Реклама
Реклама
Реклама

Мінбуд Прикам'я направив в прокуратуру матеріали перевірки будується ЖК «Олімп»

Міністерство будівництва і архітектури Пермського краю завершило перевірку ЖК «Олімп», який зводить компанія «Альфа-Інвест» на вул. Локомотивної, 1а. У відомстві зазначають, що будинок розташований на кордоні з Черняєвській лісом. Останній є особливо охороняється міською територією. Відстань між будівлею і лісосмугою становить всього 15,5 метрів при нормі від 50 метрів. «Лісосмуга проходить по межі земельної ділянки, що є порушенням правил пожежної безпеки», - пояснили в прес-службі Мінбуду Прикам'я.

Там же відзначили, що дозвіл на будівництво будинку було отримано на підставі вимог судового пристава, яке не відповідало рішенням суду. Нагадаємо, в 2014 році компанія «Альфа-Інвест» отримала в міському департаменті містобудування та архітектури відмову у видачі дозволу на будівництво. Після цього організація звернулася до суду. Суддя виніс рішення про визнання відмови у видачі дозволу недійсним.

Після цього було порушено судове провадження, від ДГА потрібно протягом п'яти днів виконати рішення суду. Але для департаменту виявилася неясна резолютивна частина ухвали суду і відповідно порядок його виконання, тому він звернувся до суду із заявою про роз'яснення рішення. Суд відмовив. «26 серпня 2015 року в адресу департаменту надійшла вимога пристава про негайне усунення порушення прав і законних інтересів ТОВ« Альфа-Інвест »і видачу дозволу на будівництво об'єкта», - розповіли Business Class в прес-службі мерії Пермі. Так як виконання вимог судових приставів для адміністрації обов'язково, 21 вересня 2015 року забудовнику було видано дозвіл на зведення будинку.

Перевірка ЖК «Олімп» була розпочата після звернення пермського правозахисника Ігоря Аверкиева. Раніше він намагався оскаржити дозвіл на будівництво будинку в суді, але програв справу. «Доводи пана Аверкиева про те, що будівництво ведеться з порушенням вимог з пожежної безпеки, в частині недотримання встановлене законом відстань від житлового будинку до кордонів міських лісів відхилені судом. Суд прийшов до висновку, що департаментом в межах повноважень та у відповідності до вимог закону видано дозвіл на будівництво », - розповіли в прес-службі міської адміністрації.

За підсумками перевірки Мінбуд направив інформацію в прокуратуру. «Виявлені порушення не є прямими порушеннями містобудівного законодавства. Інформація про них направлена ​​до органів прокуратури для прийняття рішень по підвідомчості », - повідомили в Мінбуд.

НЕ пропустіть: Міністерство будівництва і архітектури Пермського краю завершило перевірку ЖК «Олімп», який зводить компанія «Альфа-Інвест» на вул Гостям добре. Проаналізували видані з початку року дозволи на будівництво житлових будинків