп'ютерні ігри не розвивається і витрачає дорогоцінний час на ігри, які не приносять користі. Поступово кількість нервових клітин зменшується.
  • Комп'ютерна залежність існує, вона доведена. Людина, що страждає недугою, буде бажати повторення одержуваних відчуттів, які він зазнав під час гри.

Підводячи підсумки слід зазначити, що комп'ютерні ігри негативно впливають на весь організм людини в цілому. Щоб уникнути наслідків, слід переглянути свої пріоритети і проводити більше часу на свіжому повітрі.

Коментарі для сайту Cackl e

Так які ж, насправді, можуть бути наслідки від частої гри в комп'ютерні ігри?
Невже вони можуть загрожувати здоров'ю?
Чи означає це, що бабусі мами і лікарі були не праві?