Реклама
Реклама
Реклама

Виконавчий лист по аліментах: куди нести і де взяти виконавчий лист по аліментах

  1. Що говорить законодавство?
  2. Що потрібно для отримання цього документа?
  3. екстрене виконання
  4. вид заяви
  5. Дата, коли настає законна сила
  6. Що робити після отримання документів?
  7. Звернення за місцем роботи
  8. інші організації
  9. Судові пристави
  10. Виконавче виробництво

Для отримання аліментів, необхідно звернутися в суд і підтвердити своє право на них

Для отримання аліментів, необхідно звернутися в суд і підтвердити своє право на них. На жаль, цим все не закінчується. Вам слід отримати виконавчий лист. Саме по ньому буде встановлюватися і розраховуватися сума грошових виплат.

Цей документ видається державним органом після його рішення. Він показує рішення суду, а також встановлює суму і порядок виплат. Ці папери видаються матері, щоб вона могла звернутися до судових приставів і отримати свої законні гроші. Вони мають виконавчу силу. Без нього не можна буде отримати аліменти.

Що говорить законодавство?

Щоб стягнути встановлений розмір виплат, необхідно звернутися до судових приставів . Так прописано в законодавстві нашої країни. Ці люди отримують право звернутися до батька дитини, щоб вимагати гроші. Це регулюється деякими нормативно-правовими актами.

Конституція РФ, Кримінально-виконавчий кодекс РФ, а також ФЗ «Про виконавче провадження» регулюють виконавче провадження. Також для цього можуть бути використані укази, постанови або інші акти. Це всі законодавчі джерела, які дозволяють діяти судовим приставам.

Що потрібно для отримання цього документа?

Якщо вже минув час, яке дається на подачу апеляції, то можна написати заяву, щоб отримати виконавчий лист по аліментах. Як тільки пройде цей термін, рішення суду про стягнення аліментів може набрати законної сили.

Також є можливість отримати цей документ після розглядів в суді. Це називається екстрене виконання.

екстрене виконання

Виконавчий лист, який видають відразу після суду, на стягнення аліментів дозволяє отримати заборгованість за певний період, це буде вирішувати державний орган. Можлива ситуація, коли суд приймає рішення, виплатити гроші в повному обсязі. Це залежить від безлічі причин, але остаточне рішення завжди за суддею.

Як ви можете розуміти, судовий наказ може прийняти законну силу після встановленого терміну на його оскарження. Це підходить навіть в тому випадку, якщо одна зі сторін не була присутня на засіданні.

вид заяви

вид заяви

Після закінчення часу, відведеного на оскарження, матері дитини необхідно буде подати заяву на отримання виконавчого листа. Звичайно, для цього потрібно розглянути зразок, щоб не допустити помилок. Вони можуть спричинити за собою деякі проблеми, які затримають видачу потрібного документа. Якщо у вас мало часу, то ви можете відправити цю заяву по інтернету.

Щоб правильно оформити відповідні папери, можна використовувати бланки. Звичайно, навіть в них, потрібно правильно внести дані.

Почнемо з назви. Його необхідно писати по центру. Воно буде нести в собі назву документа і мета. Тобто, вам потрібно написати: «Виконавчий лист про стягнення аліментів». Якщо ваша справа розглядається в екстреному порядку, то вам не потрібно оформляти відповідні папери.

Під назвою потрібно вказати дату видачі судового рішення. Там вказується одна дата, щоб отримати аліменти за виконавчим листом. Оформляйте документ аналогічним чином, щоб не допустити помилок. Також трохи нижче вказується номер справи, а також і його назва.

Далі необхідно вказати найменування суду. Це буде державний орган, який прийняв рішення про виплату аліментів. Тільки він може видати виконавчий лист. Це є обов'язковою інформацією, яку слід вказати.

Також потрібно вказати й іншу інформацію про суд. Це повинен бути адреса, індекс, номер телефону та П.І.Б. людини, який прийняв таке рішення. Ще варто вказати місто, де знаходиться ця установа.

У виконавчий лист на аліменти необхідно вказати дані про батька і матері дитини. У документі потрібно вказати їх ініціали, а також місце проживання, індекс і номер телефону. Потрібно вказати будь-яку інформацію, яка може допомогти знайти боржника і опікуна. Звичайно, всю цю інформацію потрібно написати і в заяві, де ви просите видати необхідний лист.

У документі можна вказати будь-які дані, які можуть допомогти стягнути аліменти. Додаткова інформація прискорить процес, тому приділіть цьому особливу увагу. Що це може бути?

  • Дата народження платником аліментів.
  • Якщо вам відомо, то місце його проживання.
  • Адреса роботи.
  • Також, якщо у вас є така інформація, можна вказати номер рахунку в банку у батька.

Не варто забувати про паспортні дані про дві сторони. Це повинно бути зазначено у всіх документах.

Завантажити зразок заяви можна тут

Завантажити зразок заяви можна тут

Найважливіша частина - резолютивна. У неї необхідно вказати таку ж частину судового рішення. Це частина документа встановить, як буде проводитися виплата, і яку суму потрібно перераховувати на потреби дитини. У неї можна не виписувати ті положення, які не відповідатимуть за виконання рішень.

Дата, коли настає законна сила

Щоб не було проблем, з отриманням виконавчого документа, останнім кроком варто вказати дату видачі документа. Також поруч вказується дата, коли він набуває законної сили. Вона не може збігатися з датою видачі, так як повинен пройти період, коли батько дитини може оскаржити рішення суду.

Що робити після отримання документів?

Як отримати виконавчий документ Як отримати виконавчий документ? Ви оформили звернення і відправили його. Далі необхідно трохи почекати, щоб отримати необхідні документи. Але що робити далі з виконавчим листом по аліментах?

Не варто шукати батька малюка, так як він може так і не провести виплату. Це помилка, яку здійснюють багато людей. Необхідно діяти по-іншому, щоб отримати свої гроші.

Звернення за місцем роботи

Стягнення аліментів за виконавчим листом буде досить ефективним, якщо ви зверніться до підприємства, де і працює боржник. У цьому випадку необхідно звернутися до керівника, щоб він вніс зміни в виплату заробітної плати для цієї людини. Так бухгалтерія щомісяця буде переводити встановлену суму на рахунок колишньої дружини.

інші організації

Якщо колишній чоловік отримує виплати і від інших закладів, то можна звернутися і до них, щоб вони переглянули доходи для платником аліментів. Якщо потрібний документ вступає в силу, ви можете вибрати одну з таких організацій і звернутися до начальства за своїми грошима.

Такими установами можуть бути організації, де колишній чоловік підробляє, пенсійний фонд і банк. Але в останньому випадку досить складно домогтися виплати.

Судові пристави

Виконавчий лист можна віднести і судовим приставам, якщо не хочете самі вирішувати цю проблему. Для цього необхідно віднести оригінал відповідного документа в їх контору.

Держава на них покладає таку функцію. Якщо ви вирішили звернутися до судових приставів за допомогою, то слід заздалегідь зробити копію паперів і запевнити їх у нотаріуса. Вони можуть вам ще стати в нагоді.

якщо пристави не діятимуть можете поскаржитися на них до вищестоящих органів.

Виконавче виробництво

Щоб стягнути аліменти, необхідно спочатку відкрити виконавче провадження. Як це зробити? Потрібно подати заяву і, виданий судом, документ певної службі, яка займеться вашим питанням. Мати дитини може сама вибрати цю службу або навіть відділ, який буде займатися її питанням.

Якщо судове рішення виявилося позитивним, то варто трохи почекати перед отриманням виконавчого листа. Час дається на оскарження рішення другою стороною. Після закінчення цього часу, необхідно оформити заяву на отримання потрібного документа і відправити його в суд. Через кілька днів ви отримаєте потрібні папери, з якими вже можна звертатися за матеріальною допомогою.

Що говорить законодавство?
Що потрібно для отримання цього документа?
Що говорить законодавство?
Що потрібно для отримання цього документа?
Що це може бути?
Що робити після отримання документів?
Як отримати виконавчий документ?
Але що робити далі з виконавчим листом по аліментах?
Як це зробити?