Реклама
Реклама
Реклама

5 питань про «Особистому кабінеті» платника податків ІП

  1. Матеріали по темі

Новий сервіс позбавить амурський бізнес від паперів і бюрократії

1. Наталя Яківна, навіщо бізнесмену «Особистий кабінет платника податків індивідуального підприємця»?

- « Особистий кабінет платника податків індивідуальних підприємців я »- це повноцінний інтерактивний офіс, істотно спрощує взаємодію малого і середнього бізнесу з податковою службою і дозволяє перейти на дистанційне спілкування. Без відвідування інспекції можна вибрати оптимальний режим оподаткування (загальну, спрощену і патентну системи оподаткування, а також єдиний податок на поставлений дохід). Для цього є спеціальний калькулятор, який допоможе розрахувати обсяг податкових зобов'язань. Також сервіс дозволяє в режимі онлайн уточнити розрахунки з бюджетом, в тому числі суми нарахованих і сплачених податків, розміри заборгованості та переплати, наявність нез'ясованих платежів. Податковий календар вчасно підкаже терміни сплати всіх податків. Крім того, в сервісі можна отримувати відомості з єдиного держреєстру індивідуальних підприємців, повідомляти про участь в російських і іноземних організаціях, а також звертатися до податкового органу за роз'ясненнями, подавати заяви на припинення діяльності як ІП, на залік або повернення надміру сплачених сум податків або про проведення звірки розрахунків з бюджетом. За допомогою сервісу індивідуальний підприємець може направляти до податкового органу будь-яке звернення, а також відстежувати інформацію про проходження своїх документів. Так що це дійсно зручно для підприємця.

2. Відкриття нового сервісу приурочили до Дня російського підприємництва. У Приамур'ї вже є ІП, які встигли завести собі кабінет?

- В області підключив даний сервіс вже 101 індивідуальний підприємець. 72 з них працюють в Благовєщенську і Благовіщенському районі. Потрібно сказати, що до запуску в промислову експлуатацію сервіс пропрацював в пілотному режимі в 20 регіонах РФ. Бізнес-спільнота позитивно оцінило кабінет - менш ніж за три місяці до нього підключилися майже 16 тисяч індивідуальних підприємців.

3. Як підключити кабінет? Це довга процедура?

101

індивідуальний підприємець Приамур'я вже є користувачем «Особистого кабінету ІП»

- Найпростіший спосіб - для володарів посиленою кваліфікованої електронного підпису: вони можуть отримати доступ до кабінету, надіславши запит до податкової інспекції в режимі реального часу. Ті, у кого немає ключа електронного підпису, повинні прийти в будь-яку інспекцію з паспортом і свідоцтвом про постановку на облік фізичної особи (ІПН) або про реєстрацію в якості індивідуального підприємця і отримати реєстраційну карту з логіном і первинним паролем. Отримання реквізитів доступу займає максимум 15 хвилин, активація первинно привласнених логіна і пароля здійснюється протягом години з моменту реєстрації платника податків в сервісі. Далі реквізити доступу необхідно самостійно замінити на постійні протягом місяця. Повторного візиту для цього в інспекції не потрібно. І, нарешті, третій спосіб актуальний для тих, хто вже відкрив «Особистий кабінет платника податків для фізичних осіб», - для входу в кабінет ІП підійдуть ті ж логін і пароль користувача.

4. Для підприємців, які вже користуються таким кабінетом як фізособи, і бізнесменів з цифровим підписом функціональність сервісу буде якось обмежена?

- Так, в залежності від способу авторизації функціональні можливості різняться: підприємці, підключені за допомогою сертифіката ключа електронного підпису, отримують більш широкий спектр. Так, перегляд відомостей з інформаційних реєстрів про стан розрахунків з бюджетом, направлення звернення до нас в довільній формі доступні всім користувачам. А ось направляти до податкових органів заяви і запити на отримання, наприклад, актів звірок або виписок з ЕГРІП, які вимагають підписання посиленої кваліфікованої електронним підписом, можуть тільки користувачі, авторизовані за допомогою такого підпису.

5. Амурчане взагалі активно користуються кабінетами платників податків?

- «Особистий кабінет» для ВП завершує лінійку «кабінетів» для різних категорій платників податків. Сервіси з кожним днем ​​все більше затребувані. Уже майже 85 тисяч амурчан, або четверта частина всіх власників майна на території області, завели «Особистий кабінет» фізособи. 42 відсотки з них перебуває на обліку в Благовєщенську і Благовіщенському районі. Подібний сервіс для юросіб став доступний в Приамур'ї з початку минулого року, на сьогодні його гідності оцінили близько 760 підприємств і організацій Приамур'я. Ми впевнені, що широкі функціональні можливості і простий інтерфейс дозволять і індивідуальним підприємцям взаємодіяти з податковими органами в максимально комфортному режимі.


Матеріали по темі

Новий сервіс позбавить амурський бізнес від паперів і бюрократії   1 Податкову службу Амурської області очолила Світлана Глущенко 21.05.2019, 18:25 Багатодітних звільнили від податку на шість соток: кому світять пільги на землю, авто і квартири 25.04.2019, 7:30 Амурські податківці спростовують тотальний контроль за перекладами на карти жителів регіону 10.12.2018, 18:27 Бюджет Приамур'я приріс на мільярд: ПДФО зібрали більше, податку на прибуток - менше 26.10.2018, 16:15 Амурчанін накопичив борг з податків в 12 мільйонів рублів: які біди загрожують злісних неплатників 03.10.2018, 16:34 Податківці чекають жителів Приамур'я, які продали майно і тих, хто виграв в лотерею 08.04.2018, 7:04 У Приамур'ї порушено три кримінальні справи за реєстрацію фірми на підставну особу 16.11.2017, 13:10 Депутат і підприємець Білогірська Олена Мелюкова заплатила майже 3 мільйони рублів податків 08.11.2017, 17:12 У Приамур'ї завершена кампанія по друку і розсилки повідомлень на сплату майнових податків 20.10.2017, 09:00, Відвідувачам торгового центру в Благовєщенську допоможуть згадати про борги по податках 31.08.2017, 13:15 Бізнес отримав «листи нещастя»: амурські підприємці виявилися повинні мільярд податків 18.04.2017, 10:02

показати ще

1. Наталя Яківна, навіщо бізнесмену «Особистий кабінет платника податків індивідуального підприємця»?
У Приамур'ї вже є ІП, які встигли завести собі кабінет?
3. Як підключити кабінет?
Це довга процедура?
4. Для підприємців, які вже користуються таким кабінетом як фізособи, і бізнесменів з цифровим підписом функціональність сервісу буде якось обмежена?
5. Амурчане взагалі активно користуються кабінетами платників податків?