Реклама
Реклама
Реклама

Перевірка заборгованості ФССП: навіщо потрібна і як зробити?

  1. Які борги можна виявити?
  2. Інструкція: як перевірити свою заборгованість ФССП
  3. Для чого потрібні перевірки заборгованості ФССП

Багато росіян іноді навіть не підозрюють, що є боржниками, і щодо них уже ведеться виконавче виробництво. Найнеприємніше, коли такий сюрприз ви отримуєте на кордоні при виїзді за кордон. Однак, дізнатися про наявність боргів сьогодні можна, не виходячи з дому.

Багато росіян іноді навіть не підозрюють, що є боржниками, і щодо них уже ведеться виконавче виробництво

Для того, щоб дізнатися свою заборгованість, потрібно звернутися у Федеральну службу судових приставів (ФССП) онлайн. На офіційному сайті (www.fssprus.ru) представлена повна база даних боржників. В основному, борги виникають у тих осіб, хто забуває погасити податки, не виконує зобов'язання по кредитах, ухиляється від аліментних платежів, має штраф за обхід Правил дорожнього руху. За допомогою функції пошуку можна встановити наявність і розмір заборгованості, ввівши своє ім'я або ім'я контрагента повністю, регіон місцезнаходження. Після цього користувач отримає дані про виконавче провадження щодо запитуваної особи.

Які борги можна виявити?

  • заборгованості по аліментах
  • заборгованості за кредитами
  • неоплачені штрафи ГИБДД
  • борги по податках
  • невиконані зобов'язання по поверненню грошей іншим особам

Увага! Ви побачите ці борги в програмі тільки в тому випадку, якщо проти вас вже порушено виконавче провадження, тобто був суд, і рішення винесено не на вашу користь.

Інструкція: як перевірити свою заборгованість ФССП

Щоб оперативно з'ясувати стан справ з боргами, слід діяти на сайті ФССП наступним чином:

1. Вибрати вкладку «Банк даних виконавчих проваджень».

Вибрати вкладку «Банк даних виконавчих проваджень»

2. Вибрати варіант пошуку по фізичній або юридичній особі.

Вибрати варіант пошуку по фізичній або юридичній особі

3. Задати параметри пошуку: організації - за місцезнаходженням і найменуванням; громадянина - за місцезнаходженням і ПІБ.

Задати параметри пошуку: організації - за місцезнаходженням і найменуванням;  громадянина - за місцезнаходженням і ПІБ

4. Якщо ви бачите фразу «За вашим запитом нічого не знайдено», значить, виконавчих листів щодо вас немає. Якщо ж борги є, ви побачите їх список.

Якщо ж борги є, ви побачите їх список

ІПН при завантаженні даних на сайт не потрібно. Якщо відомий номер конкретного виконавчого провадження, то діє пошук за таким номером. Більш детально дізнатися, як добути потрібну інформацію, можна в інструкції ФССП, розміщеної на ресурсі. Таким чином, можна з'ясувати про наявність відкритих виконавчих проваджень та про їх кількість.

Для чого потрібні перевірки заборгованості ФССП

Загальноприйнято, що будь-які борги слід гасити вчасно. І особливо це стосується боргів за виконавчими листами, оскільки якщо їх сума перевищує 10 000 рублів, громадянину можуть відмовити у виїзді за кордон. Такий неприємний факт може стати явним перед самою поїздкою, або вже при виїзді - на прикордонному посту.

Обмеження на виїзд накладається не внаслідок наявності самого факту несплати, а внаслідок ряду підстав, передбачених законом Обмеження на виїзд накладається не внаслідок наявності самого факту несплати, а внаслідок ряду підстав, передбачених законом. Просто так заборонити виїзд не можуть, так як для цього є cуд. Якщо громадянин має непогашені кредити, не платив вчасно аліменти, цілком ймовірно, що на нього було накладено стягнення. Прикордонна служба може застосувати заборону виїзду як крайній захід, коли боржник систематично ухиляється від внесення платежів. Крім того, судовий пристав-виконавець має право накласти арешт на різний майно боржника, включаючи банківські рахунки. Можна собі уявити, що буде, якщо карта банку раптом виявиться заблокованою в розпал відпочинку. Навіть в разі якщо все заборгованості погашені, потрібно впевнитися перед поїздкою, що обмеження на виїзд скасовано.

На жаль, прямо на кордоні ліквідувати заборгованість не вийде, оскільки анулювання обмеження на виїзд зажадає часу, поки буде винесено відповідну постанову.

Онлайн сервіс перевірки заборгованостей ФССП - зручна і функціональна база, доступна кожному росіянину. Заплатив борги - спиш спокійно. Краще подбати про погашення боргів заздалегідь, ніж мати проблеми, наприклад, в зарубіжному турі. Не потрібно кудись їхати, стояти в чергах, адже все робиться швидко - в кілька кліків на офіційному сайті перевірки заборгованості ФССП.

Я сама

Які борги можна виявити?
Які борги можна виявити?