Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Новий вибух в "Домі-2": є постраждалі. Як і минулого разу, одному відірвало руки

У Підмосков'ї, на території знімального майданчика телешоу "Дом-2" прогримів вибух
Пізніше джерело повідомило, що стан одного з постраждалих в результаті вибуху на території знімального майданчика телепроекту "Дом-2" оцінюється як важкий
Це вже не перший вибух на території знімального майданчика проекту

У Підмосков'ї, на території знімального майданчика телешоу "Дом-2" прогримів вибух, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Інцидент трапився близько 19:20. За попередніми даними, поранення отримали двоє людей. Нагадаємо, "Дом-2" знімають в селі Лешково Істрінського району Московської області.

Пізніше джерело повідомило, що стан одного з постраждалих в результаті вибуху на території знімального майданчика телепроекту "Дом-2" оцінюється як важкий. Судячи з усього, постраждав персонал - зокрема, робітники-освітлювачі.

За первинними даними "Інтерфаксу", причиною вибуху на території телепроекту "Дом-2" в Підмосков'ї став несправний газовий балон, який намагалися відкрити робочі у своїй підсобці.

"Влітку 2011 року робітники-освітлювачі знайшли безхазяйний газовий балон, який сховали в своїй битовки. У п'ятницю ввечері вони спробували відкрутити вентиль, після чого прогримів вибух", - сказало джерело агентства. Він додав, що в результаті вибуху одному з робочих відірвало кисті обох рук, лікарі швидкої допомоги надали йому першу допомогу і везуть в НДІ імені Скліфосовського в Москву.

"Другий чоловік з проникаючими пораненнями грудної клітини та черевної порожнини госпіталізується в найближчу лікарню Істрінського району", - відзначило джерело.

РІА Новини" уточнює, що лікарі Істрінському районної лікарні в Підмосков'ї оглядають постраждалого - 20-річного Олександра Тишкова і поки не беруться давати оцінку його стану здоров'я. Другий поранений - 23-річний Володимир Шахов доставлений в шоковий зал екстреної реанімації НДІ швидкої медичної допомоги імені Скліфосовського.

Все-таки це була бомба

Пізно ввечері в п'ятницю "Інтерфакс" поширив уточнені дані: по всій видимості, мова більше не йде про випадковий вибух балона. Вибухнула металева фляга, яка представляла собою примітивне вибуховий пристрій, повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Огляд місця події і характер пошкоджень, завданих потерпілим, а також приміщення, в якому стався вибух, говорить про те, що на знімальному майданчику спрацював саморобний вибуховий пристрій", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, бомба мала досить просту схему і складалася з корпусу, в якості якого виступила алюмінієва ємність, вибухової речовини, тип якої встановлюється, і детонатора натяжної типу. "Коли один з потерпілих відкрутив кришку фляги і спробував її відкрити, був активований детонатор, після чого стався вибух. Тонкий металевий корпус розлетівся на велику кількість осколків, які й виступили вражаючим елементом", - сказав співрозмовник агентства. На місці події продовжує працювати слідчо-оперативна група, яка відновлює повну картину події.

Це вже не перший вибух на території знімального майданчика проекту. Попередній стався в квітні минулого року. 24 квітня охоронці при обході території знайшли підозрілий армійський речовий мішок. Коли вони намагалися його дістати, прогримів вибух. Один з охоронців отримав серйозні поранення і був госпіталізований, другому медична допомога була надана на місці - він отримав легку контузію. Незабаром в той же день, за оперативними даними, неподалік від знімального майданчика було знайдено ще один підозрілий речовий мішок.

"Дом-2" - телепередача жанру реаліті-шоу, що виходить на телеканалі ТНТ з 11 травня 2004 року. Провідні передачі - Ксенія Собчак, Ксенія Бородіна, а також з грудня 2008 року - Ольга Бузова. Головним призом телепередачі заявлений житловий будинок у Московській області, побудований, за задумом організаторів програми, самими учасниками. Будинок мають розіграти після закриття телепроекту пари, що утворилися під час гри, за підсумками голосування телеглядачів. Дата закінчення проекту невідома, при цьому "Дом-2" вже став найтривалішим реаліті-шоу в історії, за що в 2005 році був включений до книги рекордів Гіннесса.