Реклама
Реклама
Реклама

Закон про продаж алкоголю в Росії

  1. Федеральний Закон про продаж алкоголю в 2019 році
  2. Де і коли заборонять продаж алкоголю
  3. В який час дозволяється продавати алкоголь в Росії?
  4. Дні заборони продажу алкоголю в 2019 році
  5. Час продажу алкоголю в 2019 році в Росії
  6. Таблиця продажу алкогольних напоїв в Росії в 2019 році
  7. Час продажу алкоголю в Москві
  8. Час продажу алкоголю в Санкт-Петербурзі в 2019 році
  9. З якого віку дозволяється купувати алкоголь в Росії в 2019 році
  10. Штраф за продаж алкоголю

Держдума РФ, прагнучи показати дбайливість про майбутнє населення Росії, прийняла безліч виправлень до Закону №171 ФЗ, позначивши зміни для виробників алкогольних напоїв, її реалізаторів і споживачів.

Тому, чинні норми 2019 року відрізняються від минулих нормативів в питанні відпустки дурманних напоїв, завдяки коригуванням правил в «алкогольному» законодавстві і більшого стягнення за недотримання правил.

Федеральний Закон про продаж алкоголю в 2019 році

З огляду на, що сегмент алкогольного бізнесу в державі є криміналізованим, керівництво РФ вживає певних заходів, для нормалізації діяльності виробників, реалізаторів і споживачів даного товару З огляду на, що сегмент алкогольного бізнесу в державі є криміналізованим, керівництво РФ вживає певних заходів, для нормалізації діяльності виробників, реалізаторів і споживачів даного товару. Так, Держдума прийняла безліч змін до Закону РФ №171 ФЗ, які покликані в 2019 році посилити контроль державних структур за обігом товару, що містить спирт. Також були внесені відповідні поправки і в КпАП.

Метою внесених поправок в даному законі є забезпечення прозорої реалізації алкогольних напоїв, а також забезпечення припинення діяльності нелегального виготовлення і продажу алкогольної продукції. Паралельно буде вирішена проблема виведення з тіньового обороту доходів в даному бізнесі, щоб дохід від реалізації алкогольного товару поповнював державну казну, а не кишені «тіньових» ділків. Крім цього, нові правила допомагають у протидії з алкогольним пристрастю, особливо, серед молоді.

Які ж основні поправки в законодавстві алкогольних продажів з 2019 року:

  • Починає діяти обов'язкове застосування ЕГАИС при алкогольних розпродажах.
  • Чи не дозволяється алкогольна реклама в Інтернеті.
  • Апаратура, що застосовується для виготовлення міцних напоїв, повинна реєструватися.
  • Змінено правила транспортування фізособами немаркованого товару з вмістом спирту.

Розглянемо більш докладно впроваджені правила алкогольних продажів в 2018 році.

  • Відзначимо відразу, що місцеві регіональні влади мають право в межах своєї компетенції вносити додавання до встановлених нормативів.
  • Апаратура для виготовлення алкоголю реєструється обов'язково.
  • Будуть суворіше припинятися спроби самогоноваріння і домашнього виноробства. При цьому треба відзначити, що держава не збирається забороняти дане заняття. Просто апаратура, за допомогою якої будуть виготовлятися спиртова продукція, має реєструватися, в т. Ч. Фізичними особами.
  • У КоАП вже внесені правки, які позначають, що з 1.01.2019-го фізосіб будуть штрафувати за нелегальне використання апаратури, призначеної для виготовлення спиртових рідин. Якщо домашній «винороб» не забезпечить реєстрацію використовуваного обладнання, його оштрафують на 3-5 тисяч рублів з конфіскацією використовуваного обладнання.
  • За ту ж діяльність посадовими громадянами, розмір штрафу буде від 20-ти до 50-ти тисяч, а штрафи для установ становлять від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • Законодавством передбачено також покарання для виробників підпільних «дурманних» напоїв, таких як етиловий спирт, призначеного для фармацевтичного спрямування. Застосування його не за призначенням також каратиметься штрафом.
  • Внесено поправки в правила транспортування алкогольного товару фізичними особами. З 2019 року, нормативи ст. 14.17.2 КпАП, незалежно від місця виготовлення такого продукту, передбачають обмеження його транспортування фізособами до 10 літрів на одну людину. Таким чином міцні напої можна перевозити до 10 літрів навіть без маркування.
  • Нове законодавство забезпечить упорядкування розпродажів спиртовмісної товару, використовуючи простори Рунета. Тут законодавець прийняв рішення замість заборони реалізації алкоголю, а ввести дійство в правове русло. З 1.01.2019 року відпустку алкогольного товару через Інтернет буде дозволена, однак прийнята під особливий нагляд.

Сьогодні Мінфін розробляє відповідне законодавство. Імовірно, онлайновий відпустку алкоголю буде дозволено тільки через інтернет-майданчик egais.ru. Всі інші ресурси відпустки алкоголю будуть заблоковані. Спочатку будуть дозволені тільки оптові інтернет-продажу, а дозвіл на роздрібну розпродаж почнуть надавати з 2021 року. Однак, з такими положеннями не згоден МОЗ і Росспоживнагляд через острах, що вживання алкоголю через Інтернет-ресурс сильно зросте.

А ось на розміщення в мережі реклами алкогольного товару з 1.01.2019-го накладено «табу». Блокування алкогольної реклами буде здійснюватися на базі останніх поправок в Законі №149 ФЗ.

Для порушників вжито штрафні санкції:

  • Для звичайних громадян - від 3-х до 5-ти тисяч рублів
  • Для осіб, які займають посади - від 25-ти до 40 тисяч
  • Установам від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Де і коли заборонять продаж алкоголю

До основоположного документу, який визначає нормативно-правовий порядок виготовлення і розпродажів спиртного продукту, відноситься ФЗ РФ № 171-ФЗ від 22 До основоположного документу, який визначає нормативно-правовий порядок виготовлення і розпродажів спиртного продукту, відноситься ФЗ РФ № 171-ФЗ від 22.11.1995 р з внесеними коректуваннями від 28.12.2017 року, впровадження яких починається з 1.01.2019 року.

До алкогольному продукту відноситься рідина, з наявністю етилового спирту понад 0,5% в приготованому обсязі. До такого товару відносяться:

  • Міцні напої у вигляді коньяку, горілки, вина, лікерів, шампанських вин, пива, медовухи тощо.
  • Спиртовмісні рідини:
  • харчові (сусло, винні матеріали)
  • нехарчові з наявністю етилового спирту понад 0,5% в приготованому обсязі.

Нормативами незачеплені нехарчові рідини, що заливається в аерозольних металевих ємностях об'ємом до 0,45 л, і медпрепарати, занесені в держреєстри.

Введена заборона розпродажі алкогольного продукту особам, які не досягли повноліття (п.2 ст.16 ФЗ).

Нормативами забороняється відпуск спиртного продукту в спорудах, якщо там здійснюється:

  • Освітня діяльність (дитячі садки, школи, ліцеї та ін.)
  • Медичне обслуговування
  • Спортивна діяльність і культурні заняття
  • На навколишніх територіях зазначених будівель. Межі навколишніх зон визначається місцевими структурами влади.
  • У транспорті, на автостоянках, в зонах з / дорожнього і повітряного потоку пасажирів, на АЗС і оточуючих їх площ.
  • На об'єктах з величезною кількістю населення на масові зібрання.

У п.9 ст.16 ФЗ відображено обмеження роздрібної розпродажі алкогольного продукту з 23:00 до 8:00 годин дня, що настає за регіональною часу.

В який час дозволяється продавати алкоголь в Росії?

Для зниження відпустки алкогольного товару населенню нормативами забороняється нічний розпродаж алкогольного продукту Для зниження відпустки алкогольного товару населенню нормативами забороняється нічний розпродаж алкогольного продукту. При цьому треба мати на увазі, що годинник розпродажів алкогольного продукту в регіонах РФ може бути різним.

Час для розпродажу алкоголю відображено в ФЗ №171-ФЗ від 22.11.1995 р (з поправками і додаванням). Тут необхідно зауважити, що з 2019 року легального період розпродажів алкогольного продукту не змінився.

Дні заборони продажу алкоголю в 2019 році

Законодавством передбачена можливість для регіональних влад самостійно визначати час розпродажів «міцних» напоїти. Тому в ряді регіонів РФ офіційно встановлені дні, коли розпродаж алкоголю населенню забороняється повністю.

Зазвичай призначаються такі дні:

  • 25 травня - дата завершення навчального сезону.

Дата випускних балів у навчальних закладах.

  • 1 червня - дата дитячої захисту.
  • 27 червня -молодежний день
  • 1 вересня - Відкриття навчального сезону (День знань)
  • 11 вересня - День непитущих.

У ряді регіонів країни «безалкогольними» встановлюються:

  • День Росії, який відзначається 12 червня
  • 12 вересня - День спілкування з сім'єю (це місцевий свято).

Обмежується розпродаж алкогольного продукту в місцях з масовим відвідуванням людей (храми, монастирі, пляжі та інші відпочиваючі зони). При цьому розпродаж «міцного» забороняється не тільки на перерахованих об'єктах, але і в радіусі 150 метрів від них.

Час продажу алкоголю в 2019 році в Росії

П. 5-й, ст. 18 Закону №171 ФЗ, де відображені легальні годинник відпустки алкогольного продукту, поправки внесені не були. Так що в 2019 році заборонені годинник розпродажів спиртних рідин будуть колишніми з 23:00 до 8:00 ранку.

Є регіони, які встановили власний час на легальну розпродаж «міцних» напоїти протягом доби. Наприклад, в підмосковному секторі та Санкт-Петербурзі розпродаж напоїв починається лише з 11:00 ранку, в Тульському регіоні і Якутії розпродаж спиртного починається з 14.00. В Астраханській, Саратовської, Кіровської областях початок розпродажу напоїв визначено з 10:00.

Таблиця продажу алкогольних напоїв в Росії в 2019 році

РегіониЧас заборони продажу алкоголю

Астраханська і Псковська обл. 21:00 - 10:00 Алтайський край 21:00 - 9:00 Амурська обл. 21:00 - 11:00 Архангельська обл. 21:00 - 10:00 Забайкальський край 20:00 - 11:00 Приморський край 22:00 - 9:00 Удмуртська Республіка 22:00 - 10:00 Якутія 22:00 - 14:00 Чеченська республіка 10:00 - 08: 00 Чуваська Республіка 22:00 - 10:00 Бєлгородська обл. 22:00 - 10:00 Волгоградська обл. 23:00 - 8:00 Вологодська обл. 23:00 - 8:00 Воронежская обл. 23:00 - 8:00 Єврейська автономна обл. 23:00 - 8:00 Івановська обл. 21:00 - 9:00 Іркутська обл. 21:00 - 9:00 Калінінградська обл. 21:00 - 10:00 Калузька обл. 22:00 - 10:00 Кемеровська обл. 23:00 - 8:00 Краснодарський край 22:00 - 11:00 Красноярський край 23:00 - 8:00 Курганська обл. 23:00 - 8:00 Кіровська обл. 23:00 - 10:00 Липецька обл. 21:00 - 9:00 Оренбурзька обл. 22:00 - 10:00 Орловська обл. 23:00 - 8:00 Омська обл. 22:00 - 10:00 Пермський край 23:00 - 8:00 Ульяновська обл. 20:00 - 8:00 Тульська обл. 22:00 - 14:00 Челябінська обл. 23:00 - 8:00 Ханти-Мансійський автономний округ 20:00 - 8:00 Новосибірська обл. 22:00 - 9:00 Республіка Північна Осетія-Аланія 23:00 - 8:00 Свердловська обл. 23:00 - 8:00 Смоленська обл. 23:00 - 8:00 Ростовська обл. 23:00 - 8:00 Ярославська обл 23:00 - 8:00 Республіка Башкортостан (Башкирія) 23:00 - 8:00 Республіка Карелія 23:00 - 8:00 Республіка Комі 22:00 - 8:00 Республіка Марій Ел 23 : 00 - 8:00 Республіка Мордовія 22:00 - 10:00 Республіки Саха (Якутія) 20:00 - 14:00 Республіка Татарстан 22:00 - 10:00 Саратовська обл. 22:00 - 10:00 Тверська обл. 22:00 - 10:00 Тюменська обл. 23:00 - 8:00 Томська обл. 22:00 - 10:00 Самарська обл. 22:00 - 8:00 Володимирська обл. 21:00 - 9:00 Карачаєво-Черкесія (КЧР) 21:00 - 11:00 Курська обл. 23:00 - 8:00 Мурманська обл. 21:00 - 11:00 Ставропольський край 22:00 - 10:00 Ямало-Ненецький автономний округ 22:00 - 10:00 Підмосков'ї 23:00 - 8:00 Кабардино-Балкарська Республіка 22:00 - 10:00 Адлер (Краснодарський край) 22:00 - 10:00 Анапа 22:00 - 11:00 Апатити 23:00 - 8:00 Армавір 22:00 - 10:00 Олексин 22:00 - 14:00 Ангарськ 21:00 - 9:00 Артем 22:00 - 9:00 Балашиха 23:00 - 8:00 Барнаул 21:00 - 9:00 Білгород 22:00 - 10:00 Біробіджан 22:00 - 11:00 Братськ 21:00 - 9:00 Брянськ 22: 00 - 8:00 Великий Новгород 21:00 - 10:00 Виборг 23:00 - 11:00 Вишній Волочек 22:00 - 10:00 Владикавказ 23:00 - 8:00 Володимир 21:00 - 9:00 Вологда 23: 00 - 8:00 Гатчина 22:00 - 9:00 Геленджик 22:00 - 11:00 Дзержинськ (Нижегородська обл.) 22:00 - 9:00 Димитровград 22:00 - 11:00 Дмитров 23:00 - 8:00 Долгопрудний 23:00 - 8:00 Єйськ 22:00 - 11:00 Єсентуки 22:00 - 10:00 Залізничний 23:00 - 8:00 Жигульовськ 23:00 - 10:00 Заводоуковськ 21:00 - 8:00 Івангород 22:00 - 9:00 Іжевськ 22:00 - 10: 00 Йошкар-Ола 23:00 - 8:00 Казань 22:00 - 10:00 Калуга 22:00 - 10:00 Камишин 23:00 - 8:00 Кашира 23:00 - 8:00 Кингисепп 22:00 - 09: 00 Кимри 22:00 - 10:00 Кірово-Чепецьк 23:00 - 10:00 Корольов 23:00 - 8:00 Костомукша 23:00 - 8:00 Корольов 23:00 - 8:00 Костомукша 23:00 - 08: 00 Кошелев 22:00 - 10:00 Кстово 22:00 - 9:00 Курган 23:00 - 08 : 00 Литкаріно 23:00 - 8:00 Медвежьегорск 23:00 - 8:00 Мелеуз 23:00 - 8:00 Миассе 23:00 - 8:00 Минусинськ 23:00 - 8:00 Муравлєнко 22:00 - 10:00 Мценськ 23:00 - 08:00 Нальчик 23:00 - 08:00 Нефтекамськ 22:00 - 10:00 Нижньокамськ 23:00 - 08:00 Новокуйбишевську 23:00 - 08:00 Новокузнецьк 23:00 - 08:00 Новоросійськ 22 : 00 - 11:00 Новосибірськ 22:00 - 9:00 Небраска 22:00 - 10:00 Одинцово 23:00 - 8:00 Жовтневий 23:00 - 8:00 Омськ 22:00 - 10:00 Оренбург 22:00 - 10:00 Пенза 23:00 - 8:00 Перм 23:00 - 8:00 Петрозаводськ 23:00 - 8:00 Поклав 22:00 - 10:00 Ростов-на-Дону 23:00 - 8:00 Рошаль 23 : 00 - 8:00 Руза 23:00 - 8:00 Рязань 23:00 - 8:00 Самара 23 : 00 - 10:00 Саранськ 22:00 - 10:00 Саратов 22:00 - 10:00 Сергієв Посад (Московська область) 23:00 - 8:00 Северодвинск 21:00 - 10:00 Смоленськ 23:00 - 08: 00 Сочі 23:00 - 8:00 Советск 22:00 - 10:00 Сиктивкар 22:00 - 8:00 Сисерть 23:00 - 8:00 Сургут 20:00 - 8:00 Суздаль 21:00 - 9:00 Стрежевой 22:00 - 10:00 Феодосія 23:00 - 10:00 Твер 22:00 - 10:00 Тихвін 22:00 - 9:00 Троїцьк 23:00 - 8:00 Тобольськ 23:00 - 8:00 Тольятті 23: 00 - 10:00 Тулун 21:00 - 9:00 Тинда 23:00 - 8:00 Удомля 22:00 - 10:00 Углич 23:00 - 8:00 Уфа 23:00 - 8:00 Химки 23:00 - 8:00 Чебоксари 23:00 - 10:00 Череповець 23:00 - 8:00 Чехов 23:00 - 8:00 Шуя 21:00 - 9:00 Якутськ 22:00 - 14:00 рославль 23:00 - 8:00 Міський округ Срібні Ставки 23:00 - 8:00 Міський округ Подольськ 23:00 - 8:00 Селище Чамзинка 22:00 - 10:00

Час продажу алкоголю в Москві

Постанова про заборону розпродажів спиртного продукту з 23:00 до 8:00 було проголосовано депутатами Мосміськдуми в кінці 2014 року Постанова про заборону розпродажів спиртного продукту з 23:00 до 8:00 було проголосовано депутатами Мосміськдуми в кінці 2014 року. Дана постанова не мало відношення до ресторанів і кафетеріїв, без права відпустки на винос. Рішення Московської міськдуми про розпродаж алкоголю в законний час є чинним в Москві і в підмосковному секторі. Додатково, влада м Москви встановила табу на розпродаж «розважальних» рідин в випускні дати школярів і в дати «останнього дзвоника».

Дана постанова регламентує, крім часу розпродажів «спиртного» в Москві, також дистанцію, на якій забороняється розпродаж лікеро-горілчаних напоїв:

  • До дитсадків, шкільних установ, професійних ліцеїв - 100 м.
  • Для «точок», які забезпечують харчувальних послуги - дистанція дорівнює 25 м.
  • До спортивних будівель, медустанов, пунктів входу / виходу в метро, ​​автовокзалів і аеропортів, ж / дорожніх станцій - видалення не менше 25 м.

Час продажу алкоголю в Санкт-Петербурзі в 2019 році

Північний столичне місто посилив розпродаж алкоголю городянам Північний столичне місто посилив розпродаж алкоголю городянам. У місті розпродаж «спиртного» визначена з 11:00 до 22:00 години. В обов'язок продавців входить подача інформації клієнтам про введеному обмеженні, і воно відноситься до всіх торгових закладів. У Ленінградській області за новими нормативами передбачена розпродаж «спиртного» з 9:00 до 22:00 години.

З якого віку дозволяється купувати алкоголь в Росії в 2019 році

У Держдуму не раз вносилися законопроекти про посилення розпродажів алкогольного продукту У Держдуму не раз вносилися законопроекти про посилення розпродажів алкогольного продукту. Експерти озвучують сумну статистику вживання «спиртного» в РФ і рекомендують запровадити закордонні нормативи в даному питанні.

Так, з 100 старшокласників 99 школярів пробували спиртні напої. У РФ щодня до третини юнаків і чверті дівчат пробують різні алкогольні продукти. Лише 4% старшокласників не пробували алкоголь на смак.

Спираючись на успішну практику зарубіжних держав в боротьбі з алкогольним пристрастю, в майбутньому законопроекті передбачається збільшити віковий заборона на відпустку алкоголю до 21 року. Основним лобістом такого законопроекту є Міністерство охорони здоров'я РФ. Пропонований законопроект вже поданий до Держдуми.

З 1.01.2019 року відпустку «спиртного» і тютюну можливий тільки після виконання 18-ти років.

Штраф за продаж алкоголю

Контроль за дотриманням законодавства про розпродаж «спиртного» покладено на служби нагляду Контроль за дотриманням законодавства про розпродаж «спиртного» покладено на служби нагляду.

В Адміністративному та Кримінальному кодексі РФ розміщені нові статті та поправки про покарання громадян за невиконання «алкогольних» нормативів. До штрафів додані статті про арешт, про примусові роботи, про ув'язнення.

Так, в Кримінальному кодексі додано 2 статті про «незаконне виготовлення продуктів з вмістом спирту» і «Незаконний відпуск спиртних напоїв».

  1. У першій статті передбачено штраф від 2-х до 3-х млн. Рублів або громадські роботи від 1-го до 3-х років, тюремне ув'язнення до 3-х років.

Колективний зрив нормативів призводить до багаторазового збільшення стягнення:

  • Штраф від 3-х до 4-х млн рублів.
  • Громадські роботи до 5-ти років.
  • Тюремне ув'язнення до 5-ти років.
  1. У другій статті про нелегальну реалізації алкоголю передбачений штраф від 50-ти до 80-ти тис. Рублів. Застосування підроблених марок акцизу забезпечить штраф від 300 до 500 тис. Рублів, до примусових робіт або ув'язненням до 8-ми років.

В Адміністративному законодавстві позначений штраф, як на торговельні точки, так і на посадових осіб. При цьому Адміністративними нормативами не визначене застосування штрафів до осіб, які купують «спиртне» в недозволений час

За розпродаж алкоголю вночі ч. 3 ст.14.16 кодексу РФ регламентує такі стягнення:

  • Гендиректору точки розпродажі алкоголю - штраф 5-10 тисяч рублів
  • Торгівельний заклад обкладається штрафом від 50-ти до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В який час дозволяється продавати алкоголь в Росії?