Реклама
Реклама
Реклама

Отримання дозволу на введення об'єкту в експлуатацію

  1. Отримання дозволу на введення об'єкту в експлуатацію в Новосибірську
  2. Що таке введення в експлуатацію об'єкта?
  3. Дозвіл на введення об'єкта в експлуатацію оформляється, коли будівельні роботи завершені, об'єкт...
  4. Візьмемо на себе, законно оформимо і отримаємо для Вас дозвіл на введення в експлуатацію об'єктів...
  5. Дозвіл на введення об'єкта в експлуатацію отримують через 10 днів після перевірки наданих даних!
  6. Ми підготуємо весь необхідний для введення в експлуатацію об'єктів будівництва пакет документів,...
  7. Акт приймання об'єкта
  8. Акт приймання об'єкта є підтвердженням виконання умови договору про капітальне будівництво в повній...
  9. Акт введення об'єкта в експлуатацію
  10. Дозволу на введення об'єкту в експлуатацію
  11. Після введення збудованого об'єкта в експлуатацію - отримання свідоцтва про право власності!
  12. ГК Абажур направляє свою діяльність на те, що максимально спростити і оптимізувати забудовникам проходження...

Отримання дозволу на введення об'єкту в експлуатацію в Новосибірську

Видача потрібного документа, що дозволяє введення об'єкта в експлуатацію - це регламентована російськими законами процедура. Без цього документа реєструючі органи Вам просто не видадуть свідоцтво, яке підтверджує право володіння, а Забудовник не зможе почати експлуатацію споруди. Для того, щоб діяти за законом потрібно грамотно здати будівлю в користування! При ігноруванні цієї вимоги власнику може загрожувати ще й адміністративне покарання.

Що таке введення в експлуатацію об'єкта?

Введення в експлуатацію об'єкта - це набір дій і заходів, які спрямовані на прийняття об'єкта нерухомого майна в експлуатацію з закінченим будівництвом. Надає можливість оформити право довгострокової оренди або власності на завершений об'єкт. Це заключний етап будівництва.

Дозвіл на введення об'єкта в експлуатацію оформляється, коли будівельні роботи завершені, об'єкт готовий до використання за призначенням і можна переходити до оформлення права власності на створену нерухомість.

Документ стверджують там же, де видавалося дозвіл на будівництво за тією ж адресою. Перед тим, як подати заявку в даний орган, необхідно належним чином оформити акт введення в експлуатацію об'єкта. Дана процедура передбачає узгодження, затвердження комунікаційних служб про відповідність інженерних мереж необхідним нормативам. Всі профільні структури надсилають на об'єкт свого представника, який оглядає об'єкт на предмет повноти та правильності підключення інженерного обладнання будівлі, згідно з необхідними нормативами.

Візьмемо на себе, законно оформимо і отримаємо для Вас дозвіл на введення в експлуатацію об'єктів будівництва в Новосибірську!

Для оформлення здачі потрібні документи:

  • заповнений бланк заявки встановленого законом зразка;
  • свідоцтво або орендний договір;
  • схема межування з установленими межами;
  • дозвіл на будівництво ;
  • акт прийому, що видається після запуску інженерних мереж і тестування їх належної роботи;
  • довідка про відповідність технологічним нормативам, з підписами представників інженерних мереж;
  • план із зазначенням інженерних мереж;
  • висновок наглядового державного органу;
  • технічна документація на об'єкт.

Деякі документи з переліку реєструє інстанція може запросити самостійно у відповідних організацій. Необхідний список вимог, що дозволяє здійснити введення в експлуатацію об'єкта капітального будівництва, можна запитати у будь-який юридичної фірми.

Дозвіл на введення об'єкта в експлуатацію отримують через 10 днів після перевірки наданих даних!

У разі невідповідності споруди будь-яким нормам або при вказівці даних, які відрізняються від дійсності, видача дозволу може бути призупинена. У такій ситуації забудовник усуває всі виявлені недоліки, і повторно подає запит.

Ми підготуємо весь необхідний для введення в експлуатацію об'єктів будівництва пакет документів, перевіримо його комплектність і коректність оформлення, подамо пакет в служби Державного будівельного нагляду.

Правила введення об'єкта в експлуатацію

Введення об'єктів в експлуатацію здійснюється в кілька етапів:

  • Робота інспектора Служби державного будівельного нагляду за спеціальними видами робіт (екологи, СЕС, пожежники). Встановлений термін - до усунення зауважень інспекторів.
  • Акт підсумкової перевірки (віза забудовника, генерального підрядника , генерального проектувальника , Офіційного представника Служби).
  • Отримання висновку. Видається через 10 днів після подачі документації в Службу.
  • Дозвіл на введення в експлуатацію. Видається через 10 днів з моменту подачі документів в Службу.

Акт приймання об'єкта

Акт приймання об'єкта - це уніфікована форма, затверджена нормативними актами, обов'язкова для застосування. Однак потрібно враховувати, що багато міністерств (відомства) стверджують спеціальні інструкції і правила про порядок оформлення Акта.

  • Акт складається кількома особами для підтвердження факту приймання об'єкта капітального будівництва.
  • Акт приймання об'єкта складається спеціальною комісією і є додатком до вирішення про введення в експлуатацію об'єкта капітельного будівництва.

До комісії входять:

Акт приймання об'єкта є підтвердженням виконання умови договору про капітальне будівництво в повній мірі.

В Акті має бути позначка про відповідність проекту об'єкта. При відступі від проекту повинна бути позначена причина коригувань, а також ужито підтверджуючі документи.

Акт введення об'єкта в експлуатацію

Акт введення об'єкта в експлуатацію є підтвердженням введення в експлуатацію об'єкта нерухомості.

На підставі Акта приймання об'єкта в експлуатацію оформляється кадастровий паспорт. А також вносяться зміни до реєстру ЕГРП.

  • Акт введення в експлуатацію оформляється на бланку державного зразка. Документ візується головою архітектурного бюро. Текст Акту повинен містити дату перевірки, список членів комісії, повне найменування об'єкта нерухомості.
  • Акт введення в експлуатацію повинен містити підписи усіх осіб, які брали участь в роботі комісії. Склад комісії визначає голова, який розподіляє зони відповідальності між членами, які несуть персональну відповідальність відповідно до компетенції та повноважень.

У разі, якщо Акт введення в експлуатацію не підписується членами комісії, вони повинні скласти висновок з переліком виявлених фактів невідповідності. Замовник, незгідний з доводами комісії, має право подати заяву в суд для оскарження результату. Перевірка об'єкта може проводитися до тих пір, поки всі зауваження не будуть усунуті.

Дозволу на введення об'єкту в експлуатацію

Підготовка пакету документів для отримання Дозволу на введення об'єкту в експлуатацію проходить в кілька етапів:

  • Підписання договору з ДК Абажур на надання послуг.
  • Комплектація пакету необхідних документів для отримання Дозволу на введення об'єкта в експлуатацію.
  • Протягом 7 робочих днів коригування або доповнення пакету документації відповідно до отриманого Висновком для повторного розгляду пакету для подачі (при необхідності).
  • Надання пакету документів в МФЦ.
  • Отримання Дозволу на введення об'єкта в експлуатацію.

Після введення збудованого об'єкта в експлуатацію - отримання свідоцтва про право власності!

Введення в експлуатацію об'єктів будівництва без дозволу незаконний!

девелопер може займатися подачею документів самостійно, витрачаючи багато часу на збір документів і їх затвердження. Можна скористатися організацією, яка не тільки вирішить організаційні питання, а й істотно заощадить час. ГК Абажур надає послуги подібного характеру, надаючи забудовнику повну звільненість від заходів, пов'язаних зі здачею побудованого об'єкта.

ГК Абажур направляє свою діяльність на те, що максимально спростити і оптимізувати забудовникам проходження вищевказаних процедур.

ГРК РФ, Стаття 55 . Видача дозволу на введення об'єкту в експлуатацію. Дозвіл на введення об'єкта в експлуатацію є документ, що засвідчує виконання будівництва, реконструкції об'єкта капітального будівництва в повному обсязі відповідно до дозволу на будівництво, проектної документації, а також відповідність збудованого, реконструйованого об'єкта капітального будівництва вимогам до будівництва, реконструкції об'єкта капітального будівництва, встановленим на дату видачі представленого для отримання дозволу на будівництво містобудівного лана земельної ділянки, дозволеному використанню земельної ділянки або у разі будівництва, реконструкції лінійного об'єкта проекту планування території та проекту межування території, а також обмеженням, встановленим відповідно до земельного та іншим законодавством Російської Федерації.

Що таке введення в експлуатацію об'єкта?