Реклама
Реклама
Реклама

Первинний ринок житла Харкова - початок сезону знижок і розпродажів: квітень 2015 року

  1. Первинний ринок житла Харкова - початок сезону знижок і розпродажів: квітень 2015 року
  2. Збільшення (↑) і зменшення (↓) середньої вартості житла сталося за такими класами:
  3. Шановний читачу!

05.05.2015

Первинний ринок житла Харкова - початок сезону знижок і розпродажів: квітень 2015 року

Незважаючи на чергове зниження цінових показників, сплеску активності покупців на первинному ринку житлової нерухомості Харкова в квітні не спостерігалося

Оскільки більшість операторів первинного ринку житлової нерухомості Харкова фіксують цінові показники по своїх об'єктах в національній валюті, моніторинг середніх цін пропозиції представлений в гривні.

За квітень 2015 року середня ціна пропозиції 1 кв.м первинної житлової нерухомості по Харкову знизилася на 10,25% - до 16 358 грн. Даний показник відображає середній рівень цін на первинному ринку житлової нерухомості без урахування питомої ваги кожного класу житла в загальній структурі пропозиції. З метою аналізу змін в структурі ринку, експертами компанії «Проконсул» розраховується також середньозважена ціна пропозиції 1 кв.м первинної житлової нерухомості, яка за минулий місяць знизилася на 13,8% і на початок травня 2015 року склала 13: 428 грн.

Станом на початок травня 2015 року на первинному ринку житла були зафіксовані наступні вартості за класами житла:

  • «Преміум» - 25 154 грн.
  • «Бізнес +» - 18 245 грн.
  • «Бізнес» - 12 294 грн.
  • «Економ» - 9 741 грн.

Збільшення (↑) і зменшення (↓) середньої вартості житла сталося за такими класами:

Динаміка змін середньої ціни пропозиції 1 кв.м первинної житлової нерухомості по Харкову за квітень 2014 - квітень 2015 р класами житла представлена ​​на графіку:

Слідом за зміцненням національної валюти, багато будівельних компаній в черговий раз переглянули цінові показники по своїх об'єктах в сторону зниження (зниження цін пропозиції за підсумками квітня зафіксовано по 32% об'єктів).

Зниження середньої вартості 1 кв.м первинного житла, крім цінової політики компаній, було обумовлено зниженням курсу долара США, а в сегментах «бізнес +» і «економ-класу» також зміною структури пропозиції новобудов - в зв'язку з початком продажів в трьох нових об'єктах , що знаходяться на початковому етапі будівництва:

  • житловий комплекс «Павловський Квартал» по вул.Клочківській, 117 (ТДВ «Житлобуд-2», «бізнес + -клас»);
  • житловий комплекс «Червоні вітрила», будинок №36 по ул.Крічевского (МЖК «Інтернаціоналіст», «економ-клас»);
  • житловий комплекс «Чайка» вул.Клочківській, 276 Г (DCG, «економ-клас»).

Крім того, в квітні 2015 року компанія АТ «КДСК» повідомила про початок будівництва 16-ти поверхового житлового будинку в мікрорайоні «Мобіль», смт. Пісочин по вул. Кушнарьова, 3а, який стане другим 16-ти поверховим житловим будинком в Харківському районі.

В кінці квітня компанія ТДВ «Житлобуд-2» приступила до будівництва 4-й 13-поверхової окремо стоїть секції ЖК «Садовий» по Садовому проїзду і почала попереднє резервування квартир в даній секції.

Незважаючи на чергове зниження цінових показників, сплеску активності покупців на первинному ринку житлової нерухомості Харкова в квітні не спостерігалося. З огляду на триваючу тенденцію зниження цін пропозиції квартир на вторинному ринку при деякому зниженні курсу долара США, багато потенційних покупців квартир в новобудовах не поспішали приймати рішення про покупку або віддали перевагу вторинного житла.

В таких умовах багато операторів ринку змушені були вдатися до додаткових важелів стимулювання попиту. Зокрема, на квітень-травень було заплановано безліч акційних пропозицій - від знижок на квартири і паркомісця до відпустки в подарунок.

Шановний читачу!

Просимо Вас висловити свою думку щодо поточної ситуації на ринку житлової нерухомості Харкова, взявши участь в опитуванні «Переваги покупців квартир в Харкові».

аналітична служба
Група компаній "Проконсул"

Повернутися в розділ