Реклама
Реклама
Реклама

Спрощенці будуть більше платити до Пенсійного

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

16 липня 2010, 19:06 Переглядів: 16 липня 2010, 19:06 Переглядів:   Віктор Янукович підписав зміни до закону Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, за яким збільшується страховий внесок до Пенсійного фонду (ПФ) зі спрощенців, дрібних підприємців, які працюють за спрощеною схемою оподаткування - на єдиному (до 200 грн

Віктор Янукович підписав зміни до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", за яким збільшується страховий внесок до Пенсійного фонду (ПФ) зі "спрощенців", дрібних підприємців, які працюють за спрощеною схемою оподаткування - на єдиному (до 200 грн. / Міс.) або фіксованому (до 100 грн. / міс., стосується ринкових торговців) податок. Нардеп від НУ-НС Ксенія Ляпіна вважає, що від нового закону понад всіх дістанеться ринковим торговцям, які платять в місяць 60-100 грн. податку, з нього в ПФ йде всього 10%, решта - до місцевого бюджету. Тепер доведеться віддати майже 400 грн. в місяць, з яких 291 підуть у ПФ. Ті, хто платить єдиний податок (200 грн.), Зараз віддають в ПФ 82, а доведеться доплатити понад те 209 грн. Якщо у приватника буде заборгованість, податкова переведе його на загальну схему оподаткування. Уряд мотивує необхідність збільшення поборів з підприємців вимогами МВФ і своїм розумінням соціальної справедливості. За словами прес-секретаря прем'єра Віталія Лук'яненка, МВФ вимагає скоротити дефіцит ПФ. А при цьому багато хто з "єдиноподатників" платять в місяць всього до 84 грн., Хоча підприємці, що працюють за звичайною системою оподаткування, вносять не менше 291 грн. Претендують ж "спрощенці" хоча б на мінімальну пенсію (709 грн.), Що, на думку Кабміну, несправедливо, адже вони не внесли в "загальний котел" достатньо грошей.

А ось Ксенія Ляпіна прогнозує, що дрібний бізнес і без того переживає важкі часи (низький внутрішній купівельний попит, цькування податківців), тепер взагалі може піти в тінь: формально згорнуть справи, а фактично будуть торгувати "під парканом".

Лук'яненко так не вважає. "Підприємцю буде дешевше заплатити якісь 200 гривень, які для нього великої ролі не грають, ніж піти в тінь, кожен божий день боятися перевірок і платити хабарі, щоб уникнути відповідальності", - говорить прес-секретар прем'єр-міністра.

Нагадаємо, що в минулому році збільшити збори до пенсійного фонду з "єдиноподатників" намагалося уряд Юлії Тимошенко. Але через закон цю норму провести не вдалося (не проголосувала Верховна Рада). Її ввели постановою Кабміну і вона була тут же оскаржена підприємцями в судах - адже будь-які зміни в податковій сфері повинні вноситися тільки законами. За підсумком, значна частина підприємців допсбори в ПФ не платила зовсім. Тепер же зміни введені законом і оскаржити їх уже навряд чи вдасться.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Спрощенці будуть більше платити в Пенсійний". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Панченко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.