Реклама
Реклама
Реклама

Міністр Юстиції пообіцяв "знайти кожного" неплатника аліментів - Наше Місто

Як повідомив в про час перебування в Дніпрі міністр юстиції України Павло Петренко , Для стягнення заборгованостей зі сплати аліментів в Дніпропетровській області створено регіональний штаб, повідомляє кореспондент «НМ» .

61 тисяча виконавчих документів, в тому числі 18 тисяч постанов
про заборону виїзду за кордон і керуванні автотранспортом - такі перші результати роботи штабу. Міністр нагадав, що 6 лютого 2018 року в Україні набув чинності закон, який дозволяє використовувати для стягнення боргів з неплатників аліментів значно жорсткіші санкції:

- Зараз ми можемо застосовувати до злісних неплатників заборона виїзду за кордон, заборона керування транспортним засобом, заборона полювання, заборона використання зброєю або залучення до суспільно-корисних робіт.

Як розповів Павло Петренко, на засіданні регіонального штабу були узгоджені
спільні дії з правоохоронними органами / Це допоможе ще більш ефективно використовувати всі надані законом інструменти проти тих батьків, які злісно ухиляються від сплати аліментів.

І це ще не все - для того, щоб гарантувати українським дітям право на гідне утримання і забезпечення всебічного розвитку, Мін'юст вже виступив з пропозицією в разі злісної несплати аліментів щорічно автоматично підвищувати розмір:

- Сума боргу буде автоматично збільшуватися. Якщо заборгованість більше року, сума збільшується на 30%, більше 2-х років - на 50%, більше 3-х років - на 100%. Кожного знайдемо і з кожного спишемо борги. Або неплатники будуть працювати на суспільно-корисних роботах до того часу, поки не погасять борги перед дитиною. Якщо будуть ухилятися - їх ждетуголовная відповідальність. Це буде чесно і справедливо.