Реклама
Реклама
Реклама

Як підтвердити факт непроживання громадянина за місцем прописки ?. Обговорення на LiveInternet

  1. Як правильно оформити документ
  2. Хто складає акт про непрожіваніі в квартирі
  3. Підстави для складання акта
  4. Де можна скачати зразок документа
  5. Що вказується в акті
  6. Приблизний зміст акта про непрожіваніі
  7. Складання акту дільничним

Місце прописки громадянина не означає, що він проживає в даному приміщенні. На це є багато причин. Наприклад, наявність нерухомого житлового майна в інших містах. Місце прописки громадянина не означає, що він проживає в даному приміщенні

Як правильно оформити документ

Правила складання документа:

  1. Оформляється акт у письмовому вигляді;
  2. Використання інформації, що порушує норми, які не дозволяється;
  3. При наявності членів комісії складається документ. До її складу входять співробітники керуючої компанії і комунальної сфери. У тому випадку, коли огляд проводять представники третьої сторони, складається акт проведених робіт;
  4. Якщо справа розбирається в суді, то залучаються всі беруть участь;
  5. Власник присутній під час огляду;
  6. У бланку цілком можливо відображення додаткових відомостей, або пояснення учасників огляду;
  7. Якщо відмовляються підписувати документ, в нього заноситься позначка;
  8. Прикладають папери, що мають відношення до даної проблеми або копії.

Як скласти акт?

Хто складає акт про непрожіваніі в квартирі

Співробітники житлової керуючої компанії, мешканцям будинку, дільничний або працівники відділу реєстрації поліції, фахівці житлових комунальних служб можуть скласти даний акт.

Також існують спеціальні житлові компанії, які допомагають скласти документ такого виду. Бувають випадки, коли його оформляє власник квартири, наймодавець, пристав-виконавець у рамках судової справи.

Підстави для складання акта

Цей документ знадобиться для вирішення різних питань. Наприклад, щоб люди, які орендують дане приміщення, були виселені, в тому випадку якщо оренда приміщення оформлена незаконним способом; якщо потрібно виселити людину, не збирає повертатися на місце прописки.

Якщо громадянин не проживає за місцем прописки, то відповідно оплата за комунальні послуги їм не проводиться і розподіляється між іншими мешканцями, що призводить до невдоволення від сусідів, які мають право самостійно скласти папір.

До наслідків складеного акта належить зняття громадянина з реєстраційного обліку, якщо термін немешкання становить понад півроку, шляхом подання позову до суду, «Про визнання таким, що втратив право на житло» ст.64 Житлового кодексу РФ.

Як скласти акт про непрожіваніі, дивіться в цьому відео:

Де можна скачати зразок документа

Перевірку проводять після надходження скарги на те, що власник не проживає за місцем постійної прописки. Скаржитися треба відповідно до законодавчих норм, інакше перевірка проводитися не буде. Документ про непрожіваніі людини у власному житлі складається в присутності сусідів, дільничного. Зразок акту, можна скачати нижче.

Що вказується в акті

  1. Дата. Визначається, коли людина перестала проживати в квартирі - не менше 6 місяців;
  2. Сусіди з паспортами підтверджують даний факт;
  3. Підпис дільничного;
  4. На завершення направляються в паспортний стіл, щоб підтвердити правильність відомостей паспорта і прописку сусідів.

Чим загрожує проживання не за місцем прописки

В даний час покарання у вигляді штрафу 2-3 тисячі рублів. Ситуація, коли людина звільняється від відповідальності. Проживання в квартирі особи без реєстрації, але має прописку за іншою адресою в цьому населеному пункті або іншому, що знаходиться в даному регіоні.

Приблизний зміст акта про непрожіваніі

Зразковий вид виглядає наступним чином:

Назва «Акт про непрожіваніі за місцем прописки».

До комісії входять:

  • «Місце проживання сусіда першого і його особисті дані»
  • «Адреса проживання сусіда другого і його ПІБ»
  • «Звідки сусіда третього і його особисті дані»

Перераховані особи проживають в будинку № (вказують точну адресу будинку), склали акт про наступне. Був проведений огляд мешканцями квартири порушника (точна адреса) на підставі законодавчих норм житлового та цивільного права з ініціативи проживає в цьому будинку людини.

На підставі огляду житлового приміщення (вказується точна адреса квартири) зафіксовано факт відсутності власника і непроживання його за даною адресою протягом тривалого часу. У приміщення не виявлені речі особистого користування та інші ознаки, що вказують на фактичне проживання громадянина за даною адресою.

Акт був оформлений «дата» далі вказується точний час і адресу. Нижче підписи всіх беруть участь в огляді сусідів.

Нижче підписи всіх беруть участь в огляді сусідів

Приклад акту.

Цей вид документа складається виключно в письмовому вигляді. Особливих вимог по оформленню не існує. Умова - в акті не повинна міститися інформація, яка суперечить нормам.

Акт складається комісією, а не однією людиною. Залучаються співробітники керуючої організації, наявність їх підписів в бланку також необхідно.

У тому випадку, якщо справа в подальшому буде розглядатися в судовому процесі, то всім учасникам комісії і особам, які зацікавлені в цьому питанні, необхідно буде приймати участь в засіданні.

Без присутності власника приміщення проведення перевірки незаконно. При огляді замість господаря може бути присутнім законний його представник з нотаріально оформленим дорученням.

Складання акту дільничним

За формою схожий на попередній. У заголовку пишуть «АКТ про непрожіваніі», далі прописується ділянку, в якому оформляється бланк, і особисті дані самого становить, тобто дільничного - ПІБ, місце роботи, звання, дані паспорта.Затем прописується, що документ був складений за особистим зверненням громадянина ( заяву із зазначенням всіх даних).

Далі в акті прописується, що при огляді даної квартири (точна адреса) було виявлено, що громадянин (особисті дані власника) в даному житловому приміщенні не проживає тривалий час, речей особистого користування не виявлено.

Про те, де перебуває власник житла в даний час, невідомо. Перший варіант акту скласти легше і простіше, так як людина самостійно пише довільний текст, дотримуючись загальних правил, далі передає сусідам для підпису і вказівки особистих даних. Після написання акт залишається підтвердити.

Таким чином, акт про непрожіваніі громадянина за місцем прописки вимагає ретельної підготовки. Необхідно заручитися підтримкою з боку інших мешканців даного будинку, сусідів. Даний документ може виписати громадянина з житлового приміщення, в якому він більше не проживає.
джерело: https://zakon.temaretik.com/1243965567211932605/ka...grazhdanina-po-mestu-propiski/

Як скласти акт?