Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: У Петербурзі вибухнув і спалахнув ресторан "Харбін" (ФОТО)

У Санкт-Петербурзі сталася пожежа в ресторані, розташованому на першому поверсі житлового будинку
Не виключено, що є постраждалі, проте конкретних даних на цей рахунок поки немає
За попередньою інформацією, рвонуло щось в підвалі

У Санкт-Петербурзі стався вибух і пожежа в китайському ресторані, розташованому на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку, передає "Фонтанка.ру" . В результаті поранення і опіки отримали вісім осіб - за попередніми даними, всі громадяни Китаю. Постраждалі госпіталізовані, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на рятувальників.

"За попередньою інформацією, рвонуло щось в підвалі", - розповіло джерело "Інтерфаксу" в правоохоронних органах. Причиною вибуху в ресторані в Петербурзі міг стати витік газу, заявив журналістам начальник МНС по Петербургу Леонід Бєляєв. "За словами жителів, ще напередодні тут пахло газом. Мабуть, скупчення газу. Вибух став наслідком того, що сталося", - сказав він.

Раніше в прес-службі міністерства зазначали, що хоча будинок газифікований, в ресторані газ підключений не був, а також припускали, що вибухнув газовий балон.

В результаті вибуху в будинку сталося часткове обвалення перекриттів і сходових маршів між першим і другим, другим і третім поверхами. "У ресторані вибиті сім вікон, постраждали чотири припаркованих поруч автомобіля", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Всі постраждалі - китайці

Інформація про пожежу в ресторані "Харбін", розташованому на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку на Среднеохтинский проспекті, надійшла в службу "01" о 11:23 за московським часом. О 11:40 по Москві пожежі був привласнений підвищений номер складності 1-біс, йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління МНС по місту в п'ятницю.

Загорілися підвал ресторану і квартира на другому поверсі. З квартир на другому і третьому поверсі за допомогою пожежних сходів врятували вісім осіб.

Джерело в силових структурах міста повідомив РІА Новини" , Що всі вісім постраждалих під час вибуху, за попередніми даними, - громадяни Китаю, які працювали в ресторані. Цю ж інформацію підтвердив журналістам начальник МНС по Петербургу Леонід Бєляєв. У районній адміністрації заявили, що поранення отримали "від восьми до дев'яти осіб".

За словами представника оперативного штабу, розгорнутого на місці НС, троє потерпілих перебувають у Військово-медичній академії, ще троє були відправлені в НДІ імені Джанелідзе, двоє - госпіталізовані в Маріїнську лікарню.

Будинок був відключений від електропостачання, водопостачання та опалення. З квартир евакуйовані 19 чоловік, повідомили в ГУ МНС по Санкт-Петербургу. Начальник МНС по місті Леонід Бєляєв заявив, що, швидше за все, одна з квартир в будинку, зруйнована вибухом, буде розселені, повідомляє "Інтерфакс". Решта квартир ушкоджень не отримали.

В гасінні пожежі брали участь 164 людини і 52 одиниці техніки, використовувалися 5 водяних стволів. Приблизно за півтори години загоряння вдалося повністю ліквідувати. Рятувальники почали розбір завалів.

В даний час місце будівля оточена. На Среднеохтинский проспекті припинено рух транспорту.

За фактом НП порушено кримінальну справу за п. "В" ч. 2 ст. 238 КК РФ (виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки), повідомили "Фонтанке.ru в Головному слідчому управлінні Слідчого комітету РФ по Санкт-Петербургу. Розслідування справи взяв під особливий контроль керівництво ГСУ СК.

Останні пожежі в кафе і ресторанах РФ

Відзначимо, що це не перша пожежа в закладі громадського харчування в цьому році. Так, 9 січня на Новочеремушкинская вулиці в Москві в італійському ресторані Il Pittore вибухнули газові балони, після чого почалася пожежа. в результаті три людини загинули, 39 постраждали і були госпіталізовані. У всіх постраждалих, в основному, опікові травми. Площа пожежі склала 300 кв. метрів, нагадує ІТАР-ТАРС.

14 лютого на вулиці Миру в Волгограді в кафе "Белладжіо", розташованого на першому поверсі житлового будинку, стався пожежа . Вогонь спалахнув через вибух газового обігрівача в підвалі кафе. Площа спалаху склала 514 кв метрів. Постраждали 23 людини, 17 з них були госпіталізовані.

21 лютого сталася пожежа в торгово-розважальному центрі міста Лесосибирска Красноярського краю. Причиною загоряння стало, за даними слідства, необережне поводження з вогнем. Під час НП ніхто не не постраждав. Площа вогню перевищила 3,3 тис кв м. Збиток від пожежі склав більше 50 млн рублів.