Реклама
Реклама
Реклама

Як скласти акт про затоплення квартири (зразок) - Крим. Юридичне бюро Волгузов

  1. Коли може знадобитися зразок акт про затоплення квартири?
  2. як скласти акт про затоплення квартири?
  3. зразок акту про затоплення квартири
  4. зразок

Зразок акту про затоплення квартири може знадобитися будь-якому жителю багатоквартирного будинку Зразок акту про затоплення квартири може знадобитися будь-якому жителю багатоквартирного будинку. Адже переважна кількість росіян проживає саме в таких будинках, і рано чи пізно будь-який з них ризикує зіткнутися з цією неприємністю.

Коли може знадобитися зразок акт про затоплення квартири?

Якщо ви і ваша квартира постраждали від потопу, вимкніть електрику, щоб уникнути замикання проводки, з'ясуйте причини аварії і як можна швидше зробіть заходи щодо їх усунення. А ось що стосується усунення наслідків «лиха», то з цим поспішати не слід.

Причин затоки може бути кілька, але частіше доводиться стикатися з тим, що він трапляється з вини сусідів. Для початку можна запросити їх до себе, щоб вони могли переконатися в заподіяній шкоді, і спробувати домовитися з ними полюбовно - цілком ймовірно, що вони погодяться добровільно відшкодувати завдані збитки. Однак, на жаль, подібне трапляється не так часто, як хотілося б. І якщо цього не відбувається - тоді вам пряма дорога до суду.

як скласти акт про затоплення квартири?

При зверненні до судових інстанцій для вирішення спору про відшкодування шкоди, завданої потопом, до позовної заяви необхідно додати акт про затоплення. Даний документ складається в присутності свідків і завіряється в тому числі їх підписами. Дуже бажано відразу ж залучити до вирішення проблеми і кваліфікованого юриста. Якщо ж дотримання цієї умови неможливо, тоді потрібно зафіксувати затоплення і зайнятися збором доказів події (показання свідків, фото, відео і т. П.).

При складанні акта в ньому крім документальної фіксації самого факту затоплення необхідно вказати також причину і її зв'язок з ушкодженнями, заподіяними вашому майну. Далі слід позначити винного і пропоновані до нього вимоги.

зразок акту про затоплення квартири

Акт про затоплення квартири не має строго встановленої форми, але ми наведемо зразок даного документа, на який можна орієнтуватися в випадках, коли така біда торкнеться особисто вас.

Складається акт комісією, до складу якої входять:

  • потерпілий (власник затопленого житлового приміщення);
  • винуватець затоплення;
  • представники КК, ТСЖ, ЖЕУ або інших подібних організацій (бажано - з числа керівного складу та технічних фахівців).

Важливо: навіть якщо ви виявили затоплення не відразу, зважаючи на свій відсутності, акт скласти все одно необхідно.

зразок

АКТ

Комісією у складі: Андрєєва С.А. - голова ТСЖ, Соколов Ю.П. - слюсар-сантехнік ТСЖ, Доценко В.Д. - власник квартири (перераховуються всі присутні),

проведено огляд квартири, розташованої за адресою: м Кіров, вул. Радянська, д. 12, кв. 25.

На момент обстеження житлового приміщення зафіксовані пошкодження: (детальне перерахування ушкоджень).

Затоплення квартири імовірно сталося (вказується причина події і дата).

Дата складання акта: (вказується дата).

Далі проставляються підписи всіх членів комісії. Якщо хтось із них відмовляється, то цей факт слід відобразити в акті окремо - так само як і розбіжності з тих чи інших питань, якщо такі виникають.

джерело: народний Советнік'

Юридичне бюро «Волгузов» пропонує наступні послуги в Криму: кадастрові роботи на земельних ділянках, будинках або в приміщеннях замовника + виготовлення межових і технічних планів, ми супроводжуємо документи в відповідних органах державної влади, забезпечуючи своєчасність їх проходження, а також представляємо інтереси замовника в Республіці Крим, забезпечуючи своєчасність видачі документів. Введення в експлуатацію будинків, будівель і споруд, виготовлення технічного плану приміщення

Звертайтеся до професійних юристів в Ялті, Сімферополі та Севастополі!

Коли може знадобитися зразок акт про затоплення квартири?
К скласти акт про затоплення квартири?
Коли може знадобитися зразок акт про затоплення квартири?
К скласти акт про затоплення квартири?