Реклама
Реклама
Реклама

Чи можна пити пиво на вулиці в Німеччині: правила вживання алкоголю в громадських місцях

Фото: AP Photo / Matthias Schrader

У Німеччині не існує тотальної заборони на розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях. Але деякі обмеження все ж є - багато що залежить від місця і декількох інших умов, пише Aussiedlerbote.

Так, строго регулюється вік «вживають». До 14 років «дегустація» будь-якого алкоголю в Німеччині заборонена. З 16 років підліток вже сам може купувати «легкі» напої, такі як пиво, вино, шампанське. Наприклад, гімназист Луїс Зайлер в 2016 році в 16 років став наймолодшим в світі пивним сомельє. Міцний алкоголь дозволено пити з 18 років.

Що стосується місць вживання, то в багатьох німецьких містах забороняється пити в громадському транспорті. Наприклад, в Гамбурзі або в Кельні за пляшку пива в автобусі оштрафують на € 40. А в Мюнхені і Нюрнберзі не можна пити на головних вокзалах. Але, варто сказати, що ця заборона стосується тільки темного часу доби - з 10 години вечора до 6 години ранку.

У тестовому режимі табу на алкоголь ввела і німецька залізнична компанія, правда, тільки на кількох приміських маршрутах. Цікаво, що в багатьох поїздах Deutsche Bahn пиво можна придбати в вагонах-ресторанах.

А ось футбольні вболівальники не можуть принести з собою пиво, але його можна купити безпосередньо на стадіоні.

Більшість жителів Німеччини підтримує заборону або обмеження на вживання алкоголю в громадських місцях. Проте, випити німці не проти. Так, згідно з доповіддю Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), опублікованому в минулому році, Німеччина входить в топ-25 країн світу за споживанням алкоголю на душу населення. Близько 70% всіх жителів Німеччини віком від 18 до 69 років п'ють пиво. За даними дослідження, проведеного Splendid Research, більше половини з тих, хто вживає алкоголь, випивають літр пива не рідше двох разів на тиждень. У дослідженні гамбурзької компанії наголошується, що в середньому німці споживають приблизно 11,4 літра в рік.

Також згідно з даними дослідження Splendid Research, серед тих, хто проводить більше часу в «пивних садах» або пабах в Німеччині, більше чоловіків. Третина чоловіків повідомили про те, що п'ють, щонайменше, чотири дні в тиждень, тоді як тільки 12% німецьких жінок споживають пиво також часто.

Цікаво, що обсяги споживання алкоголю в Німеччині варіюються в залежності від регіону. Наприклад, 25% німців, опитаних в південних федеральних землях Баварії і Баден-Вюртемберзі, п'ють більше чотирьох разів на тиждень. Цей показник майже вдвічі вище, ніж в північній Німеччині, де тільки 14% дорослого населення споживають алкоголь з такою частотою.