Реклама
Реклама
Реклама

Середній розмір аліментів в 2019 році в Росії

  1. закони
  2. Як розраховуються аліменти в 2019 році?
  3. Утримання аліментів і їх залежність від одержувача
  4. Відрахування за домовленістю
  5. Яким чином суд розраховує аліментних відрахування?
  6. За яких умов можна зменшити аліменти в 2019 році?
  7. За яких умов можна збільшити аліментні платежі?
  8. Індексація

Багатьох сьогодні хвилює розмір виплат, які може отримати дитина від другого з батьків після що відбулася процедури розірвання шлюбу. Тому доцільно обговорити середній розмір аліментів у Росії в 2019 році. Заздалегідь слід сказати, що в законодавчих актах конкретно він не визначена, і не встановлена ​​точна грошова сума з методикою розрахунку.

Увага! У аліменти фіксується сума, яку батько повинен буде витрачати щомісяця на утримання свого чада. У 2019 розмір середньої суми становить 8 750-9 000 рублів.

закони

На законодавчому рівні середній розмір аліментних платежів не встановлено, але передбачена можливість їх розрахунку за встановленим розміром середньої зарплати людини в Росії або прожиткового мінімуму. Остання умова вигідно для осіб, які проживають в населених пунктах з високим рівнем життя, і не перспективно для платників, які проживають в бідних містах.

Визначення розміру компенсаційних виплат з урахуванням середнього щомісячного трудового доходу здійснюється на підставі наступних нормативних актів:

  • ФЗ № 229, ст. 102 «Виконавче провадження» . В даному документі встановлений порядок визначення аліментного обов'язку;
  • Сімейний кодекс РФ ФЗ № 223, стаття 113. У документі позначені правила, що обмежують відрахування позовів про аліменти виплат.

Як розраховуються аліменти в 2019 році?

Як розраховуються аліменти в 2019 році

Згідно з положеннями СК РФ, сума середнього заробленого доходу застосовується при відрахуванні аліментів за 3 попередні роки. Також стягнення дитячого змісту можна зробити і за весь неоплачений період, якщо причиною несплати боргу стала безвідповідальність платника.

У розрахунок компенсаційного платежу береться значення середньої зарплати по країні тільки в тому випадку, якщо другий з батьків не працевлаштований і, відповідно, офіційної прибутку не має.

Увага! Для розрахунку дитячого вирахування береться певний відсоток від офіційного доходу платника. На одного чада - четверта частина, на двох дітей - третина, на трьох і більше - 50%.

Утримання аліментів і їх залежність від одержувача

Спосіб розрахунку компенсаційних відрахувань і метод їх стягнення має залежність від того, кому будуть надходити відрахування. Коло осіб, що володіють правом на отримання аліментів від своїх родичів, різноманітний.
Якщо говорити про дитячі виплати, то їх можна розділити на кілька категорій:

  • виплати неповнолітнім дітям;
  • виплати дітям, які досягли повнолітнього віку, але непрацездатним;
  • виплати дітям, які потребують додаткової грошової допомоги, не дивлячись на їх вік.

Відрахування за домовленістю

Найкращий спосіб визначення суми аліментів - це підписання батьками угоди з обопільної згоди.
Відповідальні батьки завжди зможуть підрахувати суму витрат, необхідних для утримання власного чада. Тому вони мирно домовляються, яку суму тато (або мама) повинен щомісячно перераховувати другого з батьків. При цьому оплата може здійснюватися готівкою або безготівковим переказом.

На замітку! Розмір компенсаційних доплат за домовленістю встановлюється без урахування будь-яких вимог і може бути представлений в конкретній грошовій сумі.

Бувають ситуації, коли в рахунок дитячих відрахувань:

  • переводяться відсотки від депозитів;
  • віддається нерухомість та інше.

Існує багато варіантів компенсації дитячих виплат. У випадках, коли компромісне рішення батькам знайти не вдається, залишається єдиний вихід - суд.

Яким чином суд розраховує аліментних відрахування?

На підставі положень законодавчих актів, суд розраховує середній розмір аліментів з урахуванням середнього розміру щомісячного доходу по країні або по офіційно заявленої прибутку боржника
На підставі положень законодавчих актів, суд розраховує середній розмір аліментів з урахуванням середнього розміру щомісячного доходу по країні або по офіційно заявленої прибутку боржника. При цьому на одного неповнолітнього громадянина нараховується ¼ фактичного доходу батьків, на 2 дітей - 1/3 доходу, на трьох (і більше) - ½ від загального прибутку платника.

Увага! У законодавчому акті міститься уточнення, згідно з яким, при об'єктивних причинах сума аліментного платежу може бути збільшена або зменшена.

Збільшити обсяг дитячої доплати можливо у випадках:

  • коли батько, який містить чадо, ще опікується непрацездатних представників родини;
  • коли у батька, що містить чадо, відсутній постійний дохід;
  • коли у батька, який утримує дитину, відсутня постійне житло.

За яких умов можна зменшити аліменти в 2019 році?

Розглядаючи договір за згодою, слід нагадати, що в ньому аліментних платіж визначається батьками самостійно. Але бувають випадки, коли фінансові можливості у платника змінюються, і з'являється необхідність зменшити розмір платежу.
Дана проблема може бути вирішена договірним шляхом з подальшим нотаріальним підтвердженням. Вирішити дану проблему може і суд. Коли одержувач не погоджується зі зменшенням аліментні виплати, платнику доведеться подати позов в судову інстанцію для призначення аліментного платежу.
Платнику можуть зменшити аліменти, якщо:

  1. Сталося народження дітей. Якщо в іншому шлюбі народилися діти, платник має право розраховувати на перегляд суми дитячого вирахування. Так, якщо раніше першій дитині отчислялась 1/3 зарплати, то з появою другої дитини, відрахування на першого повинні знизитися до 1/6 зарплати.
  2. Втрата працездатності. Дана обставина є важливою причиною для зниження розміру аліментних виплати. Для цієї мети в суд подаються документи про присвоєння платнику інвалідному групи, яка не дозволяє заробляти колишньої суми грошей.
  3. Інші непередбачені обставини. Будь-які форс-мажорні обставини, через які погіршилося матеріальне становище платника. Це можуть бути:
  • хвороби тривалого характеру;
  • втрата житлової площі;
  • поява в родині утриманців (хворі батьки, непрацездатні чоловік / дружина).

Коментар! При наявності даних причин і підтверджуючої документації, можна звертатися до суду з позовною заявою на зменшення суми щомісячного відрахування.

За яких умов можна збільшити аліментні платежі?

Збільшення розміру дитячого вирахування можна як при наявності обопільної угоди, так і в судовому порядку Збільшення розміру дитячого вирахування можна як при наявності обопільної угоди, так і в судовому порядку.
У першому випадку попереднє добровільне угоду розривається і замість нього складається нове з обов'язковим нотаріальним підтвердженням. У другому випадку в суд до позовної заяви додається документація, що підтверджує такі моменти:

  • погіршення матеріального стану боку, яка займається утриманням чада і його вихованням;
  • поліпшення фінансового стану платника (додатковий дохід, збільшення зарплати).

На замітку! Також підставою для підвищення аліментних виплат може стати законодавчий механізм. Так, за рахунок збільшення прожиткового мінімуму в РФ, дитяча компенсація перераховується автоматично. Тут спрацьовує процес індексації.

Індексація

Щоб через збільшення прожиткового мінімуму відбулося підвищення аліментних платежів, особі, з яким живе чадо, не обов'язково писати клопотання до суду. В даному випадку виконавча служба автоматично запускає перерахунок, тому середня сума аліментів в Росії перераховується (для кожного регіону встановлюється своя сума).

За яких умов можна зменшити аліменти в 2019 році?
За яких умов можна збільшити аліментні платежі?
Як розраховуються аліменти в 2019 році?
Яким чином суд розраховує аліментних відрахування?
За яких умов можна зменшити аліменти в 2019 році?
За яких умов можна збільшити аліментні платежі?