Реклама
Реклама
Реклама

Зменшення розміру аліментів

  1. Підстави для зменшення аліментів
  2. Зменшення аліментів: підготовка документів
  3. Законодавчі акти

При призначенні аліментів присутні дві сторони: одержувач і платник
При призначенні аліментів присутні дві сторони: одержувач і платник. Відповідно, і інтереси вони переслідують різні. Одержувач, найчастіше це мати з одним або декількома дітьми, батько, який одержує від своїх дорослих дітей подібні виплати та інші категорії громадян, які бажають отримувати максимальний розмір аліментів; платник же зацікавлений у зменшенні розміру аліментів.

Підстави для зменшення аліментів

Якщо після призначення аліментів виникли обставини, за якими змінився рівень доходу платника аліментів, стан його здоров'я або інші, знову виникли обставини, то платник може Wants оформити заяву про зменшення розміру аліментів.

Наведемо список найпоширеніших випадків, шлюбу при яких може бути зменшення аліментів:

  • Платник - інвалід 1, 2 групи (або отримав інвалідність після призначення аліментних виплат).

При розгляді таких звернень суд враховує, що в рази зростають витрати на власне утримання і лікування в результаті інвалідності та переглядає позови для зменшення аліментів.

  • якщо wholesale nfl jerseys у дитини в або його опікуна (одержувачів аліментів) виникли інші, стабільні і постійні доходи, рівень яких дозволяє утримувати дітей на належному рівні.

Для прикладу: досяг шістнадцятирічного віку дитина офіційно працевлаштувався і отримує зарплату.

  • Якщо в одержувача аліментів з'явилося майно, яке приносить доходи: спадок у вигляді blog нерухомості, цінні папери, грошові кошти на процентних вкладах.
  • Якщо у платника в складі сім'ї з'явилися особи (народжені або усиновлені діти, старі батьки), щодо яких у нього так само виникли зобов'язання за їхнім змістом.

Тут важливо пам'ятати, що суми по нововиниклих виплат менше, ніж раніше призначені аліменти.

  • Якщо одержувач перейшов на повне державне забезпечення (інтернат, притулок або дитячий будинок): судами в такій ситуації визнається, що аліменти йдуть на Brew непряме, т. е. додатковий зміст, але не пряме.
  • Якщо раптом у платника до старими зобов'язаннями додаються нові аліменти і разом узяті вимоги вище, ніж ті, які допускає законодавство: зменшення аліментів може бути за всіма позовами до допустимого законодавством cheap mlb jerseys рівня.

Приклад: на одну дитину батько (мати, або інша особа) вже виплачують 25% від відповідальність власного доходу. На утримання ще одну дитину від іншої жінки так само призначаються аліменти 25%. В цьому випадку допустимий розмір утримань - 33% перевищено. Потрібно пред'явити всі позови для зменшення розміру аліментів пропорційно по кожному зобов'язанню.

  • Платники звертаються до судів, щоб wholesale nba jerseys зробили зменшення розміру аліментів, коли починають отримувати дуже високі доходи і вважають, що виплати по аліментах перевищують розумні норми для утримання дитини.

Суди в таких ситуаціях часто приймають позитивне рішення, беручи до уваги:

  1. Отримання високих доходів
  2. Аліменти - невстановлених судом сума, а, згідно із законодавством, виражена у відсотках від доходу платника (наприклад - 25%)
  3. Цей встановлений відсоток перекриває з лишком всі витрати на утримання дитини.

Зменшення аліментів: підготовка документів

Якщо по одному з перерахованих вище пунктів ви визначаєтесь, що можете зменшити розмір аліментів - дійте!

Для цього слід направляти до суду, розташований за місцем проживання одержувача (стягувача) аліментних виплат позов, в якому ви мотивовано просите розглянути питання про зменшення аліментів.

До позову слід докладати ті документи, які підтверджують ваш позов про зменшення аліментів:

  • Заява про зменшення аліментів
  • Раніше винесене рішення суду про сплату аліментів
  • Довідки: про склад сім'ї, про інвалідність, через кредитні борги, про утриманців та інші.

Законодавчі акти

Для того щоб володіти правилами зі сплати та стягнення аліментів, зверніться по посиланнях до законодавства: СК РФ, стаття 119. Подивитися можна тут cheap nfl jerseys http://base.consultant.ru/cons/cgi/online.cgi?req=doc;base=LAW;n=162644 .



Cgi?