Реклама
Реклама
Реклама

Рішення суду щодо оскарження розміру членських внесків, затвердження кошторису, укладення ревізора, визнання не законним збір коштів за в'їзд на територію Товариства Власників Житла -ТСЖ "приполярних"


Судова практика з питань, пов'язаних з оскарженням, Рішення загальних зборів і протоколу загальних зборів ТСЖ в частині визнання незаконними дії Правління ТСЖ, членства в Правлінні ТСЖ "приполярних", оспорювання встановлення плати за в'їзд на територію ТСЖ, затвердження кошторису, затвердження загальними зборами розміру членських внесків до Товаристві Власників Житла. У справі брав участь адвокат по ТСЖ - Путілов І.А. Позов нашого клієнта був повністю задоволений. в тому числі в повному обсязі суд компенсував судові витрати на представника.

Справа № 2-923 / 20ххг.

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

14 травня 20хх р

Наро-Фомінський міський суд Московської області В складі: головуючого судді Чепуріної Л.Н. при секретарі - Воронової Н.В.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Є., Б. до ТСЖ «приполярних» про визнання недійсним рішення загальних зборів від 20 серпня 20ххг. (Протокол № 1) в частині: затвердження кошторису доходів і видатків на 20хх-20ххг.г .; встановлення членських внесків в розмірі 2100 рублів; затвердження висновку ревізора з фінансово-господарської діяльності ТСЖ «приполярних» за серпень 20хх - липень 20ххг. і за 20ххг .; визнання недійсною кошторису - доходів і витрат на 20хх-20ххг.г., затвердженої Протоколом №1 загальних зборів від 20.08.20ххг .; визнання яке законним збору коштів з в'їжджає автотранспорту, в тому числі вантажного на територію ТСЖ «приполярних»;

визнання незаконною участь в Правління ТСЖ «приполярних громадян Г., Х., Д., Ф; стягнення з ТСЖ «приполярних» на користь позивача Б. незаконно утриманих коштів за в'їзд автотранспорту на територію «приполярних» в сумі 13 400 рублів і державним ву мито в сумі 536 рублів; на користь Е. судові витрати на оплату послуг представника в сумі 50 000 рублів і державне мито в сумі 200 рублів.,

встановив:

Е. і Б. звернулися до суду (з урахуванням що мав місце уточнення позовних вимог - а.с. 4247) до ТСЖ «приполярних» про визнання недійсним рішення общег про збори від 20 серпня 20ххг. , Визнання недійсною кошторису - доходів і витрат на 20хх- 20ххг.г., Затвердженої Протоколом №1 загальних зборів від 20.08.20ххг .; визнання яке законним збору коштів з в'їжджає автотранспорту, в тому числі вантажного на територію ТСЖ «приполярних»; визнання незаконною участь в Правління ТСЖ «приполярних громадян Г., Х, Д,; обязании зазначених осіб скласти повноваження щодо членства в Правлінні ТСЖ «приполярних» і передати всі повноваження по Правлінню ТСЖ, друк, а також всю бухгалтерську, установчу та іншу документацію іншим особам з числа Правління ТСЖ «приполярних»; стягнення з ТСЖ «приполярних» на користь позивача Боравлевой Олени Ігорівни незаконно утриманих коштів за в'їзд автотранспорту на територію «приполярних» в сумі 13 400 рублів і государственну ю мито в сумі 536 рублів; на користь Є. судові витрати на оплату послуг представника в сумі 50 ТОВ рублів і державне мито в сумі 200 рублів;

В обґрунтування своїх вимог посилається на те, що є собственн і до ами житлових будинків, розташованих по Московська область, д. Брехово, вул. Газовиків, д. 111 і 222 в ТСЖ «приполярних».

Послуги з постачання електроенергії, газу, води і очистки стічних вод вони оплачують постачальникам цих послуг без участі ТСЖ.

20 серпня 20хх року відбулися загальні збори членів товариства власників житла «приполярних». За результатами зборів було прийнято рішення відображені в протоколі, щодо деяких питань, а так само була прийнята кошторис доходів і витрат в місяць на 20хх - 20хх.г. ТСЖ «приполярних» Протоколом №1 від 20.08.20ххг., Яка була прийнята з суттєвими порушеннями, як їх прав і законних інтересів, а також прав інших членів товариства.

Відповідно до даної кошторисом затверджені членські внески в розмірі 2100 рублів на місяць.

Згідно з даними з ув'язнення ревізора по фінансово-господарської діяльності ТСЖ «приполярних» за серпень 20хх-липень 20ххг. суми членських внесків в 2100 рублів було зібрано 2 948 700 рублів. Витрати по даному висновку рівні 2981800 рублів. При цьому кількість членів ТСЖ «приполярних згідно зі списком на 01.01.20ххг. 140 осіб. Тоді 140 чоловік х 2100руб. х 12 місяців = 3528000 рублів. Плюс ще 21 чоловік які платять по 960 лей виходить 21 x 960 x 12 = 241 920 рублів. Разом 3528000 + 241920 = 3769920 рублів.

Таким чином, має бути зібрано і отримано протягом одного року у ТСЖ «приполярних» зайвих - х наявних витрат за вказаний період 3769920 - 2981800 = 788120 рублів. Дана сума керівництвом ТСЖ «приполярних» ніяк і ніде не вказується. З чого випливає, що суми обов'язкового платежу повинно вистачити в розмірі 1630,88 рублів з члена ТСЖ в місяць, проте завищення суми до 2100 рублів, вважають, випливає з наявності заборгованості окремих членів ТСЖ неплатників. Те їсть ь, вони і інші члени ТСЖ повинні покривати суму утворилася в результаті того, що деякі члени ТСЖ відмовляються або не можуть або не хочуть нести тягар витрат з утримання ТСЖ, при цьому членами ТСЖ вони є. А керівництво ТСЖ не робить належних заходів, щоб стягнути в установленому порядку ці суми з боржників, просто змушуючи їх (позивачів) платити за неплатників.

Так само в кошторисі не зазначені такі статті доходів як плата за в'їзд на територію ТСЖ «приполярних». При цьому у висновку ревізора В. по фінансово - господарської діяльності ТСЖ «приполярних» за серпень 20хх-липень 20ххг. немає ні слова, про такі доходи і він їх ніяк не враховував.

Їм (позивачам) відомо, що постійно збираються досить серйозні суми з вантажних а / м, які проїжджають на територію ТСЖ «приполярних». Вважають, що це ще одна підстава для визнання не законним і не обґрунтованим суму членських зборів в розмірі 2100 рублів, так як при обліку надходження даних зборів сума членських внесків повинна ще знизиться.

В даний час кількість членів ТСЖ «приполярних» 140 осіб - відповідно до наданого в Наро-Фомінський міський суд і завіреному списку членів товариства на 01.01.20хх. Однак в кошторисі розрахунок ведеться 135 осіб і 21 осіб. При цьому суми як _ зазначено в кошторисі членських внесків різні, 2100 і 960 рублів. Для одних сума членських внесків становить 960 рублів, а для них (позивачів) - 2100 рублів.

У кошторисі вказано 21 осіб, які не є членами ТСЖ, то з ними повинні були бути укладені окремі договори і на умовах, які ніяк не повинні обмежувати права членів ТСЖ.

Затвердження кошторису обов'язково на 1 рік, а не на 2 як було встановлено в протоколі загальних зборів і в самій кошторисі. Вважають, що дане рішення суперечить законові і порушує їх права.

Згідно бухгалтерського балансу - додаток до Висновок ревізора по рядку «основні засоби» вказана сума 429 000 рублів, то є вартість, нібито, загального майна ТСЖ у вигляді споруди 2-го КПП, але при цьому у власності ТСЖ немає ніяких земельних ділянок спільної власності і користування. Нерухоме майно не може бути прийнято на баланс без земельної ділянки.

Вважають, що необгрунтовано включені в основні фонди таке майно як КПП-2 і ревізором не представлено відомостей про державну реєстрацію права власності на це майно, що в свою чергу призвело до необґрунтованого нарахування членських внесків для утримання такого майна.

Крім того, продовжили участь в правлінні ТСЖ особи, які не мають законних підстав там брати участь.

Так, Х. обіймає посаду коменданта ТСЖ і при цьому отримує за цю посаду щомісячну заробітну плату Паралельно він числиться в членах Правління і приймає там участь в голосуваннях і інших діях, передбачених для членів Правління ТСЖ. Вважають, що членство в Правлінні ТСЖ Х. і робота його по т Рудова договору з ТСЖ суперечить закону.

Що стосується громадян Г., Д. і Х. Наро фоминск міськсудом 29.06.20ххг. винесено рішення про визнання незаконним їх участі в Правлінні ТСЖ «приполярних», так як вони не мали у власності житла на території ТСЖ.

В даний час Г кавунів придбав нерухомість в ТСЖ, і як він вважає, усунув порушення закону і продовжує брати участь в роботі Правління ТСЖ. Однак, ніхто його після визнання судом незаконним обрання та участі в правлінні, не обирав заново.

Стверджують, що ніяких рішень загальних зборів за фактом збору коштів з вантажного та іншого а втотранспорта, що в'їжджає на територію ТСЖ немає і ніколи не приймалося. Більш того, всі витрати на охорону та утримання ТСЖ враховані в членських ежемесяч них внески в сумі 2100 рублів. Вважають, що збір зазначених коштів є незаконним.

Позивач Е. участь в судовому засіданні не ухвалювала. Її представники адвокат Путілов І.А. і П., що діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності позов підтримали і просили суд задовольнити позов в повному обсязі.

Позивач Б. клопотала про розгляд справи в її відсутність. Позовні вимоги підтримала і просила стягнути з ТСЖ «приполярних» в її користь плату за в'їзд вантажного автомобільного транспорту та будівельної техніки на територію ТСЖ в сумі 13 900 рублів. (А.с. 69; 133).

Діючі в даний час члени Правління Про. і З., клопотали про ра ссмотреніі справи в їх відсутність. З позовом згодні. (А.с. 134; 135)

Г. залишив розгляд цього спору на розсуд суду.

Х. в судове засідання не з'явився. У своєму письмовому клопотанні вказав на те, що на підставі рішення Наро-Фомінського міського суду Московської області від 29 червня 20хх року, припинені повноваження голови правління і 4-х членів правління ТСЖ «приполярних».

Таким чином, на підставі статуту ТСЖ «приполярних» залишилися 2-а члена правління, не має права обирати голову правління.

Повний склад правління ТСЖ «приполярних» буде обраний на позачергових зборах членів ТСЖ, організація якого залишається за рештою 2-мя членами правління або ініціативною групою.

Відповідно до ст. 53, 67, 71 ЦПК РФ представник ТСЖ «приполярних» не може бути призначений законним представником в даному суді.

До того ж, запитувані позивачами документи не можуть бути оформлені належним чином для подання до суду.

На підставі вище викладеного прошу суд, відкласти розгляд позову по суті до моменту обрання нового легітимності ного складу правління, а також голови Правління ТСЖ «приполярних».

Чергові річні збори членів ТСЖ «приполярних» заплановано на останню декаду серпня 20хх року.

У разі проведення позачергових зборів до цього терміну і обрання правління, суд буде повідомлений додатково. (А.с. 115).

Однак, з огляду на, встановлені процесуальним законодавством терміни розгляду справи, суд не може відкладати справу до проведення загальних зборів ТСЖ «приполярних», конкретна дата якого в даний час не встановлена.

Д. і Ф. в судове засідання не з'явилися по невідомій суду причині, хоча про день слухання справи були повідомлені належним чином. Відомості про причини неявки до суду не надали, заяву про розгляд справи в їх відсутність не подавали. Визнавши їх неявку неповажною, суд з урахуванням думки інших учасників процесу, розглянув справу за їх відсутності на підставі ст. 167 ЦПК РФ.

Вивчивши матеріали справи, вислухавши пояснення сторін, суд приходить до наступних висновків.

В силу ст. 56 ЦПК РФ кожна сторона повинна довести ті обставини на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, якщо інше не передбачено федеральним законом

Згідно п.2 ч.3 ст. 150 ЖК РФ Ревізійна комісія (ревізор) товариства власників житла:

представляє загальним зборам членів товариства висновок про кошторис доходів і витрат на відповідний рік товариства і звіт про фінансову діяльність і розмірах обов'язкових платежів і внесків.

Відповідно до п.2,3 ст. 148 ЖК РФ В обов'язки правління товариства власників житла входять:

к о нтроль за своєчасним внесенням членами товариства встановлених обов'язкових платежів і внесків;

складання кошторисів доходів і видатків на відповідний рік товариства і звітів про фінансову діяльність, надання їх загальним зборам членів товариства для затвердження;

Таким чином, Правління ТСЖ «приполярних» зобов'язане як контролювати збір коштів так і чітко складати кошторис не порушуючи права членів товариства.

Згідно ч.2 ст. 151 ЖК РФ Засоби товариства власників житла складаються з:

  1. 1. обов'язкових платежів, вступних та інших внесків членів товариства;
  2. 2. доходів від господарської діяльності товариства, напр авленних на здійснення її, завдань і виконання обов'язків товариства;
  3. 3. субсидій на забезпечення експлуатації спільного майна в багатоквартирному будинку, проведення поточного та капітального ремонту, надання окремих видів комунальних послуг та інших субсидій;
  4. 4. інших надходжень.

Таким чином, Правління товариства зобов'язане враховувати всі кошти, що надходять і складати кошторис виходячи з необхідних для утримання ТСЖ грошових сум. Зайвий - додатковий збір грошей в якості членських внесків законом не передбачений.

В силу ч.5 ст. 155 ЖК РФ Члени товариства власників житла або житлового кооперативу чи іншого спеціалізованого споживчого кооперативу вносять обов'язкові платежі і (або) внески, пов'язані з оплатою витрат на утримання, поточний та капітальний ремонт загального майна в багатоквартирному будинку, а також з оплатою комунальних послуг, в порядку , встановленим органами управління товариства власників житла або органами житлового кооперативу або органами управління іншого спеціалізованого споживчого кооперативу.

Частина 9 ст. 155 ЖК РФ передбачає, що власники житлових будинків оплачують послуги і роботи по їх утриманню та ремонту, вносять плату за комунальні послуги відповідно до договорів, укладених з організаціями, що здійснюють відповідні види діяльності. Згідно вище зазначеним нормам таких підстав для включення в членські внески як - охорона приватного майна, прибирання території яка не належить ТСЖ, і освітлення дороги, яка не перебуває у власності ТСЖ не передбачено законом.

З матеріалів справи випливає і встановлено в судовому засіданні, що рішенням загальних зборів від 20 серпня 20ххг. (Протокол № 1) затверджено річний звіт Прав ління ТСЖ «приполярних» і Кошторис. (А.с. 111-113).

Що стосується зазначених в Кошторису 21 чоловік - які як стверджують позивачі, не є членами ТСЖ «приполярних», то суд вважає, що з ними ТСЖ мало укласти окремі договори на умовах які не повинні обмежувати права членів ТСЖ, оскільки відповідно до ч. б ст. 155 ЖК РФ не є членами товариства власників житла або житлового кооперативу або спеціалізованого споживчого кооперативу власники приміщень в багатоквартирному будинку, в якому створені товариство власників житла або житловий кооператив або інший спеціалізований споживчий кооператив, вносять плату за утримання і ремонт загального майна в багатоквартирному будинку і плату за комунальні послуги відповідно до договорів, укладених з товариством власників житла або житлового кооперативу м або іншим спеціалізованим споживчим кооперативом.

Представники відповідача та треті особи не представили суду доказів наявності таких договорів.

Таким чином, суд вважає, що дії правління, як і сама Кошторис суперечать зазначеним нормам закону.

В з мете немає ніяких додаткових надходжень від добровільної додаткової охорони. Крім того, ці кошти не вказані і в ревізійному звіті як додаткові надходження.

У свою чергу ці кошти можуть істотно знизити витратну частину, а отже і знизити суму необхідної як нарахування внесків.

Відповідно до п.2 4.1 ст. 137 ЖК РФ Товариство власників житла має право: визначити кошторис доходів і витрат на рік, в тому числі необхідні витрати на утримання і ремонт загального майна в багатоквартирному будинку, витрати на капітальний ремонт і реконструкцію багатоквартирного будинку, спеціальні внески і відрахування в резервний фонд, а також витрати на інші встановлені цією главою і статутом товариства цілі.

Більш того, аналогічні посилання на річний період Смет и є в п.3 4.1 ст. 150, п.3 148 ЖК РФ.

Відповідно до п.8 ч.2 ст. 145 ЖК РФ. До компетенції загальних зборів членів товариства власників житла відносяться: затвердження річного плану про фінансову діяльність товариства та звіту про виконання такого плану; Відповідно до 4.1 ст. 14 ФЗ «Про бухгалтерський облік» №129-ФЗ Звітним роком для організацій є календарний рік - з 1 січня по 31 грудня включно.

Таким чином, твердження кошторису обов'язково на 1 рік, а не на 2 роки як зазначено в протоколі загальних зборів і в самій кошторисі. Дане рішення суперечить законові і порушує права позивачів.

Згідно бухгалтерського балансу - додаток до Висновку ревізора по рядку «основні засоби» вказана сума 429 000 рублів, то є вартість, нібито, загального майна ТСЖ «приполярних» у вигляді споруди 2-го КПП, але при цьому у власності ТСЖ «приполярних» немає ніяких земельних ділянок спільної власності і користування.

Нерухоме майно не може бути прийнято на баланс без земельної ділянки. Отже, не обгрунтовано включені в основні фонди таке майно як КПП-2 і ревізором не представлено відомостей про державну реєстрацію права власності на це майно, що в свою чергу призвело до необґрунтованого нарахування членських внесків для утримання такого майна.

У членів правління ТСЖ «приполярних» числяться Г., Д., Ф. і Х.

Х. займає посаду коменданта ТСЖ «приполярних» і при цьому отримує за посаду щомісячну зарплату. Паралельно він числиться в членах Правління і приймає там участь в голосуваннях і інших діях передбачених для членів Правління ТСЖ.

Згідно ч.3.1 ст. 147 ЖК РФ Членом правління товариства власників житла не може бути особа, з яким товариство уклало договір управління багатоквартирним будинком, або особа, яка обіймає посаду в органах управління організації, з якою товариство уклало вказаний договір, а та кож член ревізійної комісії (ревізор) товариства.

Член правління товариства власників житла не може суміщати свою діяльність в правлінні товариства з роботою в товаристві за трудовим договором, а також доручати, довіряти іншій особі або іншим чином покладати на нього виконання своїх обов'язків члена правління товариства.

Таким чином, членство в Правлінні ТСЖ гр. Х. і робота його за трудовим договором з ТСЖ як коменданта - суперечить закону.

Відносно Г. і Д. і Х. рішенням наро Фомінського міського суду від 29.06.20хх р, яке набрало законної сили, задоволено позовні вимоги про визнання яке законним їх участь в Правлінні, так як на той момент вони не мали у власності житла на території ТСЖ «П р іполярное», що суперечить п.2 ч.2 ст. 136 ЖК РФ згідно з яким Товариство власників житла може бути створено:

власниками декількох розташованих близько житлових будинків, дачних будинків з присадибними ділянками або без них, гаражами та іншими об'єктами, якщо дані будинки розташовані на земельних ділянках, які мають спільний кордон і в межах яких є мережі інженерно технічного забезпечення, інші елементи інфраструктури, які призначені для обслуговування більш ніж одного житлового будинку.

Судом встановлено, що в даний час, Г. придбав нерухомість в ТСЖ «приполярних» і як він вважає, усунув порушення закону і продовжує учас твовать в Правлінні ТСЖ. Однак, ніхто його після визнання судом не закон обрання та участі в Правлінні ТСЖ ні і Збирай заново. На загальних зборах від 20.08.20ххг. до порядку денного це питання на розгляд не вносилося, тоді як протокол загальних зборів від 21.08.20ххг. Визнано не законним, так як в тому числі були порушення і по кворуму.

Згідно п. 3 ч.2 ст. 145 ЖК РФ До компетенції загальних зборів членів товаришів і власників житла відносяться:

обрання членів правління товариства, членів ревізійної комісії (ревізора) товариства та у випадках, передбачених статутом товариства, також голови правління товариства з числа членів правління товариства, дострокове припинення їх повноважень.

Однак, загальними зборами після прийняття рішення суду про незаконне участь у Правлінні зазначених осіб, - ніхто їх не переобирали.

Відповідно до ч.2 ст. 61 ЦПК РФ Обставини, встановлені набрав законної сили судовим постановою по раніше розглянутій справі, обов'язкові для суду. Зазначені обставини не доводяться знову і не підлягають оскарженню при розгляді іншої справи, в якому беруть участь ті самі особи.

Суд вважає, що збір коштів з а / м, що заїжджають на територію ТСЖ «приполярних» рішенням загальних зборів не приймалося. У всякому разі суду такого рішення сторонами не представлено.

Більш того всі витрати на охорону та утримання ТСЖ «приполярних» враховані в членських щомісячних внесках в сумі 2100 рублів.

При таких обставинах, суд приходить до висновку про те, що двічі збираються кошти за охорону та утримання ТСЖ.

Согласно ст. 145 ЖК РФ Загальні збори вирішує такі питання, але ні на одному із зібрань таке питання не вирішувалося.

Таким чином, і збір грошей за в'їзд вантажного транспорту на територію ТСЖ суд рахує не законним.

Відповідно до Протоколу №1 засідання правління ТСЖ «приполярних« від 03.09.20ххг. було прийнято рішення щодо цілої низки питань. Однак, оскільки воно було проведено в незаконному складі, то рішення загальних зборів від 21.08.20ххг. є незаконним, тому позовні вимоги позивачів є обґрунтованими і підлягають задоволенню в повному обсязі.

Позивачем Б. за в'їзд вантажного транспорту та будівельної техніки на територію ТСЖ оплачено за період з 01.09.20ххг. п про даний час 13 900 рублів, що підтверджується представленими нею квитанціями (а.с. 70-109)., які підлягають стягненню на її користь.

В силу ст. 100 ЦПК України, на користь якої ухвалено рішення, за її письмовим клопотанням суд присуджує з другої сторони витрати на оплату послуг представника в розумних межах.

Заявлена ​​Е. сума в 50 000 рублів, суд визнає розумної виходячи з обсягу наданих послуг, що підтверджується квитанцією до прибуткового касового ордеру № 27 на зазначену суму (а.с. 5)

Відповідно до ст. 98 ЦПК РФ Стороні, на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує відшкодувати іншій стороні понесені нею і документально підтверджені судові витрати.

Факт оплати Е. при подачі позову в суд державного мита в розмірі 200 руб лей підтверджується квитанцією (а.с. 7), оплата Б. - 536 рублів підтверджується квитанціями 8-9).

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 194-198 ЦПК України, суд

Р І Ш И:

Позов задовольнити.

Визнати недійсним рішення загальних зборів відповідно до Протоколу №1 від 20 серпня 20ххг. ТСЖ «приполярних» в частині затвердження Кошторису Доходів і витрат на 20хх-20ххг.г. ТСЖ «приполярних»; встановлення членських внесків в розмірі 2100 рублів; затвердження звіту правління про фінансово-господарської діяльності ТСЖ «приполярних» за вересень 20хх - серпень 20ххг .; затвердження висновку ревізора з фінансово-господарської діяльності ТСЖ «приполярних» за серпень 20ххг. - липень 20ххг.

Визнати недійсною Кошторис - доходів і витрат на 20хх- 20хх р ТСЖ «приполярних» затверджену Протоколом №1 загальних зборів від 20.08.20ххг.

Визнати яке законним встановлений платіж членських внесків ТСЖ «приполярних» в сумі 2100 рублів на період 20хх -20ххг.г.

Визнати яке законним збір коштів з в'їжджає автотранспорту, в тому числі вантажного на територію ТСЖ «приполярних».

Визнати незаконним, участь в Правління ТСЖ «приполярних» громадян Г., Х., Д., Ф ..

Зобов'язати громадян Г., Х., Д., Ф. скласти повноваження щодо членства в Правлінні ТСЖ «приполярних», передати всі повноваження по Правлінню ТСЖ «приполярних», друк ТСЖ «приполярних», а так само всю бухгалтерську, установчу та іншу документацію іншим особам з числа Правління ТСЖ «приполярних».

Визнати яке законним Протокол №1 від 03 вересня 20хх року Засідання Правління ТСЖ «приполярних».

Стягнути з ТСЖ «приполярних» на користь Б. незаконно утримані кошти за в'їзд автотранспорту на територію ТСЖ «приполярних» в сумі 13 400 рублів і державне мито в сумі 536 рублів; на користь Є. судові витрати на оплату послуг представника в сумі 50 000 рублів і державне мито в розмірі 200 рублів.

Рішення може бути оскаржене в Московський обласний суд в апеляційному порядку через Наро-Фомінський міський суд протягом десяти днів з дня прийняття рішення в остаточній формі.

Суддя Л.М. Чепуріна