Реклама
Реклама
Реклама

Розірвання шлюбу, розлучення. Шлюбний договір.

  1. Розірвання шлюбу через суд
  2. Розподіл майна при розірванні шлюбу. Шлюбний договір

Отримати консультацію за шлюбним договором і складання позовної заяви щодо розірвання шлюбу (розлучення) можна за телефонами + 7-918 -106-00-99 і + 7-8622-353-355 або відвідавши наш офіс в Сочі.

Механізм процедури розірвання шлюбу описаний в Сімейному кодексі РФ. Розлучення може проводитися як в адміністративному, так і в судовому порядку - за допомогою органів ЗАГС, або за рішенням суду. Якщо у сторін є які-небудь майнові претензії один до одного, а шлюбний договір не був складений, справа також направляється в суд.

  • обоє згодні на розлучення, що підтверджується заявою встановленої форми;
  • пара не має спільних дітей (якщо в родині виховувався дитина від попереднього шлюбу дружини або чоловіка, розлучення також може бути проведений без судового розгляду);
  • обоє дотримуються необхідні процедури, які не ухиляються від відвідування органів ЗАГС.

В окремих випадках шлюб може бути розірваний за заявою одного з подружжя, незважаючи на наявність у пари неповнолітніх дітей. Якщо один із подружжя за рішенням суду визнаний зниклим безвісти або недієздатним або якщо відбуває термін (3 роки і більше) за вчинення злочину.

Розірвання шлюбу через суд

Якщо один з подружжя проти розлучення, ухиляється від подачі заяви, а також при наявності у пари неповнолітніх дітей обов'язково розірвання шлюбу   в судовому порядку Якщо один з подружжя проти розлучення, ухиляється від подачі заяви, а також при наявності у пари неповнолітніх дітей обов'язково розірвання шлюбу в судовому порядку . У цьому випадку ініціатор розлучення (позивач) подає позовну заяву до суду. Із заявою слід звертатися в судові інстанції за місцем проживання відповідача, але, якщо позивач виховує дитину, хворий, проживає далеко від відповідача і не має можливості приїхати, то може звернутися до суду за своїм місцем проживання.

Термін розгляду справи може доходити до трьох місяців, якщо суд визнає, що доцільно надання подружжю можливості помиритися. Навіть якщо обоє з подружжя згодні на розлучення, їм буде надано місячний термін, щоб утвердитися в своєму рішенні. Це зроблено для того, щоб виключити необдумані дії, вжиті під час сварки. Оскільки у суду немає права відмовити в розлученні, то, після закінчення зазначеного терміну, подружжя будуть розведені.

Розподіл майна при розірванні шлюбу. Шлюбний договір

Незалежно від того, яким чином відбувається розірвання шлюбу, будь-які майнові суперечки ( розподіл майна , визначення розміру аліментів і т.п.) вирішуються в судовому порядку. Якщо до або в період шлюбу пара склала шлюбний договір, то майно розподіляється відповідно до положень цього документа.

Фахівці компанії «Ваш юрист» допоможуть підготувати документи і захистити ваші інтереси при розлученні, в процесі розглядів з приводу поділу майна, при вирішенні питань про те, з ким із батьків будуть проживати діти.