Реклама
Реклама
Реклама

Акт про непрожіваніі в квартирі за місцем прописки: зразок

  1. Основні правила
  2. шаблон документа
  3. На якій підставі складається
  4. Про фіктивної прописку

Акт про непрожіваніі за місцем реєстрації є офіційним документом, в якому фіксується підтвердження того факту, що певний громадянин дійсно за вказаною адресою не проживає. Такий документ необхідний для подання його в будь-які органи, наприклад, при оформленні субсидії або в суд при вирішенні конфліктів, примусове виселення.

За структурою і змістом акт про непрожіваніі в квартирі або приватному будинку посилається на судову практику, так як саме там використовується найчастіше. Так, наприклад, власник житлового приміщення вправі звернутися з позовом на виселення мешканця, який давно живе за іншою адресою і не бере участі в утриманні і оплаті майна.

Хоч би яка була причина, по якій необхідно підтвердити, що людина дійсно не живе в приміщенні, одних слів буде недостатньо Хоч би яка була причина, по якій необхідно підтвердити, що людина дійсно не живе в приміщенні, одних слів буде недостатньо. Для складання акта про непрожіваніі необхідно знати деякі нюанси, щоб не витрачати час і сили даремно. В особливо складних і заплутаних ситуаціях найкраще відразу звернутися до юриста, практикуючому в даній сфері, щоб як мінімум отримати грамотну консультацію. Вирішивши зайнятися процесом самостійно, слід розуміти, що, як і в якій послідовності робити, тверезо оцінюючи перспективи і ризики.

Основні правила

Складання безпосередньо акту про непрожіваніі фізичної особи обов'язковий пункт при подачі будь-якої скарги чи заяви, де цей фактор має вагоме значення. Оформляється такий документ у присутності комісії. Склад такої включає в себе:

У складі комісії можуть бути деякі зміни, в залежності від того, які індивідуальні обставини справи. Однак важливо, щоб на кожному примірнику стояли особисті підписи кожного члена комісії. У разі, коли хто-небудь з них відмовляється підписувати акт про непрожіваніі за місцем прописки, це необхідно зафіксувати документально з обґрунтуванням причини.

Російським законодавством ні раніше, ні в 2017 року не затверджений уніфікований бланк акту. У такого документа довільна форма, проте, до нього застосовні певні вимоги щодо розміщення реквізитів і обов'язкової інформації. При порушенні цих вимог, а також правових норм, документ буде вважатися недійсним.

шаблон документа

Приклад заповнення акта про непрожіваніі за місцем прописки і зразок такого можна побачити нижче:

АКТ Про непрожіваніі ЛЮДИНИ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ

(дата складання) (найменування населеного пункту)

Комісія в складі: (за списком зафіксувати прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані кожного учасника)

склала даний акт про те, що в квартирі (в будинку) за адресою (вказати повну адресу місця розташування) зареєстрований громадянин (вписати його дані), фактично за вказаною адресою який не проживає. Особистих речей даного фізичної особи, ознак його перебування виявлено не було.

Справжню адресу перебування громадянина (знову вписуємо дані не проживає особи) невідомий (якщо відомий - вказати повністю).

При необхідності фіксуються додаткові відомості.

Підписи кожного члена комісії.

Скласти акт про непрожіваніі можна самостійно або взявши бланк в ЖЕК за місцем реєстрації Скласти акт про непрожіваніі можна самостійно або взявши бланк в ЖЕК за місцем реєстрації. Крім того, маючи доступ до інтернету, можна скачати акт про непрожіваніі з практично будь-якого юридичного порталу, вносячи свої корективи. Від сусідів, які є членами комісії, потрібно, щоб свої паспортні дані вони вписували власноруч.

На якій підставі складається

Акт про фактичну відсутність людини за місцем його прописки стає підставою для його виселення. Поважними доказами для подібної дії може служити піврічна несплата за комунальні платежі (при цьому зацікавленої людина зобов'язана надати квитанції про те, що всю суму платежів він платив самостійно).

При цьому слід враховувати, що якщо ситуація конфліктна і фізична особа не бажає, щоб його зняли з реєстрації, він може зі свого боку скласти навпаки акт про проживання, готуючи докази цього факту При цьому слід враховувати, що якщо ситуація конфліктна і фізична особа не бажає, щоб його зняли з реєстрації, він може зі свого боку скласти навпаки акт про проживання, готуючи докази цього факту. Залежно від ситуації, вихід можна знайти, так чи інакше. Наприклад, вимагати виселення небажаного мешканця на підставі регулярного хуліганства, порушення режиму тиші, користування житлом не за призначенням, порушення санітарних норм, неможливість подальшого спільного проживання, що важливо підтвердити також показаннями сусідів.

Заява на зняття людини з реєстраційного обліку за місцем проживання може бути подано і на близького родича, і на громадянина, з яким родинні зв'язки обірвані (стандартно подружній розлучення, виселення родичів колишнього чоловіка і його самого).

Про фіктивної прописку

Перед тим як скласти акт, обов'язково варто чітко визначити, для чого це необхідно і які будуть наслідки. Якщо виявиться, що документ на які не проживають оформляється внаслідок фіктивної прописки , Відповідальність доведеться нести найбільше саме власнику житла. Такі ситуації найчастіше спливають з ініціативи сусідів, які знаходяться в конфлікті з відповідачем.

Заходи відповідальності:

Введення кримінальної відповідальності відбулося порівняно недавно. Дану норму стали застосовувати для зменшення числа недійсною реєстрації, якої люди користуються досить часто. Саме тому, до того як написати якусь скаргу, має сенс проконсультуватися з досвідченим фахівцем в юридичній галузі.