Реклама
Реклама
Реклама

Покарання за їзду в стані алкогольного сп'яніння в Польщі

Їзда в стані алкогольного сп'яніння в Польщі дуже поширене правопорушення. Слід зазначити, що в залежності від рівня алкоголю в крові у людини за кермом автомобіля, порушення може бути кваліфіковано як проступок або злочин. Незалежно від цього, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння майже завжди пов'язане з позбавленням водійських прав.

Питання про відповідальність винних за їзду в стані алкогольного сп'яніння в Польщі залежить від декількох факторів:

  • концентрації алкоголю в тілі водія (повітря, що видихається, кров);
  • типу транспортного засобу (машина, велосипед, і т. д.);
  • місця їзди (на вулиці або, наприклад, в межах своєї власності).

Їзда в стані алкогольного сп'яніння в Польщі може кваліфікуватися як проступок (ст. 87 Кодексу проступків) або кримінальний злочин (ст. 178а КК).

Їзда в стані алкогольного сп'яніння в Польщі є проступком, в тому випадку коли:
А) концентрація (зміст) алкоголю в крові водія машини знаходиться в межах 0,2 - 0,5 проміле або 0,1 - 0,25 мг алкоголю на 1 дм 3 (1 літр) в повітрі, що видихається, за умови переміщення порушника по суші , морю або повітрю;
Б) концентрація алкоголю в крові велосипед Іста перевищує 0,2 проміле або перевищує 0,1 мг алкоголю на 1 дм 3 в повітрі, що видихається при переміщенні порушника в будь-якому місці.

У цьому випадку управління машиною в нетверезому вигляді карається арештом на строк 5 - 30 днів або штрафом у розмірі 50 - 5.000 złotych. Крім цього, правопорушник позбавляється прав на керування транспортним засобом на термін від 6 місяців до 3 років. Таке ж покарання передбачається за їзду на велосипе де, коли кін центрация алкоголю в крові велосипед Іста між 0,2 - 0,5 проміле або 0,1 - 0,25 мг алкоголю в 1 дм 3 в повітрі, що видихається, але тоді лишени е прав факультативні е.

Покарання за їзду на велосипеді в стані алкогольного сп'яніння менш суворе, якщо концентрація алкоголю в крові порушника знаходиться в межах між 0,2 - 0,5 проміле або 0,1 - 0,25 мг алкоголю в 1 дм 3 в повітрі, що видихається. У цих випадках застосовується покарання у вигляді арешту до 14 днів або штрафу в розмірі 20 - 5.000 złotych.

Їзда в стані алкогольного сп'яніння в Польщі вважається злочином, якщо концентрація алкоголю в крові водія машини перевищує 0,5 проміле або перевищує 0,25 мг алкоголю на 1 дм 3 в повітрі, що видихається в разі переміщення водія п про суші, морю або повітрю.

За такий злочин передбачається штраф в розмірі від 100 до 1.080.000 złotych, примусові роботи на строк від 1 місяця до 2 років, позбавлення волі на той самий строк. У цих випадках позбавлення прав на керування автотранспортним засобом обов'язкове і становить від 3 до 15 років ( посилання на статтю ).

Повторне подібне порушення карається позбавленням волі на строк від 3 місяців до 5 років. При цьому позбавлення прав довічне.

Важливо знати, що за кваліфікацію їзди в нетверезому вигляді як злочин у порушника з'являється судимість, тоді як при кваліфікації порушення як проступку судимість не присвоюється.

перед згодою з пред'явленим обвинуваченням слід вивчити матеріали справи для того, щоб перевірити, чи був проведений тест на вміст алкоголю в крові у відповідності з діючими на території Польщі правилами і нормами.

автор: Joanna Machlańska (Йоанна Махляньска) - член адвокатської палати в Кракові, аспірантка на Кафедрі карного права Ягеллонського університету

Перед контактом з нами, прочитайте, будь ласка, правила співпраці з нашим адвокатським офісом ( посилання на статтю ).

Наш адвокатський офіс не надає безкоштовних юридичних консультацій. Чому? Прочитай тут про вартість послуг адвоката в Польщі ( посилання на статтю ).

Їзда в стані алкогольного сп'яніння в Польщі дуже поширене правопорушення Copyright secured by Digiprove © 2018 Joanna Machlańska

Схожі записи

Чому?