Реклама
Реклама
Реклама

Чи не пити алкоголь взагалі: відгуки і позитивні результати

  1. Досвід тверезого життя
  2. Чи можливо жити без алкоголю взагалі

Алкоголь так швидко стає частиною нашого життя, що багато хто навіть не помічають його постійної присутності і при цьому не вважають себе залежними. Якщо прожити день без алкоголю не складе труднощів, то говорити про тижні, місяці і більш тривалому терміні вже складніше.

Якщо прожити день без алкоголю не складе труднощів, то говорити про тижні, місяці і більш тривалому терміні вже складніше

Вважається, що для повного очищення організму після йде 21 день. Деякі охочі «почистити» після короткочасного захоплення спиртним були здивовані тим, що витримати паузу досить складно.

Мало хто здогадується, що вживання алкоголю пару раз в тиждень уже є побутовим пияцтвом. Це ще не залежність від спиртного, але вже чітко сформувалася проблема, на вирішення якої потрібні серйозні зусилля.

Найкраще розкажуть про те, як не пити алкоголь взагалі відгуки тих, хто вже зумів відмовитися від впливу спиртного.

Досвід тверезого життя

За словами випробовуваних, найважче даються перші дні. Всі думки в цей період крутяться навколо алкоголю. Поступово бажання пити відступає, а активна діяльність дозволяє відволіктися від проблеми.

Справа ускладнюється тим, що друзі і знайомі за звичкою продовжують запрошувати на п'яні вечірки, свята і сабантуї. Відмовлятися важко, особливо коли близькі починають жартувати і дискредитувати ідею тверезого способу життя. Якщо вдасться встояти, то далі буде легше. По-справжньому хороші друзі не відвернуться, якщо оголосити їм про відмову від алкоголю. Деякі почнуть поважати ще більше хоча б за ту ж силу волі. А якщо друзі почнуть насміхатися, то навіщо вони взагалі потрібні? Виходить, вони бачать в вас не одного, а по чарці. Розставання з ними буде додатковим бонусом до здорового життя без спиртного.

Розставання з ними буде додатковим бонусом до здорового життя без спиртного

На що може розраховувати людина, який провів тридцять тверезих днів:

  • міняються смакові відчуття - звичні страви стають смачніше, їжа перестає бути «закускою», а починає бути додатковим джерелом позитивних емоцій;
  • підвищується концентрація - через 30 днів без алкоголю мозкова активність поліпшується майже на 18%, що відбивається не тільки на концентрації та уваги, а й на пам'яті, здатності швидко приймати рішення і т. д .;
  • нормалізується сон - хтось починає бачити яскраві сни, а хтось просто спить як убитий всю ніч, а на ранок відчуває себе добре відпочив;
  • підвищується стійкість до стресів - всупереч загальній думці, алкоголь є сильним депресантом, а значить, любителі випити важче переносять удари долі і форс-мажори. Вже через 35 днів тверезого життя рішення складних життєвих завдань дається легше, а стресові ситуації не приймаються близько до серця;
  • поліпшуються фізичні показники - ті, хто займаються спортом, відзначають, що повна відмова від алкоголю дає хороший поштовх для фізичного розвитку. Але і ті, хто далекий від фізкультури, визнаються: підніматися по сходах стає легше, піші прогулянки радують, а фізична праця приносить приємну втому, а не болісну розбитість.

Відважилися не пити алкоголь місяць з часом розуміють, що починати пити знову немає ні бажання, ні потреби. Порівнюючи хмільну і тверезе життя, багато хто вибирає останню і стають патологічними непитущими.

Чи можливо жити без алкоголю взагалі

Любителі експериментів часто ставлять собі термін в один місяць, але після закінчення цього періоду з'являється бажання продовжити позитивний досвід. Що відбувається з організмом, якщо не пити 41 і більше днів? Це вже досить тривалий період, за який організм повністю відновлюється. Людина може скинути вагу, якщо у нього були зайві кілограми, або набрати масу в разі виснаження. Багато курців відзначають, що після відмови від алкоголю знижується потреба в нікотині. А це теж великий плюс для здоров'я.

Через сто днів тверезого життя настає розуміння того, що алкоголь не потрібен взагалі. Знайомі перестають жартувати і вже сприймають тверезого друга як людини із залізною волею і непохитними принципами. З'являється бажання поліпшити результат, і до тверезого життя зазвичай додаються правильне харчування, продуманий розпорядок дня, спорт і активна дозвільної діяльності.

З'являється бажання поліпшити результат, і до тверезого життя зазвичай додаються правильне харчування, продуманий розпорядок дня, спорт і активна дозвільної діяльності

Але про все це можна говорити лише в тому випадку, якщо у людини відсутня реальна залежність на початок алкогольного утримання. Хронічні п'яниці можуть взятися за пляшку навіть через 7 місяців без алкоголю, причому вони можуть пройти кодування або інше лікування, що допомагає побороти тягу до спиртного. Щоб така людина не зірвався, необхідно проводити підтримуючий антиалкогольний курс. У цьому сенсі корисні препарати для лікування алкоголізму, що реалізуються в інтернеті. Вони мають натуральну основу і не викликають звикання.

Фахівці впевнені, якщо людина змогла прожити 100 днів без алкоголю, то ті самі установки вже зруйновані, а починати заново привчати себе до спиртного немає необхідності. В процесі пошуку мотивації людина відкриває для себе нові можливості, нові захоплення та інтереси, а спиртне їм часто суперечить. Непитущий частіше успішний в роботі, у нього більш міцні відносини в сім'ї, до нього тягнуться оточуючі. Втрачати все це заради алкоголю багато хто не готовий, тому короткочасний експеримент швидко перетворюється в образ життя. Але не варто думати, що все буде відразу добре, якщо на момент відмови від спиртного чоловік був хронічним алкоголіком. В цьому випадку доведеться зіткнутися з абстинентного синдрому , Загостренням хронічних захворювань і депресією, які вимагають серйозного медичного лікування.

(Visited 9 031 times, 1 visits today)

А якщо друзі почнуть насміхатися, то навіщо вони взагалі потрібні?
Що відбувається з організмом, якщо не пити 41 і більше днів?