Реклама
Реклама
Реклама

Акт прийому-передачі до договору купівлі-продажу

  1. Акт прийому-передачі до договору купівлі-продажу: зразок
  2. Акт прийому-передачі до договору купівлі-продажу: бланк
  3. Акт прийому-передачі до договору купівлі-продажу квартири

Угода купівлі-продажу є однією з найбільш поширених домовленостей, укладених громадянами у вигляді окремого письмового договору в сфері нерухомості, на території всієї держави.

Оформлення таких угод має на увазі присутність цілого списку особливостей, характерних саме для цього виду, якщо проводити безпосереднє порівняння з іншими різновидами угод.

За якими правилами складається акт

Оформляється такий акт як доповнення до основної угоди купівлі-продажу об'єкта нерухомості. На умовах укладеного між сторонами документа, з метою виконання прийнятих на себе зобов'язань в рамках домовленості про купівлю-продаж, один з учасників угоди передає у володіння другому учаснику певний заздалегідь об'єкт нерухомості, в свою чергу, приймаюча сторона виплачує продавцю договірну вартість (чітко позначену в угоді ціну, виставлену за об'єкт нерухомості).

Оформляється акт у звичайному письмовому вигляді, для цього складається конкретний документ. Кількість примірників має точно відповідати кількості учасників угоди, щоб кожному дісталося по одному екземпляру.

Крім того, один з примірників покладається органу федеральної служби держреєстрації, кадастру і картографії, розташованому в місці розташування об'єкта нерухомості.

Якщо на цьому наполягають учасники угоди, такий документ, як акт прийому-передачі нерухомості, може засвідчуватися в нотаріальній конторі, що не є обов'язковою процедурою.

Процес обов'язкової реєстрації документації

Чинне законодавство говорить про те, що угода про купівлю-продаж має пройти процедуру обов'язкової держреєстрації.

Крім реєстрації угоди купівлі-продажу, компетентні органи також здійснюють реєстрацію факту переходу права власності від однієї сторони (продавця) до іншої сторони (покупцеві).

Реєструють подібний перехід права володіння нерухомістю, грунтуючись на документальному підтвердженні фактичного переходу об'єкта до нового власника, який оформляється у вигляді акта певного формату.

Як тільки сторони підписали такий акт, покупець набуває статусу повноправного власника нерухомості, таким чином, у нього з'являється повний набір обов'язків і прав, пов'язаних з володінням нерухомістю, як у нового власника.

Які моменти позначаються в акті

У цьому документі, що свідчить про перехід права володіння майном, повинні бути відображені такі відомості:

  • прізвище / ім'я / по батькові кожного учасника угоди;
  • нумерація кадастрова / умовна;
  • адреса розташування об'єкта нерухомості;
  • величина площі;
  • поточний технічний стан, в якому знаходиться об'єкт;
  • приведення зауважень тієї чи іншої сторони, що стосуються переданого об'єкта, які були висловлені в ході процедури його передачі.

Якщо сторони домовилися, акт може бути підшиті до угоди купівлі-продажу. Чинним законодавством не забороняється, щоб акт прийому-передачі нерухомості підписувати не безпосередньо учасниками договору, а через їх представників.

В даному випадку, якщо продавцем / покупцем нерухомості в угоді представлені фізичні особи, то закріплення повноважень їх представників повинно відбуватися за допомогою завірення довіреності через нотаріуса. Тільки так цей документ буде вважатися дійсним.

За якими правилами використовується довіреність

Слід розуміти, що будь-які повноваження, передані в установленому порядку представнику через складену на його ім'я довіреність, можуть відгукуватися при прийнятті такого рішення довірителем.

Саме з цієї причини не буде зайвим, до того моменту, як буде підписаний акт, провести перевірку повноважень представника, просто зателефонувавши довірителю або ж зв'язавшись з нотаріус, який посвідчує пред'явлену представником довіреність.

У складеному акті учасники угоди можуть позначити, що кошти в рамках укладеної угоди виплачені до моменту проведення офіційної реєстрації угоди, а також реєстрації переходу до покупця права власності на майно, або позначений окремий порядок внесення плати за реалізований об'єкт нерухомості, якщо виплата здійснюється після здійснення переходу до покупця права володіння і підписання сторонами акту.

Якщо в момент передачі об'єкта нерухомості за договором присутні свідки, не зайвим буде позначити відомості про них, особливо, в разі, якщо в процесі передачі учасники мають ряд питань, що стосуються фактичного стану переданого об'єкта нерухомості, або ж коли його фактичний технічний стан певним чином не збігається з позначеним в умовах договору купівлі-продажу.

Дорогі читачіДорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!

Акт прийому-передачі до договору купівлі-продажу: зразок

зразок акту тут.

АКТ ПРИЙОМУ-ПЕРЕДАЧІ

до договору купівлі-продажу №732 / 13 від «01» грудня 2016 р

Місто Санкт-Петербург «03» грудня 2016 р

Я, громадянин Російської Федерації, Петровський Павло Вікторович, «11» квітня 1972 року народження, місце народження: м Санкт-Петербург, стать чоловіча, паспорт серії 37 83 №838837, виданий Кіровським УВС м Санкт-Петербург, код підрозділу 736- 812, зареєстрований за адресою: м Санкт-Петербург, вул. Бухарестська, 81 кв.18, іменований надалі «Продавець», з одного боку, і громадянин Російської Федерації громадянин Російської Федерації, Колодьянов Ігор Федорович, «27» листопада 1967 року народження, місце народження: м Нижньовартовськ, стать чоловіча, паспорт 37 84 №837791, виданий Ленінським УВС м Нижньовартовськ, код підрозділу 737-917, зареєстрований за адресою: м Нижньовартовськ, вул. 8-го Березня, 38 кв.18, іменований надалі «Покупець», з іншої сторони уклали даний передавальний акт про наступне:

  1. На виконання Договору купівлі-продажу нерухомого майна № 732/13 від «01» грудня 2016 р Продавець передає, а Покупець приймає іменовані надалі «Нерухомим майном» нежитлові приміщення другого поверху, номери на поверховому плані №73,74,75,76 , 77,78,79,80, що знаходиться за адресою: місто Санкт-Петербург, Кіровський район, вулиця Леніна, будинок 129 (сто двадцять дев'ять), загальною відчужуваної площею 1300 (одна тисяча триста) квадратних метрів.
  2. Кількісні та якісні характеристики Нерухомого майна вказані згідно Кадастрового паспорта на нежитлові приміщення, складеного станом на 01 вересня 2016 року виданим Центральний БТІ м Санкт-Петербург, кадастровий номер 38: 83: 9377239: 8018.
  3. Покупець повністю виконав свої обов'язки по оплаті ціни Нерухомого майна відповідно до умов Договору купівлі-продажу нерухомого майна №732 / 13 від «01» грудня 2016 року. Продавець отримав суму в розмірі 105300000 (сто п'ять мільйонів триста тисяч) рублів РФ повністю, до Покупця будь-яких претензій не мають.
  4. Нерухоме майно відповідає умовам Договору купівлі-продажу нерухомого майна №732 / 13 від «01» грудня 2016 року. Покупець не має претензій до Продавця за кількісними і якісними характеристиками Нерухомого майна.
  5. Цей акт складений в трьох примірниках, по одному для кожної сторони і один для органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним. Всі три екземпляри передавального акта мають однакову юридичну силу.

Підписи сторін:

Продавець ________________ П.В. Петровський

Покупець ______________ І.Ф.. Колодьянов

Акт прийому-передачі до договору купівлі-продажу: бланк

бланк акта тут.

АКТ ПРИЙОМУ-ПЕРЕДАЧІ

до договору купівлі-продажу № ___ від «__» ________ 20__ р

Місто _____________________________

«__» ________ 20__р.

Я, громадянин Російської Федерації, ПІБ, «__» _________ ______ року народження, місце народження: ______________________, підлогу ___________, паспорт ____________, виданий _________ р ________________________, код підрозділу _________, зареєстрований за адресою: _______________, іменований надалі «Продавець», з одного боку,

і громадянин Російської Федерації громадянин Російської Федерації, ПІБ, «__» _________ ______ року народження, місце народження: ______________________, підлогу ___________, паспорт ____________, виданий _________ р ________________________, код підрозділу _________, зареєстрований за адресою: _______________, іменований надалі «Покупець », з іншої сторони уклали настоящійпередаточний акт про наступне:

  1. На виконання Договору купівлі-продажу нерухомого майна № ___ від «__» _______ 2013 р Продавець передає, а Покупець приймає іменовані надалі «Нерухомим майном» нежитлові приміщення _____ поверху, номери на поверховому плані ______, що знаходиться за адресою: місто ___________, _____ район , вулиця _______, будинок ____ (_______), загальною відчужуваної площею ____ (_____________________________) квадратних метрів.
  2. Кількісні та якісні характеристики Нерухомого майна вказані згідно Кадастрового паспорта на нежитлові приміщення, складеного станом на ______ року виданим ____________________, кадастровий номер _____________.
  3. Покупець повністю виконав свої обов'язки по оплаті ціни Нерухомого майна відповідно до умов Договору купівлі-продажу нерухомого майна № ___ від «___» _________ 20__ року. Продавець отримав суму в розмірі ________ (____________) гривень РФ повністю, до Покупця будь-яких претензій не мають.
  4. Нерухоме майно відповідає умовам Договору купівлі-продажу нерухомого майна № ___ від «___» _________ 20__ року. Покупець не має претензій до Продавця за кількісними і якісними характеристиками Нерухомого майна.
  5. Цей акт складений в трьох примірниках, по одному для кожної сторони і один для органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним. Всі три екземпляри передавального акта мають однакову юридичну силу.

Підписи сторін:

Продавець ________________

покупець ______________

Акт прийому-передачі до договору купівлі-продажу квартири

бланк акта тут.

ПЕРЕДАВАЛЬНИЙ АКТ

Місто Москва

___________________________ дві тисячі ________________ року

Ми, гр. РФ ___________________________________________, __ _________ 19__ року народження, паспорт громадянина РФ __ __ _________, виданий паспортним столом № _ ОВС ________________________ УВС ____ МІСТА МОСКВИ, __ ________ 200_ року, код підрозділу _________, зареєстрований за адресою: місто _________, вулиця _________________ будинок _, квартира ___, іменований надалі «Продавець», з одного боку,

і гр. РФ _________________________, __ __________ 19__ року народження, паспорт громадянина РФ __ __ _________, виданий ВІДДІЛЕННЯМ ПО РАЙОНУ ________________ ОУФМС РОСІЇ ПО МІСТУ ___________________ __ __________ 200_ року, код підрозділу ________________, зареєстрована за адресою: місто __________, вулиця ______________ будинок __, квартира ___, іменована надалі «Покупець», з іншого боку, відповідно до ст. 556 ГК РФ, склали цей Передавальний акт про наступне:

«Продавець» відповідно до договору купівлі-продажу від __ _________ 200_ року, продав «Покупцеві» 1/2 (одну другу) частку в праві спільної часткової власності на квартиру, що знаходиться за адресою: МІСТО ________, ____________ ВУЛИЦЯ, БУДИНОК __, СТР . __, квартира № __, умовний номер: ______________. Зазначена квартира складається з _____________ житлових кімнат, має загальну площею _________ (______________________) кв.м., в тому числі житлову площу ____ (______________________) кв.м.

За цим актом «Продавець» передав «Покупцеві» вищеназване нерухоме майно в якісному стані, як воно є на день підписання цього акта.

Квартира передана в придатному для житла стані, не обтяжена заборгованістю по комунальним і податковим платежам, оплаті за електроенергію.

«Покупець» прийняв від «Продавця» вищеназване нерухоме майно в такому вигляді, в якому воно є на день підписання цього акта, і оплатив «Продавцю» вартість переданого нерухомого майна в повній сумі.

Цим актом кожна зі сторін за договором підтверджує, що зобов'язання сторін виконані, розрахунок зроблений повністю, у сторін немає один до одного претензій по суті договору.

Справжній передавальний акт складений і підписаний у трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної зі сторін, третій для зберігання в справах управлінні Федеральної реєстраційної служби по місту Москві.

ПІДПИСИ СТОРІН:

Продавець ________________

покупець ______________

Дорогі читачіДорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!