Реклама
Реклама
Реклама

БЕЗКОШТОВНІ АДВОКАТИ ВІД ДЕРЖАВИ скласти конкуренцію приватного адвоката & Статті & Адвокатско-консалтингове бюро

БЕЗКОШТОВНІ АДВОКАТИ ВІД ДЕРЖАВИ скласти конкуренцію приватного адвоката БЕЗКОШТОВНІ АДВОКАТИ ВІД ДЕРЖАВИ скласти конкуренцію приватного адвоката    З 01

З 01.01.2013 року адвокати, внесені до реєстру адвокатів для надання безоплатної правової допомоги в рамках державної програми вдосконалення правоохоронної та правозахисної систем, почнуть надавати послуги для всіх затриманих осіб, а також інших суб'єктів кримінального права і права про адміністративні правопорушення. Надалі планується фінансування державою такої безкоштовної допомоги і по цивільним, а також адміністративних справах в порядку КАСУ.

Фактично ті адвокати, які внесені до реєстрів і уклали договори з центрами безоплатної вторинної правової допомоги будуть на перший погляд перебувати в кращих умовах, ніж всі інші адвокати.

По-перше, вони гарантовано матимуть роботу і забезпечену гарантіями держави, а також міжнародних благодійних фондів оплату. При інтенсивній роботі можна розраховуватися на пристойні гонорари, особливо у віддалених районах. Звичайно розміри гонорарів далекі від бажаних і авторитетні адвокати можуть включитися в цю роботу тільки розглядаючи це як громадське навантаження.

По-друге, вони першими будуть спілкуватися із затриманими та заарештованими особами, як у кримінальних справах, так і у справах про адміністративні правопорушення. Це дає їм можливість прямого спілкування з усіма категоріями потенційних клієнтів і розширення своєї впізнаваності в районі діяльності. Звичайно, це актуально для початківців адвокатів. Всім відомо, що особи, які цінують свій час і свободою звертаються до перевірених адвокатам і щедро оплачують їх роботу, отримуючи від послений максимум віддачі.

По-третє, тісний робота з усіма підрозділами правоохоронних органів і судами, які відтепер будуть залежати від даних адвокатів, тому що не зможуть допитати жодного затриманого без цих адвокатів. Говорячи відверто, затримані в більшості випадків не знають своїх прав, або самі йдуть на вмовляння міліціонерів і починають давати показання. Такі зловживання співробітниками оперативних та слідчих підрозділів не рідкісні, і абсолютно залишаються безкарними з боку прокуратури і слідчих суддів, що покривають це беззаконня. Такий правовий нігілізм з боку правоохоронців робить безкоштовних адвокатів "німими пособниками" порушень прав на захист, адже такі адвокати мають багато справ у виробництві і не можуть дозволити собі приділити весь час кільком клієнтам, постійно беручи участь в оскарженні дій сторони звинувачення, адже коофіціентние доплати за такі дії ледь можуть покрити транспортні витрати.

По-четверте, у своїй діяльності ці адвокати можуть розраховувати на допомогу центрів правової допомоги і навіть корцентра при Міністерстві юстиції України, вважаючи себе частиною державного механізму. Ця допомога звичайно в основному формальна і з точки зору закону не зовсім легальна, адже між адвокатами і Центрами встановлюються договірні відносини і держава не має право втручатися в процес надання правової допомоги.

По-п'яте, вони будуть перебувати в більш конкурентно вигідних умовах, так як при такій системі клієнтів у платних адвокатів стане набагато менше. Адже навіщо платити такому ж адвокату, якщо можна при відсутності офіційних доходів (таких у нас багато) або затримання користуватися послугами оплачуваної державою такого ж приватного адвоката. Але тут є і зворотна сторона медалі. Звичайно, платоспроможні клієнти будуть наймати платних і авторитетних адвокатів, до того ж гонорари останніх будуть збільшені, адже велика частина адвокатів будуть зайняті наданням послуг за договорами з Центрами, що робить ринок менш конкурентним.

По-шосте, - ці адвокати отримають можливість безкоштовно відвідувати заходи щодо підвищення їх кваліфікації, це абсолютно позитивний момент в реаліях нашої адвокатури. Це має значення для адвокатів, які не можуть собі дозволити бути членами юридичних спільнот, таких як наприклад Асоціація адвокатів України або Асоціація правників України.

Звичайно, перебої в умовах такої конкуренції не торкнутися досвідчених і добре стоять на ногах адвокатів, які мають своїх постійних клієнтів. Кожна людина, що потребує правової допомоги, робить свій вибір і сам відповідає за нього, тільки він решіт хто буде платити його адвокату держава або він сам. Але як всім відомо, хто платить, той і музику замовляє.

© Якщо джерело не вказано, то авторське право належить сайту donadvocat.com , Пряме посилання на який обов'язкове при копіюванні або використанні будь-яких його матеріалів

ПРЕДСТАВНИЦТВО В ДЕРЖАВНИХ ОРГАНАХ і СУДАХ:

(Кабінет міністрів, прокуратура, МВС, податкова, МЗС, посольства, всі судові інстанції, ЄСПЛ)

МІЖНАРОДНИЙ КОНСАЛТИНГ (ІНВЕСТИЦІЇ, ЕКСПОРТ І ІМПОРТ, ІММІГРАЦІЯ БІЗНЕСУ ТА ГРОМАДЯН):

(Північна і Південна Америка, Західна і Східна Європа, Південна і Східна Азія, Австралія, Африка, СНД і Україна)

Ми завжди на зв'язку:

+38 (044) 333-91-06 , +38 (066) 911 -06-40 (vodafone), +38 (068) 911 -06-40 (kievstar), +38 (063) 911 -06-40 (lifecell), Viber, e-mail: [email protected]

ПРЕС-ЦЕНТР TV ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ ON-LINE

АКТУАЛЬНІ ВАКАНСІЇ ДЛЯ ЮРИСТІВ, АДВОКАТІВ, ПОМІЧНИКІВ, СПІВРОБІТНИКІВ ВІДДІЛІВ МАРКЕТИНГУ, ПРОДАЖ, РОЗВИТКУ, ЯКОСТІ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ