Реклама
Реклама
Реклама

Передавальний акт та розподільчий баланс при реорганізації

  1. форми реорганізації
  2. Навіщо і коли потрібні передавальний акт і розділовий баланс
  3. Грамотне складання передавального акта для проведення процесу реорганізації при приєднанні
  4. Як скласти передавальний документ при реорганізації шляхом перетворення?
  5. складання балансу
  6. Актуальний зразок для грамотного складання передавального акта
  7. способи реорганізації

реорганізація організації   це припинення, будь-якої діяльності компанії-юр реорганізація організації це припинення, будь-якої діяльності компанії-юр. особи, за яким слід розподіл спадкоємства. Підсумком чого стає чого установа одного або декількох нових юр. осіб.

Передавальний акт являє собою документ, на базі якого в процесі реорганізації всі права належать одній компанії переходять до недавно створеним юридичним особам.

форми реорганізації

На сьогоднішній день передбачені такі   види реорганізації   як: На сьогоднішній день передбачені такі види реорганізації як:

Суть кожної з форм виділяється спеціалізованим зведенням законів, присвячених спеціально для юр. осіб.

Під злиттям слід розуміти припинення діяльності та існування в цілому двох або більше юр. осіб з переходом всіх прав та обов'язків до но відкритої компанії.

Під час поділу відбувається зворотний процес. Юридична особа перестає вести будь-яку діяльність, а всі її права діляться між кількома новими компаніями.

Приєднання - це припинення будь-якої діяльності організації і перехід всіх прав до іншої вже існуючої на даний момент компанії.

Під виділенням мається на увазі, що деякі (не всі) права компанії переходять до знову створилося.

При перетворенні всі права переходять до іншої тільки що з'явилася компанії.

Виходячи з цього, можна зробити висновок, що реорганізація може відбуватися тільки за умови припинення діяльності, будь-якої організації. Тому всі зазначені в законодавствах норми підходять тільки коли припиняють існувати одні організації і створюються нові, причому все це відбувається в один і той же час.

До поняття реорганізації не відносяться випадки, коли права переходять від однієї вже існуючої організації до іншої вже існуючої (або декільком).

Але все-таки подібні випадки іноді можуть бути виправданим кроком при оптимізації робочого бізнес механізму і багато в чому носять загальний характер з реорганізацією.

Навіщо і коли потрібні передавальний акт і розділовий баланс

У роздільному   балансі   і підрядному акті повинна міститися максимально повна інформація про всі існуючі зобов'язання новоствореної компанії по відношенню до кредиторів або боржників, а так само положення про правонаступників У роздільному балансі і підрядному акті повинна міститися максимально повна інформація про всі існуючі зобов'язання новоствореної компанії по відношенню до кредиторів або боржників, а так само положення про правонаступників.

Дані документи повинні бути складені всіма засновниками організації або інстанціями що приймали рішення про необхідність реорганізації. Вони повинні подаватися разом з усіма документами які будуть потрібні для заснування нової юридичної особи.

Якщо передавальний акт або розподільчий баланс не подати разом з іншими документами при заснування нової організації або в них буде відсутній положення про законне переході всіх прав і обов'язків, то в реєстрації нового підприємства може бути відмовлено.

Грамотне складання передавального акта для проведення процесу реорганізації при приєднанні

При проведенні процесу реорганізації фірми при приєднанні організація припиняє будь-яку діяльність відразу при передачі своїх прав При проведенні процесу реорганізації фірми при приєднанні організація припиняє будь-яку діяльність відразу при передачі своїх прав. Рішення про реорганізацію можуть приймати тільки засновники або уповноваженим для цього.

Приєднання може відбуватися тільки між компаніями даної форми реєстрації. Це означає що не припустимо приєднання між ТОВ та ПАТ.

Всі турботи пов'язані з оформленням передавального акта покладаються на компанію, яка піддасться реорганізації.

Яких-небудь серйозних правил складання передавального акта в законодавстві не передбачено. Існує тільки орієнтовна структура.

У підрядному акті обов'язково повинна міститися повна інформація щодо зобов'язань по відношенню до кредиторів. Це також стосується зобов'язань, валить оскарженню. Зазвичай придаткових акт складається загальними стараннями юридичного та бухгалтерського відділів.

У передавальному акті обов'язково має міститися уточнення, щодо   правонаступництва   , Враховуючи, що змінюється вартість майна, склад і припиняються обов'язки і права підприємства, що реорганізується, які можливо пройдуть після складання документа У передавальному акті обов'язково має міститися уточнення, щодо правонаступництва , Враховуючи, що змінюється вартість майна, склад і припиняються обов'язки і права підприємства, що реорганізується, які можливо пройдуть після складання документа.

Як скласти передавальний документ при реорганізації шляхом перетворення?

Не так давно в цивільний кодекс країни були внесені деякі поправки, які дозволили проводити процедуру складання передавального акта набагато швидше і простіше.

Сьогодні перед початком процедури не потрібно бігти до податкової інспекції і повідомляти про це.

Також можна забути про « Віснику державної реєстрації »В якій раніше в таких випадках неодноразово публікувалася ця новина.

І сам передавальний акт після складання не потрібно більше надавати податковій.

складання балансу

Вся процедура реорганізації повинна бути відображена в бухгалтерському звіті Вся процедура реорганізації повинна бути відображена в бухгалтерському звіті. При цьому повинен бути дотриманий ряд умов:

  • При реорганізації за формою виділення або приєднання до іншої компанії до балансу повинно бути прикріплено рішення про необхідність та злагоді на процес від засновників або уповноважених на це органів.
  • При проведенні злиття, перетворення або приєднання потрібна згода відповідних державних органів.

У рішенні про проведення процесу реорганізації потрібно вказати:

  • Чіткі терміни, протягом яких потрібно провести інвентаризацію всього майна;
  • Спосіб оцінки перехідного майна;
  • Порядок, за яким буде формуватися статутний капітал;
  • Порядок, за яким буде відбуватися правонаступництво;
  • Спрямування прибутку;

Актуальний зразок для грамотного складання передавального акта

Перед процедурою необхідно знати про те, що для складання акту не існує одного спеціального бланка для всіх типів. Образно кажучи, весь документ складається у довільній і зручній формі. Головним критерієм є вміст документа. Воно повинно відображати основну мету. А його головною метою є зафіксувати факт переходу прав, включаючи всі обов'язкові від першого реорганізується до наступника.

Не менш важливим критерієм складання акта вважається його твердження усіма сторонами, які прийняли рішення і запустили процедуру реорганізації. Якщо дані обидва правила враховані, то підбирається найбільш зручна структура і форма документа.

Наступні обов'язкові розділи входять в зразок передавального акта при реорганізації:

На самому початку потрібно вказати найменування бланка На самому початку потрібно вказати найменування бланка.

Після вказують місце і дату оформлення.

Після відразу ж пишеться спеціальна фраза, яка доводить факт передачі всіх прав від однієї до іншої фірми. Непотрібно забувати вказувати повні найменування обох фірм з іменами їх керівників, які ставлять свій підпис у документі від імені сторін.

Після необхідно в подробицях перерахувати всі передане майно. Нижче вказати повну вартість майна, якої воно під час складання бланка.

всі суми дебиторского боргу також мають бути вказані.

Не можна забувати і про всі зобов'язання, які передаються наступнику. Зобов'язання можуть бути перед контрагентами, кредиторами, персоналом компанії або бюджетом.

Потім необхідно затвердити документ і вказати це наступним пунктом після таких зобов'язань.

У спеціальний додаток до зразка необхідно внести чіткі записи і списки активів і пасивів фірми. Але робити це потрібно тільки в тому випадку, якщо інформації досить багато.

Також на окремих аркушах необхідно розписати розшифровку вартості майна і боргу. Загальну їх вартість краще вказати в основному бланку. Якщо додаткових додатків до бланку кілька, на них повинна бути посилання на наявність додаткових сторінок які включає в себе документ.

Сам зразок бланка виглядає наступним чином - завантажити .

способи реорганізації

На відео нижче наводяться пояснення про особливості двох можливих способів реорганізації шляхом виділення.

Як скласти передавальний документ при реорганізації шляхом перетворення?